Reklama

Reklama

Remake klasického hororu z roku 1984 podľa poviedky Stephena Kinga... Večne rozhádaní manželia Burton a Vicki Stantonovci cestujú autom naprieč krajinou a nedopatrením zrazia malého chlapca. Burton zistí, že ešte pred autonehodou chlapca niekto podrezal a na diaľnicu sa dostal už len s vypätím posledných síl. Manželia naložia zomierajúceho chlapca do kufra auta a vyrazia do najbližšieho mesta po pomoc. Po príchode do Gatlinu v Nebraske však nemôžu nájsť nijakých obyvateľov. Mesto vyzerá byť dlhé roky opustené. Netušia, že mestu vládne kazateľ Isaac so svojimi šialenými detskými stúpencami, ktorí pod jeho vplyvom vyhubili všetkých dospelých obyvateľov. Deti si tu vytvorili pekelný náboženský kult, žiadne z nich sa nedožije viac než devätnásť rokov a všetci slepo nasledujú osemročného proroka Isaaca. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (87)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tento remake určitě dopadl lépe než řada jeho bratříčků a nebyl takovým propadákem, ale zarytým fanouškům původních Kukuřičných dětí asi zas až tak velkou radost neudělal. Určitě je dobře, že se vydal odlišným směrem než jeho předchůdce, ale řada zbytečností a nelogičností ho často srážela na kolena. Nic méně jako film určený pro televizní účely nedopadl nejhůře. Jen doufám, že další pokračování už nebude. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Prekvapilo slušný remake atmosferickej klasiky od Stephena Kinga z ’84 o to viac že je to len TV spracovanie. Kto videl originál toho zrejme hneď v úvode zarazí výber dvojice hercov do hlavných úloh páru šinúceho si to do Gatlinu. Potešia aj niektoré veci nezobrazené v pôvodnom filme a hlavne úplne iný záver. PS: Po skončení titulkov film pokračuje. ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niektoré pasáže sa mi páčili, suverénne vedie schovávanie sa v poli spojené so spomienkami s Vietnamu a celková súdržná atmosféra. Iné sú však doslova tragické, pôsobia nechcene a neuveriteľne smiešne, čomu napomohol výrazne aj slovenský dabing. Hlavný detský guru je, no proste je to niečo, čo ste v horore snáď ešte nevideli. Borchers akoby natočil antihoror, vždy, keď si myslíme, že sa začneme báť, tak dej iba tak ďalej plynie. Nakoniec sa v tejto béčkovej a zabudnutej podobe nejedná o nič trestuhodné, do kina nás na to nikto nelákal, takže v noci sa pobaviť na zle natočenom horore má svoje čaro. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama