Reklama

Reklama

Jízda Prahou otevřenou tramvají

  • Rakúsko-Uhorsko Jízda tramvají ze Staroměstského náměstí po novém mostě (viac)
Dokumentárny / Krátkometrážny
Rakúsko-Uhorsko, 1908, 2 min

Obsahy(1)

Reportáž o cestě Pařížskou třídou na Čechův most. Jeden ze snímků uváděných na Jubilejní výstavě obchodní a živnostenské komory. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (4)

Earl10 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně je to tentýž snímek, který je znám i pod názvem "Ze slavnostního otevření Čechova mostu". Jedná se vesměs o zástup všemožných dopravních prostředků jedoucích přes Čechův most. Od koňského spřežení, přes automobily až po tramvaj. [50%] ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Krátkometrážny film Jana Kříženeckého z roku 1908 v sebe spája hneď niekoľko historických prvkov. Za prvé, ide o materiál, ktorý vznikol v časoch, kedy bola kinematografia stále "v plienkach". Za druhé, snímka zachytáva Prahu na začiatku dvadsiateho storočia. A za tretie, film si okrem jazdy električkou všíma tieto stroje aj zvonka. Hoci ide o krátku záležitosť, ktorá na prvý pohľad nepôsobí, že ponúka veľa, v skutočnosti je plná zaujímavých záberov na všednosť vtedajšieho života ľudí a mesta. A práve to je na nej to najpútavejšie, pretože takýmto spôsobom umožňuje divákovi, aby sa, hoc aj na necelé dve minúty, preniesol späť v čase. Jízda Prahou otevřenou tramvají navyše vďaka umiestneniu kamery v smere jazdy električky ponúka dynamické zábery, ktoré v spojení s obsahovou stránkou Kříženeckého filmu tvoria veľmi atraktívny materiál. ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama