Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Dorian Gray (Ben Barnes) bol mladý anglický aristokrat, ktorému v živote nič nechýbalo. Mal krásnu tvár, peniaze a vedel, ako na ženy. Mal však obrovský strach zo starnutia. Až sa jedného dňa rozhodol, že si nechá urobiť portrét a vysloví tajné želanie – chce aby zaňho starol obraz. Jeho želanie sa začne plniť. Dorianovi zostáva tvár nevinného mládenca, zatiaľ čo obraz nesie stopy času a všetkých hriechov, ktorých sa dopustil. Žiadne tajomstvo sa však nedá ukrývať naveky a minulosť ho po rokoch doháňa v podobe Basila Hallwarda a brata dievčaťa, ktorej smrť kedysi spôsobil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (466)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Forma bezcitne prebila obsah, ale túto pohromu som dokázala odpustiť bez väčších problémov, pretože tá forma je skvelá. Škoda, že ľahkomyselný scenár nenesie v sebe hĺbku, aby každá postava dokázala diváka bezprostredne strhnúť svojím utrpením či bolesťou, ale je typicky komerčne zostrihaný, zrýchlený a skratkovitý. Ben Barnes zahral duševné šialenstvo svojej postavy Doriana Graya bez ťažkostí, ale veľkú zásluhu na tom majú hororové strašidelné prvky, atmosféra pohŕdavej anglickej aristokracie v spojení s túžbou po plnosti života, láskou, zradou či nenávisťou. Toto je typ existenčných námetov, ktoré ma vždy dostanú, keby bola snímka viac sugestívna (niečo na štýl Coppolovho Draculu), drsná, obsahovo hlbšia, bola by som nadšená. Kto ma najviac očaril, je nádherné herecké stvorenie Rachel Hurd-Wood, ktorá si už rovnako nevinné žieňa, uväznené v mužskej vášni, zahrala v Parfém: Príbeh vraha. Škoda, že ju na plátne so zaujímavými príbehmi nevidím častejšie. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Obraz Doriana Graye není látka úplně nejkompatibilnější s filmovým plátnem,nicméně nevěřím,že tohle nešlo natočit lépe.Bez laciných hororových vsuvek,zbytečných efektů,stylizovaného Londýna a vpasování samotného Doriana do role nadrženého hezouna bez hlubších vrstev.Se ctí z filmu vychází pouze Colin Firth,ale Henry Wotton se hraje se všemi těmi svými vděčnými průpovídkami skoro sám.Konec ale zabíjí i tuhle báječnou postavu a definitivně mě utvrdil v tom,že tahle adaptace si zaslouží být okázale ignorována. 35 % ()

Reklama

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

Obraz Doriana Graye byl vždy mou nejoblíbenější knihou, a tak není divu, že jsem na film čekala s velkým napětím. Ovšem dočkala jsem se jen jednoho - největšího filmového zklamání vůbec - a ani pohledný Ben Barnes nedokázal můj pocit z filmu nijak napravit. Film nevhodně se vymikající původní předloze, povrchní, až směšný. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Abych řekl pravdu, tak jsem se dost nudil a měl jsem co dělat, abych oka nezamhouřil. Ačkoliv to vypadá, že si Dorian užíval života plnými doušky, v podání režie Olivera Parkera se zmohl akorát na postelové hrátky s holkama, někdy teda i s klukama, jak bylo možno vidět (teda né uplně, naštěstí a i tak to stačilo) a na hrátky s čertem. :-) Přitom se mohlo jednat o slušnou děsivou! podívanou. Takto jenom nuda, děs, běs... 35% ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra je rozhodne najväčšou devízou tohto filmu, také farbisté zobrazenie starého Londýna som naposledy videla hádam len v Mary Reilly. Ostatné zložky sú takisto nadpriemerné, z výsledku cítiť britskú dôkladnosť a trochu plochého Bena Barnesa s prehľadom zatieňuje skvelý Colin Firth. ()

Galéria (342)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama