Reklama

Reklama

Epická akční fantasy podívaná nás zavede do smyšleného světa mladé dívky, jejíž snový svět poskytuje únik z temné reality. Nelimitovaná hranicemi času a prostoru může jít kamkoli si její mysl zamane. Jenže neuvěřitelná dobrodružství jaksi smazávají hranice mezi skutečností a fantazií... s možná tragickými následky. (oficiálny text distribútora)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (1 734)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Akční scény mi všechny připadaly na jedno brdo, ale o tom jsem mluvit nechtěla. Spíš o tom, že se mi absolutně hnusilo, jak se střídalo hollywoodské vítězení se zlem (čili když Amber, popř. a spol, bojovala) se scénami, které byly až otřesně kruté, špinavé a "reálné". Nedělalo mi to dobře a vzhledem k tomu, že se to takto dělo po celý film; neužila jsem si. Ale tak pro druhé pohlaví tu je spousta bab, každá jiná, třeba si tu i vyberete, na co koukat. Navíc tu ty baby nosí i zbraně: sen všech puberťáků... a ta druhá hvězdička je za soundtrack. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Scenár: Zack Snyder, Steve Shibuya | Hudba: Tyler Bates, Marius de Vries | Produkcia: Deborah Snyder, Zack Snyder | Distribúcia: Warner Bros | Štúdio: Legendary Pictures, Cruel and Unusual Films | Rozpočet: 82 miliónov $ | Tržby: 89,792,502 $ || Ani J.K. Rowling nemala toľko fantázie počas siedmych dielov HP než koľko elementov je napráskaných do tejto sucker maškarády :D Snyder jednoducho srší nápadmy, ako obrazovými, tak aj v miešaní dobových prvkov. Je až neuveriteľné, ako ten celok mohol udržať v rovine fungujúceho thrilleru s gradačnou tendenciou. Je pravdou, že je to dejovo a významovo trošku nevysvetlitenlé, no tej abstrakcie je tam dostatok k tomu, aby sa to ospravedlnilo. Zo začiatku sa mi ten klipovitý štýl vypravovania zdal prvoplánovým, no postupne si to Zack obhájil celkovou formou. Ono si ten film svojim spôsobom robí srandu z gýčovitosti dnešnej tvorby, a práve preto pôsobí vrcholovou gýčovitosťou toho najsilnejšieho rázu - ale je aspoň miestami viac, než vtipný. Nadhľadovo, mrknutím nad chybami, je ten film neskutočne iný, než všetko ostatné, no zároveň obsahuje všetko z toho, čo sme už videli - inými slovami: tomu filmu nič nechýba :D Za 4 len preto, že sa to po celú dobu metráže ajtak nedá brať vážne... :) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $82miliónovTržby USA $36,392,502Tržby Celosvetovo $89,792,502Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,126,719Tržby za predaj DVD v USA $9,226,542║ Určite žiadna oddychovka ako to vypadalo v ukážke na film, skôr gulášové peklo všemožného a nemožného, kde ide nakoniec prekvapivo o veľmi silnú myšlienku, ktorá slušne záverom rezonovala. Od Zacka Snydera ide o ďalšie komerčné fiasko, ktoré pre minimálnu cieľovú skupinu na seba nezarobí ale za to sa časom môže stať obdivovanou záležitosťou. Opäť vizuálne orgie, úžasná spomalená akcia(moja káva), hudba vybraná do filmu ako majster_stuck, škoda že postavy nemajú väčšiu hĺbku, to tam chýba a prekvapujúco nie to nejak moc eroticky elektrizujúce(asi PG-13 urobila svoje). Toto treba pozrieť viac krát aby si človek dal všetko dohromady, taktiež by som uvítal Directors Cut lebo potenciál na hlbší rozvin scén tam bol cítiť. /videl v kine 2x: 90%/ (+videl na festivale Comics Salon 2011) no, každým pozretím to naberá na sile, fakt maškrta od Snydera, vizuálne a hudobne moc intenzívna ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vlastne sa mi to páčilo, aj keď nie som rozhodne cieľovka (vekom ani pohlavím). S poslednou vetou (resp. záverečným monológom) spätne jednotlivé zložky filmu do seba zapadnú a v mojicj očiach potierajú kritiku filmu v rovine "onanistického audiovizuálneho besnenia v kontraste s príbehovou a charatkerovou prázdnotou". Je pravda, že ak separujeme akčné segmenty veľmi rýchlo sa dostaneme k počítaniu Snyderových inšpirácií - tak z vlastnej predchádzajúcej tvorby, ako aj z bohatej knižnice videohier, anime, mangy, sci-fi&fantasy (a nie, nekorešpondujú so žiadnym vlhkým snom z mojej mladosti). V kombinácii so zvyškom však výborne zapadajú do zvoleného štýlu a celý film pôsobí prekvapivo kompaktne, čo je bezpochyby podmienené aj faktom, že ide rýdzo o prvý Snyderov autorský počin na poli scenára. Očividne úmyselná prostoduchosť deja (aj napriek existencii viacerých rovín príbehu), postáv a záverečného odkazu je zábavnejšou multiplikáciou Twilight zamerania na určitú divácku základňu. Btw....najzábavnejšímm momentom filmu bol pre mňa spodok tanečného úboru Babydoll....tie "modre plavky" totiž nedali nespomenúť na staré dobré komunistické časy, kedy spolužiačky na základke na hodinách telocviku nosili takmer identické "modré čudo"... :) ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

I když se jedná zatím o vizuálně nejlépe vypadající blockbuster roku, ve kterém se nešetří zpomalovačkami a sexy oblečky pro sexy ženy, tak přesto jsem z kina odcházel s nenaplněným očekáváním pravděpodobně kvůli tomu, že film jako celek u mě nezabodoval. Jak už jsem psal, hlavní ženské obsazení je velice hot, ale dialogy a vykreslení postav pokulhává a kvůli tomu závěrečná „bulačka“ vůbec nefunguje. Škoda, že se to bere tak vážně, ale i tak jsem zvědavý na R-kovou verzi, mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (48)

  • Najkomplikovanejšia zbraň vytvorená pre film je samurajský meč, ktorý mala Babydoll (Emily Browning). Po mnohých testoch sa tím návrhárov rozhodol pre čepeľ wakizashi s rúčkou katana, a to preto, aby sa hodila do malých rúk a k vzrastu Emily Browning. Rytie na na čepeli vyžadovalo 40 hodín práce. (drake31)
  • Skladba Wolfganga Amadea Mozarta "Requiem v d-moll, K. 626: Introitus: Requiem aeternam", ktorá odznie vo filme, bola nahraná Slovenskou filharmóniou. (U_S_O)

Súvisiace novinky

Zack Snyder si zkusí anime

Zack Snyder si zkusí anime

12.07.2019

Režisér Zack Snyder (Strážci – Watchmen, Muž z oceli) se po několikaleté odmlce naplno vrací k práci. Kromě chystaného zombie heistu Army of the Dead pro Netflix teď pro streamovací službu připravuje… (viac)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (viac)

Sin City 2: Konečně se natáčí

Sin City 2: Konečně se natáčí

02.11.2012

Už jsme odmítali věřit, že k tomu někdy dojde, ale dočkali jsme se – v pondělí 29. října bylo v texaském Austinu oficiálně zahájeno natáčení Sin City: A Dame to Kill For. V nadcházejících týdnech nás… (viac)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (viac)

Reklama

Reklama