Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

pufina 

všetky recenzie používateľa

Famózní Hilary Swank, která překonává sama sebe a Sam Rockwell byl taktéž výborný. Příběh se mi líbil, možná o to víc, že je to podle skutečné události a že skutečně tohle někdo dokázal, že přece jen existuje spravedlnost a jsou lidé, kteří za ni bojují.. A je mi vážně fuk, jak moc byl příběh předvídatelný.. Konec se bez slz dojetí neobešel.. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Okamžitě po dokoukání jsem měl z tohoto filmu 4-hvězdičkový pocit. Dnes (den na to) mám ale problém si vybavit nějakou scénu, vlastně jediné, co mě zaujalo je námět dle skutečného příběhu. Jeho zpracování mi však přijde z odstupem času dost krkolomné a hlavně nudné. Navíc soundtrack je taky nepovedený. Herecky a námětově se však jedná o dobrý film, ty 3 hvězdy jsou zasloužené. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Kto by toto urobil pre svojho súrodenca... no kto, ja ne... pre titul maximálne. Taktiež som si nemohol nevšimnúť, že Hilary sa aj prízvuk naučila, dobrá to herečka. A kto by bol povedal, ako sa to skončí... heej, aj napriek tomu, že je to rozprávka na dobrú noc (ktorá sa, ale ozaj stala, pozor!) daáavam 8/10 (asi mám slabosť na takto podané dramata, neteší ma to ale... mal by som zachovať chladnú hlavu lovca). Keď sa Hilary na pŕavo dala, DNA test prekázala. Na jej bratovi nikomu nezáležalo, až ju to patrične nasralo... yow, yow. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)

Reklama

Reklama