Reklama

Reklama

Partia mladíkov sa vyberá na výlet, do chaty na samote. Zábava beží v plnom prúde, až kým ju nenaruší návšteva zvláštneho chlapíka, ktorý so sebou prináša historku o fašistickej jednotke "Einsatz", ktorá bola pod velením poručíka Herzoga vyvraždená miestnymi obyvateľmi. Tajomstvo udalostí z roku 1945 je pochované pod hrubou snehovou perinou Nórska a nikto nezaručí, že biela prikrývka neodkryje svoje tajomstvá... (brutale)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (688)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Nórsky zombie splatter kombinujúci v sebe to najlepšie z Evil Dead, Braindead a ďalších, kontrastne zasadený do horského prostredia posiateho panenským snehom, na ktorom má možnosť patrične vyniknúť červená krv ako produkt masakrov medzi skupinkou užívajúcich si teenagerov a hordou nacistických zombiekov z druhej svetovej. Správne nasraní a hnusácki nacisti v plnej zbroji sa derú na povrch. Jedna z najlepších zombie jázd všeobecne! Nazi zombie rulez! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čisto fanúšikovská záležitosť. Nemám rád prvoplánový postmodernizmus typu v nízkorozpočtovom horore dám jednej z postáv tričko Brain dead. Je to tak chytré, ako keď si dá spevák synthipopovej kapely na koncert tričko Depeche mode. Ale inak od polovice slušná nápaditá zábava, ktorá sa mohla rozbehnúť o 20 minút skôr. Fajn pointu zabije zbytočný klišé dovetok. 50%. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi amatérsky pôsobiaca prehliadka hororových klišé. Tvorcovia to vedia a snažia sa o "vreskotovský" nadhľad, ale vôbec im to nejde, chýbajú im nápady aj vtip. Navyše prechody medzi hororom a komédiou sa musia vedieť... a tu sú nezvládnuté. Prvá takmer hodina je tak aj napriek občasnému záchvevu napätia pomerne veľká nuda. Potom vypuknú jatky so solídnymi gore efektami, ale to už film nezachráni. Áno, k zombie filmom ten dojem "na kolene urobeného home videa" patrí, takisto ako odkazy a narážky, ale to, že hojne strieka kukuričný sirup a jeden z hrdinov nosí tričko Braindead, mi v tomto prípade nestačí. 5/10 ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

"Za nic na světě se od těch bastardů nesmíte nechat kousnout!"... Dobrá rada od někoho kdo si mezi prvníma na vlastní kůži zažije překvapivou porcovačku, ale i mnoho jiných veselých momentů se tady vyrojí... no, to klima je přesný, okamžitě mi z toho chytla pořádná kosa a nebylo to jen vinou nacistickej ultra-zombíků (uniforma jim sekne), v jejichž taktice likvidace nebyla naprosto žádná chybka, vždyť..."v jednotě je síla"... a na takovou vydrezůrovanou smečku je potřeba mít trochu toho šrotu v makovici, ale někdy ani to nepomůže... a potom je třeba použít těžší kalibr, vlastní svaly (např.)... a nějaký ty zbraně co jsou zrovna po ruce... a ta kadibudka (plná hoven...vcuc)... ty brďo, třesu se ještě teď...no, ale jinak tenhle severskej kousek nabitej po víko různejch lidskejch chuťovek... ble, ble... sem si patřičně užila... proto by neuškodil nějakej zmraženej nášup...a už si to fičí...uaau... ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

"Heil Hitler!" síce vo filme neodznie, no oddaní priaznivci tohto pozdravu šarapatia v nórskych horách aj dnes. Ich životnému štýlu uvoľnená študentská zábava na chate v horách plná alkoholu a vášní veľmi nevonia. A tak povyliezajú spod večne zmrznutej zeme a spôsobia menšie rošambo. Miestami vtipné, s vydarenými, krvou podliatymi tvárami esesákov. Ale - a vtom úplne súhlasím s MIMICom - bez akejkoľvek známky napätia, hrôzy (okrem jednej ľakačky). Na riadny horor slabota, na komédiu tiež, a ako insiderská záležitosť plná odkazov z rôznych ikon žánru to bolo len polovičaté. Pár perál by sa našlo, ale pod vrstvou šedivého snehu sa zalesknú len občas. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)
  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (viac)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (viac)

Reklama

Reklama