Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Vykúpenie

  • Slovensko Neporaziteľný 3: Vykúpenie (viac)
všetky plagáty
Trailer

Odvtedy, čo ruský trestanec Boyka (Scott Adkins) utrpel v drsnom súboji vážne zranenie kolena, už, žiaľ, nie je obávaným bojovníkom, akým býval... Vlastne je už dobrý akurát tak na to, aby v base čistil záchody, takže mu rozhodne niet čo závidieť. To sa však zmení v momente, keď sa dozvie, že sa chystá nový vražedný turnaj väzňov, ktorého sa zúčastnia len tí najlepší bojovníci z rôznych kútov sveta. Boyka totiž vie, že práve účasť na turnaji a prípadné víťazstvo mu môžu opäť vrátiť jeho hrdosť, postavenie a možno dokonca i vytúženú slobodu. Presne tú má totiž víťaz turnaja prisľúbenú ako odmenu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (546)

imf 

všetky recenzie používateľa

Že by béčková předehra k Expendables a manuál k tomu, jak vysekávat poklonu divokým osmdesátým letům? O Florentinovi víme, že tohle umí jako nikdo jiný. Pečlivě opsané dějové osnovy doplněné fotogenickými zpomalovačkami a borci, kteří propůjčují končetiny moderním stylům (akrobacie je tu možná až příliš) a snaží se zvednout ze země skomírající akční žánr. Zápletka je klasicky muklovatá, tentokrát ovšem připomínající Krvavý sport víc než kdy dřív, nicméně člověku přijde, že Florentine nasázel do scénáře méně klišé než průměrný hollywoodský scenárista (schválně si pak zajděte na Prince z Persie), a to co zbylo je spíš sympatickým pomrknutím na pamětníky. Osou ovšem není uvěřitelná proměna hlavního bijce Boyky ze záporáka dvojky do chápavého antihrdiny ve trojce... většina replik je opravdu jen úvodem k nějaké té bitce. Špičková choreografie, bez výjimky šikovní a ještě šikovnější kluci a spousta času a správných kamerových úhlů, abyste o nic nepřišli a neměli pocit, že vám někdo trhá ten nejlepší žvanec od huby. Undisputed III je zkrátka fan service, hnaná touhou trumfnout úspěšnou a opěvovanou dvojku. Ne že by v oblasti driblujících kung-fu šikulů nebyla konkurence, ale na rozdíl od Florentinova Ninji nebo thajských příspěvků u Undisputed nepřetáčíte ani při dalších zhlédnutích. Děj není bez kouzla a charaktery jsou natolik sympatické, že tu rázem máme mnohem víc než jen výkladní skříň toho, co zvládají dnešní pošuci z ringů a tělocvičen. Chybí jen dobová patina a okoukané tváře, ale to při vší vůli nemůžeme mladým borcům vyčítat. Naopak... jejich poklona kořenům žánru působí čerstvě a dravě. A je v ní naděje, že až přestanou opisovat, vykročí vpřed tou správnou nohou. Dobře si zapamatujte jejich jména... kam přijdou, tam létají třísky a hvězdičky zatraceně vysoko. ()

AllShallFall 

všetky recenzie používateľa

Je vidět že od předchozího dílu se Boyka něčemu naučil. Shodil ten hřebínek arogance a stal se z něj ještě víc příjemnější bojovník. Zápasy byly ale o stupínek slabší, což filmu ubralo. Příběh se mi zdál také lacinější. Vše zase vyřešily Boykovi skvělá komba. Scott Adkins se na tuhle roli náramně hodil. Stejně si myslím že souboj z předchozího dílu s Michaelem Jai Whitem byl lepší. Však nevadí. Za plný počet to i tak je. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento film je taký malý návrat o 15-20 rokov. Opäť Rus a Američan. Teraz si všetci nachvíľu poplačme, pretože sme sa nenarodili ani v jednej z týchto krajín...Ruský bojovník Boyka je celkom sympaťák, len škoda, že ten úsmev v závere neukázal skôr. Väzenské katovačky, to nie je nič nové. Je fajn, že sa film na nič nehrá a výsledok uspokojí predovšetkým nadšencov bojových umení. Mnohí ospevujú výborné bojové scény. Choreografia je síce pekná, ale je to iba na efekt. Takýto boj nemá so skutočným veľa spoločného. Tie nespočetná saltá, premety, piruety, odpichnuté štvorité rittbergery či trojité salchovy, to je na mňa trochu moc, zvlášť v porovnaní s bojom aký predvádzal Tom Hardy vo filme Warrior. Ešte aj po zásahu do ksichtu a odpľutí litra krvi si musí urobiť vo vzduchu otočku...Veľmi to pripomína filmy z 90-tych rokov, najviac asi Krvavý šport s JCVD. Vôbec mi nesedela rapová hudba v súbojoch. Možno v uliciach veľkomesta, ale nie v ruskej väznici. O Americkej pomoci v závere ani nehovorím. Nemám nič proti takýmto filmom, len musia ponúknuť niečo navyše ako napr. spomínaný Warrior alebo Eastwoodove Million dollar baby. Na pozretie fajn. 60%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúcej dvojky. Má výborný príbeh o skvelom ruskom bojovníkovi, Boykovi, ktorý kvôli zranenej nohe prestal bojovať vo väzenských turnajoch, ale rozhodol sa vrátiť a po víťazstve v miestej väznici sa dostane až na medzinárodný turnaj odohrávajúci sa v Gruzínsku, kde je cenou za celkové víťazstvo sloboda. So spracovaním som nadmieru spokojný, v tomto type filmu je príbeh často len výplňou medzi akčnými scénami, ale to nie je tento prípad, tu je celý dej výborný, bez zbytočných miest, vzťahy medzi dôležitými postavami fungujú, no hlavne oceňujem, že Adkins a jeho šéf, teda záporáci z dvojky sú tu na kladnej strane a obom sa kvôli ich zaujímavých prístupom nedá nefandiť. A zaujal ma aj skvelý pomerne nečakaný záver. Súbojov je tu celkom dosť a v rámci svojej kategórie sú perfektné, možno aj najlepšie. Natočené sú skvelo, s minimom strihov a so zaujímavými spomaľovačkami, fyzické schopnosti bojovníkov sú na veľmi vysokej úrovni a aj choreografia je výborná. Najviac sa mi páči súboj Adkinsa s Lateefom Crowderom, ktorého capoera je tu zobrazená zatiaľ najlepšie ako som kedy videl, svojimi obdivuhodnými schopnosťami poteší aj hlavný záporák Marko Zaror, ktorý má okrem iných perfektný finálový zápas s Adkinsom, len ten Adkinsov impulz k vzchopeniu sa v tomto súboji mi neprišiel moc vydarený, no všetka akcia tu je vynikajúca. Herecké obsadenie je skvelé, Scott Adkins vo svojej najlepšej úlohe, jeho šéf a mnoho zaujímavých postáv, len američan nie je tak dobrý, ako by mohol, ale časom sa mu dá fandiť. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak mi prišli ešte o niečo lepšie ako v predchádzajúcom diely, hlavne mimo akcie, takže úplná spokojnosť. Film splnil to, čo sa od neho aj dalo čakať, vo svojej kategórii patrí medzi špičku. Je na veľmi podobnej úrovni ako dvojka, ale príbeh má trojka lepší a dosť prospela aj zmena v Adkinsonovom postavení z hlavného záporáka na hlavného hrdinu. Som veľmi spokojný, potenciál bol využitý prakticky na maximum. 79% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuhle říkám béčková pocta 80. létům se vším všudy! Scott Adkins opět kope o sto šest a Issac Florentine ještě víc jak o stupeň převyšuje druhý díl, na kterém se oba zřejmě teprve rozcvičovali. Dvojka mělá výborné bitky a dravou režii, bohužel také ale příliš jedhoduchý příběh a nepříliš sympatického hlavního hrdinu. Tady už se ale moc záporů najít nedá.Hlavním hrdinou se pro jistotu stává můj favorit Scott Adkins, který tady opět potvrzuje, že je asi nejlepší bijec současnosti. Teda ne, že by mu ostatní bojovníci v ringu nestačili, spíše naopak. Všichni zde předvádějí výborné (nejen) bojové výkony. Čímž logicky vyplívá, že samotné fighty od minule ještě přitvrdily a jsou opravdu fenomenální. Člověk si hned u první říká, že už to snad lepší být ani nemůže. Florentine se ale s každou novou bitkou posouvá na čím dál větší úroveň a závěrečný zápas je bezchybný, stejně jako veškerá choreografie. Tentokrát nijak nezaostal ani příběh, který už není tak jednoduchý jako posledně. Ano, pořád je to béčko. Ovšem béčko se zajímavými postavami a příběhem, který se snaží co nejvíce vyhýbat klišé, což po dvojce skvělá zpráva. Florentine dokázal, že tyhle filmy mu prostě jdou a stvořil tak nejlepší arenovku za poslední roku, kterou si ještě několikrát pustím a třeba tak časem ještě zvýším hodnocení. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (17)

  • Boyka (Scott Adkins) má tréninkové boty od adidas, avšak jeho kalhoty mají 4 proužky. (Kuny27)
  • Prvý film, kde herec Lateef Crowder (Santiago Silva) vyhral svoj súboj. (ywo666)
  • Na konci filmu, kde se dozorci chystají zastřelit Boyku (Scott Adkins), zachrání jej jeho spolubojovník Turbo (Mykel Jenkins) tím, že střelí dozorce do pravé části hlavy. Po pádu na zem má však dozorce prostřelenou stranu levou. (Kubula333)

Reklama

Reklama