Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

castor 

všetky recenzie používateľa

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S týmto filmom som mal celkom seriózny problém. Bol nakrútený podľa skutočnej udalosti, ale netuším do akej miery sa skutočnej udalosti pridŕžal a koľko z nej si tvorcovia prispôsobili svojim potrebám. Ľahko je viniť policajtov, že vyrábajú páchateľa z radov tých, ktorí k tomu majú najbližšie, ľahko je viniť porotný systém, že porotcovia veria miestoprísažným svedectvám, ľahko je viniť sudcov, že bez DNA produkovali justičné omyly. Mne je naopak ťažko uveriť, že sa celý prípad odohral tak, ako je znázornený vo filme. Ľudia, ktorí trpia nezvládnuteľnými záchvatmi zúrivosti a násilia a ktorí vyhrážku "Ja ťa zabijem!" používajú ešte aj vo väzení, účelovo vyštudovaná advokátka, ktorá v záchvate zlosti demoluje zariadenie bytu a jej dieťa sa vyhráža bratovi, že ho zabije (ak to bol iba žart, tak som ho nepochopil), tak takíto ľudia sa nemôžu čudovať, že k nim ostatní pristupujú predpojato. Ľahko uverím iba tomu, že príbeh poskytol veľmi lákavý materiál škrabákom do nedeľných príloh novín a do časopisov. Ako kedysi povedal Werich, ľudia radi čítajú o tom, čo by sami nechceli prežiť. Mojim nedostatkom je, že keď neverím príbehu, tak ho v mojich očiach nezachráni ani taká renomovaná herečka, akou je Hilary Swank. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek o tom, jak to může dopadnout, když uvězní nesprávného? Ne, vlastně ne. Tohle je snímek o tom, jak je silné pouto mezi bratrem a sestrou, pouto, které se zdá silnější, než cokoli jiného. Minulost nás utváří a utváří naše vztahy. Tohle je síla filmu, který jako právní drama bohužel tak skvěle nefunguje. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

True stroy, která je zajímavá, ale hlavně ze začátku je zdlouhavá. Je jasné, že se mluví o oscarech, protože tohle je přesně druh filmu, za které se dávají. Mě se Hilary nelíbí a mam s ní problém v každém filmu a ani Sam Rockwell mi nepřišel nějak extra super, ale uvidíme kolik sošek sezbírají. Nicméně za podívání to stojí. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Ano, tu ihlu v kope sena sa raz za cas podari najst. Ale co ked ta kopa je nielen zo sena, ale aj z ihiel a my uz ani nevieme oddelit jedno od druheho? To je asi teraz jedno. Conviction je perfektne odohranou dramou o nesmiernej oddanosti medzi surodencami a upnutosti k jednej myslienke. A ze je to tragicka rozpravka? No a co, ved bez nich by nebol svet tym cim je. 3,5/5* ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama