Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas jedného víkendu sa odohrá návšteva troch synov v rodičovskom dome. Otec ich zavolal pre "neodkladnú záležitosť", z ktorej sa vykľuje obyčajné kosenie lúky. Pre každého - otca i jeho synov je však kosenie Jastrabej lúky aj akýmsi symbolom rodiny, mladosti, spoločných zaužívaných rituálov. Počas tohto rodinného stretnutia sa teda rozvíja úvaha o kvalite medziľudských vzťahov, ktorá je založená na konfrontácii rozličných životných názorov a postojov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (47)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, ak pri výpočte kladov slovenského filmu musím začať (a aj skončiť) krásnou prírodou (čo zvýraznila kamera Ladislava Szomolányiho) a poetikou života v podhorskej dedine (stelesnenou tradične výborným Jozefom Kronerom). S nedostatkami plocho napísaného scenára sa nedokázal popasovať ani taký režisér, ako Štefan Uher (inak tiež spolupáchateľ scenára) a zbytočne importovaní českí herci tiež veľa vody nenamútili. Rudolf Jelínek hral ešte horšie ako v Zemanovi. Je mi ľúto, že môj päťstý komentovaný film dopadol takto. A to som ešte trochu nadsadil, pretože medzi dvoma a troma hviezdičkami je príliš veľa priestoru. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Poetika tohoto příběhu stojí na setkání tří synů s otcem. Každý z nich už má svůj život, přesto si najdou čas otci pomoci a zároveň zavzpomínat na doby, kdy byli mladí a čistí. Je to konfrontace, která každého z nich zasáhne a ani divák nemůže zůstat stranou. K synům samozřejmě patří jejich manželky, které si to rozehrávají zase po svém. Stojí za vidění...80% ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rodinná dráma spočiatku v mierne budovateľskom štýle 80-tych rokov, ale v tomto prípade to neprekáža. Muži riešia svoje problémy, ženy zase svoje a mladý zaľúbený pár niečo celkom iné, že ani na vodu zo studničky si nespomenie. Na konci sa spoja v dramatických okamihoch, ktoré sa ale uzavrú v príjemnej atmosfére s vôňou sena. Film nielen prítomnosťou Zimkovej s typickým prejavom pripomína Kone na betóne, ale aj mnohé rodinné problémy a alkoholizmus ho pripomenú. Zatiaľ pre mňa najstráviteľnejší Uherov film. –––– To znamená, že sa dá hovoriť o nejakom hmotnom stimule? – Áno, o hmotnom stimule sa hovoriť dá. Veď koruna je koruna. –––– Na kráse ženy nezáleží. Dobrá povaha, to je to hlavné. ()

Pat_rick_fan 

všetky recenzie používateľa

Celkom fajn, ako sonda do života dedinčanov v 80. rokoch možno aj celkom autentické. Ten scenár bol ale miestami veľmi cringe, potenciál postáv a výborne zahraných medziľudských vzťahov rôznych pováh ale nevyužitý. EDIT po piatom pozretí: Jeden z mojich najobľúbenejších slovenských filmov. Neviem prečo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Slovenská filmová tvorba je dnes prakticky mŕtva. To je smutné. Avšak potešujúce je to, že v minulosti sa aj u nás natočilo niekoľko titulov, ktoré môžeme hrdo nazvať zlatou klasikou. Do tejto neveľkej skupiny by som zaradil aj rodinnú drámu „Kosenie Jastrabej lúky“, ktorú natočil Štefan Uher v roku 1981. Hlavnú úlohu bravúrne stvárnil Jozef Króner. Ale i ostatní herci podali výborné výkony. Charaktery postáv sú ľudsky prirodzené, divákovi blízke. Je to dielo, ktoré ide do hĺbky medziľudských vzťahov. **** ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Jedny zo záverečných scén filmu, v ktorom hrdinka odchádza autobusom, boli natočené aj v obci Lovča v smere do Žiaru nad Hronom. (Zeduke)
  • Film sa natáčal v lokalitách Žiar nad Hronom, Žarnovica, Prochoť a Ostrý Grúň. (dyfur)

Reklama

Reklama