Reklama

Reklama

Remake klasického hororu z roku 1984 podľa poviedky Stephena Kinga... Večne rozhádaní manželia Burton a Vicki Stantonovci cestujú autom naprieč krajinou a nedopatrením zrazia malého chlapca. Burton zistí, že ešte pred autonehodou chlapca niekto podrezal a na diaľnicu sa dostal už len s vypätím posledných síl. Manželia naložia zomierajúceho chlapca do kufra auta a vyrazia do najbližšieho mesta po pomoc. Po príchode do Gatlinu v Nebraske však nemôžu nájsť nijakých obyvateľov. Mesto vyzerá byť dlhé roky opustené. Netušia, že mestu vládne kazateľ Isaac so svojimi šialenými detskými stúpencami, ktorí pod jeho vplyvom vyhubili všetkých dospelých obyvateľov. Deti si tu vytvorili pekelný náboženský kult, žiadne z nich sa nedožije viac než devätnásť rokov a všetci slepo nasledujú osemročného proroka Isaaca. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (87)

Seabeast 

všetky recenzie používateľa

Špatně, špatně, špatně... Ale co? VŠECHNO! Neviděl jsem zatím nic z původní nekonečné série o dětech z kukuřičných polích, která prý vychází z jedné krátké povídky, ale tohle byl čistokrevný filmový průjem. Málokdy se mi stane, že bych po smrti hlavních charakterů přímo lačnil, tak jako zde. Dětem jsem fandil! Naštěstí tu uječenou pizdu dostali "poměrně" rychle, ale s tím chlápkem to nějak moc dlouho trvalo. A jak jsem to nedokoukal, tak ani nevím jestli chcípnul. Snad jo. Haleluja, žehnám vám vole! ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia napísal spisovateľ Stephen King krátku poviedku "Deti kukurice". Stala sa súčasťou zbierky "Nočná smena". V roku 1983 sa dočkala svojho prvého filmového spracovania. To odštartovalo sériu filmov s touto tématikou. V roku 2009 sa ku pôvodnej literárnej predlohe opäť vrátili americkí televízni tvorcovia. Lenže tento krát to dopadlo fakt katastrofálne. Režisérska impotencia, herecká neschopnosť a predovšetkým nesmierna debilita scenáristu z toho urobila takmer nepozerateľnú záležitosť. Tento snímok je príkladom toho, ako sa skvelý literárny námet môže v rukách neschopných filmárov dokonale zmršiť. Jednu hviezdičku dávam jedine z úcty k pánovi Kingovi.* ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Já nevím. Mě to přišlo celé takové... hnusné. No tak, dívat se, jak děti upalují dospělé zaživa není zrovna to, co bych chtěl v hororu vidět. Jinak mě zklamal konec, protože já doufal, že SPOILER ty děti zhebnou, ale ono se to dalo čekat, že nám hlavní dvojice nepřežije. KONEC SPOILERU. Jinak je to takový televizní, nedokončený, s neuvěřitelnými nelogičnostmi nepovedený horor. Škoda. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Guilty pleasure. Jasné, že je to odpad, ale ten film je tak strašne zle natočený, že miestami pripomína  školskú besiedku. Izák je malé decko, ktoré krúti rukami a vystrašene pozerá. Scenár tak zvláštne (nezmyselne) vystavaný, až je to vlastne originálne a vtipné. V niektorých líniách (SPOILER! protagonistka v polke filmu zmizne, protagonista ju zvyšok filmu hladá a nájde ju ... mŕtvu. Koniec SPOILERU!) máte chuť hádať sa s telkou, že takto sa to nerobí. A ku koncu to ešte korunujú scénou rituálneho párenia. Hodne som si to užil. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama