Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

classic 

všetky recenzie používateľa

Súrodenecká láska nikdy nehrdzavie, aspoň v tomto prípade - podľa skutočnej udalosti sa stal justičný omyl, keď človeka odsúdili za niečo, čo nespáchal, sedel pritom 18. rokov natvrdo v base ! Justičný omyl ? , alebo spiknutie za účelom ovplyvňovania svedkov, ktorí klamali, lebo sa im vyhrážali. Úkladnú vraždu, ktorú mal spáchať - Kenny Waters, sa nikdy nepodarilo objasniť. Súrodenci Betty Anne a Kenny - sú odjakživa problémové typy, takmer na dennodennom poriadku sú vylomeniny, matka nezvláda výchovu, polícia ich donáša domov potom, čo vyparatia ďalšiu vylomeninu. Každý sme v mladom veku, keď prichádzala puberta - vystrájal neplechu, aby sme potom dospievali, poučili sa z minulosti, založili sme si rodinu a cetera. V úvodných a častých flashbackoch - retrospektíve vidím, čo všetko majú na svedomí - hlavní hrdinovia, ako si založili rodiny, Betty Anne bude mať dve deti - dvoch chlapcov - spokojné manželstvo, ale nie na veky, lebo Kennyho odsúdia, a tak neuvidí vyrastať svoju dcéru Mandy. Sestra sa snaží strašne očistiť svojho brata aj tým, že by sa našiel nejaký šikovný právnik, ktorý by ho vysekal z tohto večného problému, áno Kennymu hrozí doživotie. Betty Anne je zúfalá, a tak sa rozhodne po neúspešnom pátraní po právnikovi, sama navštevovať takúto školu, aby mohla obhajovať svojho brata, či skôr - hľadať a pátrať po tom, ako sa to má v skutočnosti, a bude pekne rozčarovaná ! Nebude na to sama, bude mať k dispozícii - DVOCH - schopných kolegov. Tým pádom chce Bettyn manžel, aby sa na to vykašľala, aby to nechala plávať, ale ona je pevne rozhodnutá - zotrvať a pomôcť sa vykúpiť Kennymu von. Manželstvo sa kompletne zrúti, rozvedú sa, ale aj takéto obete prináša - nekonečná ochota. Najviac ma upútala hlavná myšlienka, a nie ako sa to nakrútilo, tentokrát je to chaos, ktorý im prepáčim, Hilary a Sam - predvádzajú perfektné výkony, ale nie je to na žiadnu filmovú cenu... Samotná réžia, strih - o tom by som pomlčal ! Je to zaujímavý film, len má veľa nedostatkov, najmä jeho spracovania, myšlienka je ale naopak - povznášajúca !!!! ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Největším a nejsilnějším aspektem celého filmu je to, že je natočený podle skutečné události. Přijde mi až neuvěřitelné jak silný sourozenecký vztah byl mezi Kennym a Betty a to se mi moc líbilo. Betty byla schopná udělat cokoliv pro záchranu svého bratra. Hilary působila opravdu vidlácky a obyčejně, za to má obrovské plus, na celém filmu se mi líbila nejvíce. Sam tam dostal málo prostoru, ale i on svojí část splnil. Bohužel ale takové příběhy už ve filmovém průmyslu nejsou originálními a na podobné a lepší filmy se stejnou tématikou narazíte docela dost, proto jsem se malinko nudila. ()

Reklama

Bubble74 

všetky recenzie používateľa

Ani ten největší spratek si nezaslouží, aby mu nějaký cizí zmetek, který honí pecky, svoje ego nebo kdovíco, zkazil celý život. Tyto skutečné příběhy o nespravedlnosti a o laxnosti justičních systémů mě srazí vždycky do kolen. Hilary Swank i Sam Rockwell vtiskli svým sourozencům maximální dávku přesvědčivosti a protestuju, že se jim i celému filmu úplně vyhnuly oskarové nominace. Moc se mi líbily i Minnie Driver, Melissa Leo a Juliette Lewis. Všechny herecké výkony značnou měrou přispěly na intenzitě filmu. Jinak jsem tvůrcům vděčná, že to zapíchli v pravý okamžik. Divák si tu nepříznivou péesku vyšťourá (nebo se jí nechtěně dozví) stejně jinde a ten filmový závěr mi připadal únosnější. I tak dostaly emoce poměrně zabrat. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)

Reklama

Reklama