Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (216)

Sofie.com 

všetky recenzie používateľa

Podle toho co tady čtu koukám, že na slovensku se to moc nelíbí, ale já si myslím že je to o sto procent lepší než ta naše parodie na srandu! Já se dívám pravidelně a pravidelně umíráme doma smíchy. Luboš Kostelný je prostě geniální s tím svým opakováním, nevím kdo to vymyslel ale je to bomba. Skajka s tou svojí naivitou mě pravidelně dostává a stejně tak ostatní. Jen Miki mi tam trochu neladí, teprve si na něj zvykám, ale hrozně mi vadí že mu vůbec nerozumím co říká, snad se to časem poddá. u mě dobrý! ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Momentálne najlepší slovenský seriál. Ak si neobľúbite Boborovského a jeho neodolateľný šarm, tak už fakt neviem. Ktomu si pripočítajte labužníka Hůrku, podpantofláka Maroška, Miss Scarlet, deb*la Vyšného-Riefenstahla a dostanete fízlov jedna báseň. No a aby toho nebolo málo, tak ako bonus je tu idol všetkých slovenských živnostníkov Miňo Demovič. Seriál časom oživil Miki Hric, čím sa podľa mňa kvalita posunula smerom hore. ()

Reklama

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa vynikajúci seriál na slovenské pomery. Konečne sa neriešia žiadne sračky typu "Ó môj bože, vari si spal s mojou ženou? Budem ťa musieť asi udrieť. Prosím, dovolíš mi ťa udrieť?". Bolo tu už povedané, že slovenské seriálové dno neexistuje. Máte pravdu ale toto na dne nie je. Je to niekde pekne uprostred, kde keď to pozeráte, musíte mať prázdnu hlavu a trošku menej rozumu. Stačí sa len nechať unášať humorom, ktorého je tam dosť :)...3* ()

vojo 

všetky recenzie používateľa

Po mafstory ďalší celkom dobrý seriál, nebolo by od veci spraviť aj nejaké prepojenie v nejakom dieli. Aj keď Bathyany by si musel skúsiť trojrolu:) P.S. Nedá mi aby som neodporučil diel z 10.11.2008, ktorý si nájdete na stránke jojky v archíve. Vyskytol sa tam totiž môj obľúbený herec Marián Geišberg v úlohe heavy metalového gitaristu z Hriňovej a to stojí za to. ()

charmin 

všetky recenzie používateľa

Môj najobľubenejsí slovenský seriál,skutočne. Všetkých tých bezduchých Susedov, Kutyilov, Ordinácií, Panelákov predčil s vyyyyysokyýýýýým náskokom tento kúsok. Zápletka nie je samozrejme vždy dokonalá, občas sa pritrafia aj horšie diely, ako v každom seriáli. Keď už však príde ten horší diel, rada sa len tak hodinu pozerám na Ľuboša "Boborovského" Kostelného ( jeden z mojich najobľubenejšich slov. hercov - mladšia generácia ), tupého ale zato vždy hladného Lukáša "Hurku" Latináka, a samozrejme Csongora Kassaia, kt. je pre mňa veľmi výnimočný herec s osobitou charizmou. Mojím prekvapením je Helena Krajčiová, pretože z vyšsie spomínaných seriálov som ju síce veľmi nemusela, ale ako pribrzdená Scarlett v spojení s Boborovského dristami ma častokrát pobaví ;) 90% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • Natáčanie seriálu muselo byť prerušené pre nepriaznivý zdravotný stav Jána Kronera (Miňo Demovič). (tommy187)
  • V mnoha seriálech se objevuje postava, která za celý seriál není vidět či případně ani slyšet. Nejznámějším případěm je pak manželka poručíka Columba (Peter Falk) ze seriálu Colombo (od r. 1971). V tomto seriálu jsou takové postavy dokonce dvě, a to Hurkův (Lukáš Latinák) strýc a kapitánova (Peter Batthyany) manželka. Podobně bylo možné ze začátku spekulovat o Saňově přítelkyni Sáře a Iris, pro ty se však později na obrazovkách místo našlo. (dmk)

Reklama

Reklama