Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojna je kombináciou brutálnej cti a prekážajúcej citlivosti. Skutočný príbeh, ktorý sa odohral začiatkom Druhej svetovej vojny v Bielorusku. Počas prvého mesiaca vojny v auguste 1941 Rusi márne vzdorujú náporu nemeckej armády, ktorá prelomila ich obrannú líniu a nezadržateľne postupuje. Nemecká záškodnícka jednotka pobije ruskú posádku a ľahko sa zmocní dôležitého železničného mosta cez rieku Druť, čím odreže Rusom poslednú únikovú cestu. Veliteľ nemeckých záškodníkov Hermann prenikne v uniforme ruského poručíka k ruskej armáde a jeho jednotka zničí zásobovací vlak. Z masakra unikne niekoľko ruských väzňov a civilistov. Všetci sa dajú zajať posádkou ruského obrneného vlaku, ktorý je ich jedinou nádejou na únik zo smrtiaceho zovretia. Traumatizovaní ľudia vo vlaku postupne odhaľujú svoje životné tajomstvá a skutočné identity - ošetrovateľka Toma, rušňovodič Fadejev, zlodej Lazar, záhadný mlčanlivý väzeň Drevorubač, učiteľka Soňa. Každý z nich má dôvod nenávidieť boľševikov, ale aj napriek tomu sa v rozhodujúcej chvíli všetci postavia na rovnakú stranu. Rozhodnú sa s vlakom preraziť cez most a pomôcť ruským jednotkám dobyť ho späť. Ešte stále je tu však maskovaný nemecký dôstojník Hermann, ktorému sa podarí do vlaku nepozorovane preniknúť... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

 (hodnotenie, recenzie)

Výborný film kde nejsou žádní neprůstřelní steroidi a jiné kreatury, které utekly z hormonální laboratoře. Tvrdá realita kde se ruští filmaři nebojí přímo na rovinu ukázat i zlo komunizmu na rozdíl od prolhaných ubožáků zpoza velké kaluže, kteří ve své ubohhosti a zamindrákovanosti musí vymýšlet pohádkové nezničitelné  steroidy a další píčoviny.  Tady je vše na rovinu a bez oblbování. Člověk se zdravým rozumem najednou vidí, že do tehdejěí sovětské armády museli obyčejní lidé z polí a továren, bezvěrci i věříci, antikomunisté i komouši  a válka nedělal v nikom rozdíl.

Addams-SK

Addams-SK (hodnotenie, recenzie)

Kto chce vidieť tento film v TV, tak jeho termíny vysielania na TV Film+ nájde na stránke filmu Poslední obrněný vlak (2003) , keďže ČSFD, aj keď som ich o tom informoval, zverejňuje naďalej klamstvá prijímané od Film+ :-( .

Reklama

Reklama