Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Dorian Gray (Ben Barnes) bol mladý anglický aristokrat, ktorému v živote nič nechýbalo. Mal krásnu tvár, peniaze a vedel, ako na ženy. Mal však obrovský strach zo starnutia. Až sa jedného dňa rozhodol, že si nechá urobiť portrét a vysloví tajné želanie – chce aby zaňho starol obraz. Jeho želanie sa začne plniť. Dorianovi zostáva tvár nevinného mládenca, zatiaľ čo obraz nesie stopy času a všetkých hriechov, ktorých sa dopustil. Žiadne tajomstvo sa však nedá ukrývať naveky a minulosť ho po rokoch doháňa v podobe Basila Hallwarda a brata dievčaťa, ktorej smrť kedysi spôsobil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (466)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nepochybne originálny námet, ktorý čerpá z pravdepodobne (som neznalcom predlohy) veľmi kvalitnej, knižnej predlohy, prerobený do jemne nadpriemernej, filmovej verzie. Vychádza mi to tak na tri hviezdy. Colin Firth, of course, ako vždy bravúrny, ale na hlavného predstaviteľa musím povedať, že ... no, nechápte ma v zlom, ale akosi mi do danej role nesedel. Ak by som smel za Doriana zvoliť svojho favorita, bol by ním Stuart Townsend z Queen of the Damned. Rád by som pochválil výbornú, miestami až mrazivú atmosféru snímku a skvelý hudobný podmaz, ktorému ale v kontraste nesedel miestami nedotiahnutý príbeh (chýbala mi najmä Dorianova cesta z domova, kde bol, čo zažil). ()

Reklama

Němi 

všetky recenzie používateľa

Asi bych i tusil o co reziser usiloval, ac toho dosahl tak napul. 'Opijejici' atmosferu, fajn nedobovou hudbu, i jeden dva dobre herecke vykony do filmu dostal, osudovost a silne momenty temer vubec. Ke vsemu mu kameraman vsechno pokazil levnym tv-stylem, kdy i ta spina vypada navonene. Presto musim film ocenit. V mnoha smerech je krasne cynicky a podvratny. __ Knihu jsem necetl a v nahledu na film to dela asi jen plus. Budis trochu nepravem 4 hvezda za story, z ktere jsem znal jen nejzakladnejsi myslenku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne si myslím, že veľmi slušné spracovanie kvázi nesfilmovateľnej knihy. Ale takých nesfilmovateľných záležitostí sme tu už mali neúrekom a ono skôr ide o formulku tých kritikov, ktorí chcú byť zaujímaví za každú cenu. Moja najväčšia výhrada ani nesmeruje k tvorcom ako skôr k osobnému poznaniu, že toto bola látka vhodná pre Universal v 30. rokoch alebo Hammer o niečo neskôr. Dočkali sme sa ale niečoho podobného od MGM v 1945, žiaľ ako to dopadlo, som ešte nezistil. Inak casting taktiež nedopadol vôbec zle, Firth a Barnes sú uveriteľní a do svojich úloch zažratí. Grayov hneď dvojitý prerod by sa ale možno hodil viac do seriálového rozprávania. Skok po veľkej časovej medzere je až príliš zjednodušujúci, celkom by ma zaujímalo, ako prežíval Gray svoje nočné mory a vyvíjala sa jeho psychika aj v týchto dobách. 70% ()

Ant 

všetky recenzie používateľa

Film dvou tváří. V jednu chvíli je děj strašně hloupý, ve druhou se zase zdá, že tvůrci jdou správným směrem. Rozpačitá je hlavně prostřední část, kdy by se měl začít vyvíjet Dorianův charakter, ale scénář se místo toho soustředí na dějově nic nenabízející orgie a harémy. V tomhle bodu film vypadá jako opravdové béčko. Pak se ale 45 minut před koncem něco najednou zlomí a Dorian konečně působí jako skutečná postava se skutečnými démony. Celý film nejvíce táhnou herci v čele s Firthem a Benem Barnesem, který se velmi snaží. Nakonec tedy výsledek není žádná hrůza, ale značná část hloubky předlohy mu chybí. ()

Galéria (342)

Zaujímavosti (10)

  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)

Reklama

Reklama