Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (328)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Bolo evidentne nad slnko jasné, že tvorcovia si dali s akčnými bojovými scénami robotu. Nič neodflákli a dali si záležať. To už nie sú bitky ako z čias Buda Spencera a Terenca Hilla. Každý detail bol dotiahnutý do konca v perfektnej kvalite. Ale kde je niečoho veľa, na druhej strane chýba ... Scenár, hlavne jeho "politické" časti boli deravé ako rešeto a hlavne záver bol vrcholne trápny. Keby tam politici len naprázdno otvárali hubu, bolo by to lepšie .... Ale to je vlastne aj v reálnom živote ... Či nie ? ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je smutnou ukážkou jak zničiť dobre rozbehnutú sériu. A u Bessona bohužiaľ nie ojedinelou. Zápletka je oveľa debilnejšia ako minule, ale tentoraz sa berie vážne a hlášok je absolútne minimum. Vďaka tomu je dejová vata neznesiteľná. Ani chémia medzi ústredným duo už nefunguje a nové postavy nestoja ani za zmienku. Tentokrát to nezachráni ani akcia. David Belle pri preskakovaní z budovy na budovu si už často vypomôže buď pomocnými lanami, alebo trikmi. Neviem, či za to môže nový mizerný režisér, alebo už poisťovne nenechali Belleho skákať jak by sa mu chcelo. Proste už predvedie len minimum kúskov u ktorých by som si povedal jak to urobil. Cyril Raffaelli sa v bitkách tiež nevytiahne. Vidno minimum kontaktov a tie ktoré vo filme ostali, sú minimálne raz okrášlené prestrihom, aby si ich divák nemal šancu poriadne užiť. Ale ešte to ten bleskový strih Megakokotona nedosahuje. No a čo ďalšie? Sem tam nejaký výbuch alebo výlet autom po kancelárii. Proste dielčie cool kúsky sa v akcii nájdu, ale ako celok ani akcia a ani film už za veľa nestojí a skôr by som ho fanúšikom jednotky neodporúčil. 3/10. ()

Reklama

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Jedna hviezda pre Leïta, jedna pre Damiena za ich choreograficky vyčančané a zábavné piruety.... zvyšok béčkový výplach, ktorý podaktoré megastupídne dialógy ťahá niekde až zo zatuchnutých brakových vôd až z toho upadávajú uši. Tak rád by som nejak naškrábal na tú tretiu hviezdu, no naozaj v tom filme nie je okrem ústrednej dvojky nič, čo by stálo za pozornosť. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl mi vychází ještě za 3 hvězdičky, ale ty jsou hlavně za povedenou a přehlednou choreografii soubojů. Co se týče příběhu je to dost na hraně. Ztráty na lidských životech? Pohoda. Amerického prezidenta vyměnil Francouz a máme tady na kontinentu nečekanou horkou novinku z USA. A ty klíčky, tlačítka, naléhající velitel armády. Tohle už je opravdu obehraná písnička. Kdo tento typ filmů někdy viděl nechť přetočí filmové kecy a vychutná jen povedené souboje. PS: Dost se mi líbilo na závěr komando poskládané z celé směsice obyvatel planety. A celé to je jedna velká reklama na tetovací salóny:) 50% ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené