Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (215)

Sedliak odpad!

všetky recenzie používateľa

56%? To fakt? Z dialógov v Profesionáloch mi je na grcanie a je smutné, že tie grcky vychádzajú z úst kvalitných a talentovaných divadelných hercov. Mám zatvárať oči a povedať si, že úlohu v tomto odpade vzali kôli tomu, aby mali na nákup v Bille? Keď to nemusí robiť Robert Roth, tak to podľa mňa nemusíte robiť ani vy, pán Kostelný, Maštalír, Stanke a spol. Alebo sa vám to páči? Ta pozornosť? Ta sledovanosť? Bulvár? Profesionáli sú plytká a trápna sračka a zaslúži si odpad! ()

AshMorgan 

všetky recenzie používateľa

Nechápu názor některých, že český remake je lepší...Uznávám, že na britské seriály jako Red Dwarf, nebo IT crowd to ani zdaleka nemá, ale když se podíváte na tu československou konkurenci...Tak je rozhodně jasné, že než abych se mučil a díval se na Ulici, nebo podobné splašky u kterých mě až chytají mdloby a nutí mě to uvažovat nad tím jaký DEBIL, to může psát si o mnoho radši pustím tento seriál. U kterého se celkem často zasměju a Kostelný mi dává i celkem zabrat. Ani mi nevadí, že se Kroner celkem hodně opakuje, ty jeho hospodské vtípky (a nejen ty, mě baví). S ohledem na tu konkurenci...mezi slepými jedooký král. ()

Reklama

trinan_kop odpad!

všetky recenzie používateľa

Bolo by to na 1-2 hviezdy, ak by tam nedali Michala Hudáka, v úlohe, ako to povedať, cielene hlúpeho truľka, hovoriaceho nejakým divným nárečím. Ono tvorcovia asi zabudli na to, že nárečím na Slovensku nehovorí nikto pod 70 rokov - normálny ľudia, nech žijú kdekoľvek, či už východ SR, či západ, hovoria po Slovensky, a len veľmi, veľmi mierne použijú nejaké slovíčko odlišné od spisovnej slovenčiny. Ale Hudákova úloha, to je niečo strašné - cielené na spodných 20% divákov, čo sa týka IQ -> seriál s ním prudko klesol. ()

Ioannes odpad!

všetky recenzie používateľa

Slovenští Profesionáli slouží jako předloha a vzor českým Profesionálům. Jejich scénáře se liší pouze v jazycích. Stejně jako u českých Profesionálů jsou na slovenské verzi nejlepší úvodní znělka a skvěle výtvarně zvládnuté obrazy s policejními věcmi (obušek, pouta aj.), které slouží k oddělování filmových obrazů. (Je špatné, když na sitkomu je nejlepší zrovna tohle…) Na slovenské verzi je úplně příšerný uměle přidaný smích diváků. Při jehož poslechu se samovolně otvírá kudla v kapse, protože se jedná o neposlouchatelný anti-muzikální zvuk připomínající padající jemné kamínky či štěrk. Česká verze je odpad 110%. Slovenská verze je o něco lepší: Odpad odhadem „pouze“ 109%. Slovenská verze má o něco lepší herecké projevy a to kromě hereckého projevu uřvané a verbálně agresivní Heleny Krajčiové. Avšak i kdyby měla herecké projevy sebegeniálnější či dokonce nejlepší v dějinách světové kinematografie, pořád by hodnocení bylo na odpad, protože scénář je absolutně nevtipný a nekonečně trapný. (Navíc já jsem viděl dva díly, které byly zrovna zbytečně moc vulgární a sprosté, přičemž jejich vulgarita neměla opodstatnění.) Jinými slovy Z hovna bič neupleteš. ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Nuž priznám sa, začal som to pozerať neskoro - Hudák už bol súčasťou kolektívu. A musím povedať, že je to práve on kto ťahá seriál po humornej stránke (asi to je tým, že mu aj rozumiem tú východniarčinu :)). Nevravím, Latinák opäť dokazuje, že je pán herec, Kostelný hrá toho somára tiež geniálne a ostatní to tam taktiež nekazia - ale ich humor už nie je taký dych berúci ako práve humor Mikyho Hrica. Bez neho museli byť tie prvé série o ničom :/. Ale toť môj názor :). Do budúcnosti by som si prial viac priestoru pre Kassaia. 7,0/10 EDIT: Po pravidelnom pozeraní zvyšujem na 4* - neskutočný kolektív bláznov :D ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • V 1. epizóde 8. série sa na nábreží Dunaja odohrá fingovaný únos Maroša Nagya (Peter Batthyány). V rádiu ale povedia, že únos sa odohral v historickom centre. (Johnny.ARN)
  • Ženu Maroša Nagya sme v seriáli ešte nevideli, pritom je spomenutá skoro v každej epizóde. Jedná sa o odkaz na seriál Columbo (1971–2003). (EvilMatus)

Reklama

Reklama