Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Kouzlo příběhu Betty a Kennyho Watersových tkví v něčem úplně jiném, než jen v tom, co oficiálně uvádí distributor a to tvůrci vůbec nezohlednili! Dobře, máme tu sestru, která se sice správně rozhodla, ale ke svým mentálním indispozicím, studovala práva nějakých šestnáct let nebo kolik. Bráchovi musely téct nervy. Ale o to také nejde. Jde právě o to, že tenhle chlap prostě neměl štěstí, nebo mu zkrátka nebylo dáno, aby si užil světa, protože, jakmile si neprávem odkroutil dvacet let v lochu s přísnou ostrahou, pobyl na svobodě jen šest měsíců a zabil se pádem ze zdi, když si chtěl zkrátit cestu. To je blbý, co? Podle mě tohle mělo být pointou filmu. Člověk míní, ale Bůh mění - to by se Amíkům líbilo. Bez této (smutné) senzace je celkově film poněkud nuda, není to nijak šokující drama. Prostě jen vyprávění jedné neobyčejné soudní kauzy a oddanosti k sourozenci. Doják to ale také úplně není. Natočili to poněkud nemastně neslaně, jako kdyby to jen chtěli odvyprávět, ale z nás nevytáhnout jedinou emoci. Tomu se trochu divím. Zabili Kennyho, parchanti. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S týmto filmom som mal celkom seriózny problém. Bol nakrútený podľa skutočnej udalosti, ale netuším do akej miery sa skutočnej udalosti pridŕžal a koľko z nej si tvorcovia prispôsobili svojim potrebám. Ľahko je viniť policajtov, že vyrábajú páchateľa z radov tých, ktorí k tomu majú najbližšie, ľahko je viniť porotný systém, že porotcovia veria miestoprísažným svedectvám, ľahko je viniť sudcov, že bez DNA produkovali justičné omyly. Mne je naopak ťažko uveriť, že sa celý prípad odohral tak, ako je znázornený vo filme. Ľudia, ktorí trpia nezvládnuteľnými záchvatmi zúrivosti a násilia a ktorí vyhrážku "Ja ťa zabijem!" používajú ešte aj vo väzení, účelovo vyštudovaná advokátka, ktorá v záchvate zlosti demoluje zariadenie bytu a jej dieťa sa vyhráža bratovi, že ho zabije (ak to bol iba žart, tak som ho nepochopil), tak takíto ľudia sa nemôžu čudovať, že k nim ostatní pristupujú predpojato. Ľahko uverím iba tomu, že príbeh poskytol veľmi lákavý materiál škrabákom do nedeľných príloh novín a do časopisov. Ako kedysi povedal Werich, ľudia radi čítajú o tom, čo by sami nechceli prežiť. Mojim nedostatkom je, že keď neverím príbehu, tak ho v mojich očiach nezachráni ani taká renomovaná herečka, akou je Hilary Swank. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)

Reklama

Reklama