Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Vykúpenie

  • Slovensko Neporaziteľný 3: Vykúpenie (viac)
všetky plagáty
Trailer

Odvtedy, čo ruský trestanec Boyka (Scott Adkins) utrpel v drsnom súboji vážne zranenie kolena, už, žiaľ, nie je obávaným bojovníkom, akým býval... Vlastne je už dobrý akurát tak na to, aby v base čistil záchody, takže mu rozhodne niet čo závidieť. To sa však zmení v momente, keď sa dozvie, že sa chystá nový vražedný turnaj väzňov, ktorého sa zúčastnia len tí najlepší bojovníci z rôznych kútov sveta. Boyka totiž vie, že práve účasť na turnaji a prípadné víťazstvo mu môžu opäť vrátiť jeho hrdosť, postavenie a možno dokonca i vytúženú slobodu. Presne tú má totiž víťaz turnaja prisľúbenú ako odmenu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (546)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúcej dvojky. Má výborný príbeh o skvelom ruskom bojovníkovi, Boykovi, ktorý kvôli zranenej nohe prestal bojovať vo väzenských turnajoch, ale rozhodol sa vrátiť a po víťazstve v miestej väznici sa dostane až na medzinárodný turnaj odohrávajúci sa v Gruzínsku, kde je cenou za celkové víťazstvo sloboda. So spracovaním som nadmieru spokojný, v tomto type filmu je príbeh často len výplňou medzi akčnými scénami, ale to nie je tento prípad, tu je celý dej výborný, bez zbytočných miest, vzťahy medzi dôležitými postavami fungujú, no hlavne oceňujem, že Adkins a jeho šéf, teda záporáci z dvojky sú tu na kladnej strane a obom sa kvôli ich zaujímavých prístupom nedá nefandiť. A zaujal ma aj skvelý pomerne nečakaný záver. Súbojov je tu celkom dosť a v rámci svojej kategórie sú perfektné, možno aj najlepšie. Natočené sú skvelo, s minimom strihov a so zaujímavými spomaľovačkami, fyzické schopnosti bojovníkov sú na veľmi vysokej úrovni a aj choreografia je výborná. Najviac sa mi páči súboj Adkinsa s Lateefom Crowderom, ktorého capoera je tu zobrazená zatiaľ najlepšie ako som kedy videl, svojimi obdivuhodnými schopnosťami poteší aj hlavný záporák Marko Zaror, ktorý má okrem iných perfektný finálový zápas s Adkinsom, len ten Adkinsov impulz k vzchopeniu sa v tomto súboji mi neprišiel moc vydarený, no všetka akcia tu je vynikajúca. Herecké obsadenie je skvelé, Scott Adkins vo svojej najlepšej úlohe, jeho šéf a mnoho zaujímavých postáv, len američan nie je tak dobrý, ako by mohol, ale časom sa mu dá fandiť. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak mi prišli ešte o niečo lepšie ako v predchádzajúcom diely, hlavne mimo akcie, takže úplná spokojnosť. Film splnil to, čo sa od neho aj dalo čakať, vo svojej kategórii patrí medzi špičku. Je na veľmi podobnej úrovni ako dvojka, ale príbeh má trojka lepší a dosť prospela aj zmena v Adkinsonovom postavení z hlavného záporáka na hlavného hrdinu. Som veľmi spokojný, potenciál bol využitý prakticky na maximum. 79% ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins jako živý speciální efekt. Stačí, aby film měl jeho, schopného choreografa a režiséra, který dokáže ctít a využít jejich práci, a nic víc už k úspěchu nepotřebuje. Překvapivě ale právě filmografie Scotta Adkinse dokazuje, že najít tuto kombinaci bývá někdy zatraceně těžké, ale také že mnohdy své sehraje také scénář i part, který má Adkins hrát. Třetí Undisputed nemá ani natolik bazální scénář jako předchozí dva díly série a vznikl i za viditelně nižší rozpočet, ale nic z toho nevadí, protože vše vyvažuje upřednostnění arénového vyprávění a plné využité hlavní atrakce. Adkins tentokrát dostává prostor ukázat i své charisma, ale vedle toho zůstává vše ostatní podřízeno jeho fyzickým přednostem v kontaktní choreografii s dalšími atlety před kamerou. Co produkce šetří na výpravě a statistech, to naštěstí investuje do choreografie a přípravy soubojů. Díky Adkinsovi a dalším atletům si může dovolit dlouhé záběry, které berou dech nápaditou kombinací úderů a akrobacie, na které se nehrabe žádný ze současných blockbusterů. O to víc pak vynikne také Florentinův formální styl, který je oproti jiným DTV machrům překvapivě neokázalý a funkční. Zatímco Roel Reiné si vymyslí jeden dva gimmickové záběry, kde okázale blbne s kamerou, a Jesse V. Johnson si nikdy neodpustí ty bitky v protisvětle, Florentineho přednost spočívá v tom, že kamera v bitkách v jeho filmech je nenápadně pohyblivá. Jeho cílem není upozorňovat na to, že je všechno v dlouhých záběrech, ale aby v rámci nich kamera suplovala střihovou dynamiku svým pohybem. Kamera tak sleduje údery a kontakt, kopíruje pohyby a neustále se přesouvá do ideálních velikostí a úhlů záběrů, které dají maximálně vyniknout choreografii. A právě v "Undisputed III", kde scénář neodvádí zbytečně pozornost (jako v sérii "Ninja") dosáhlo kombo Adkins-Florentine absolutního vrcholu. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ringová mlátička jaká tu dlouho nebyla, sešla se tu fakt vrchní elita v čele s perfektním a extrémně namakaným Scottem Adkinsem, kterej se tu po nic moc Ninjovi rehabilitoval a masakruje soupeře stejně brutálně jako v minulým dílu a ty jeho kombinovaný super kopy jsou fakt něco neskutečnýho a navíc v záloze tu je i mistr Capoeiry Lateef. Prostě super bojovka, která sice neoplývá zrovna geniálním scénářem, jestli teda scénář nějakej vůbec byl, tu a tam jsem o tom zapochyboval, ale všechno ostatní už je tak jak se suší a patří, teda až na hlavního záporáka, už mi přijde trapný, jak pokaždý musí vybrat toho největší kašpárka ze všech, bylo tady asi 5 daleko drsnějších a lepších protivníku, ale člověk pak musí koukat na přihřátýho neohrabanýho kolumbijce... ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Parada! Ultimatna arenovka, ktora do posledneho milimetra naplna svoje zanrove mantinely. Pribehu a klise je tu davkovane presne len tolko, aby sme doskocili k dalsiemu fightu. A tu zacinaju uz iba slova chvaly. Jednak samotne suboje maju velmi dobru gradaciu vo vnutri, ale aj vo vazjomnom vztahu k sebe. Osobne som tak konecne po dlhej dobe videl film, kde takmer kazdy dalsi fight je o nieco lepsi, napaditejsi a dravejsi nez ten predchadzajuci. Korunou je samotne finale, ktore... nuz videl som v tomto zanri uz vselico, ale to co predvadza Adkins a Zaror patri k absolutnej spicke a k jednym z najlepsich face-off duelov. A to nielen vdaka samotnym akterom ale aj ludmi za kamerou. Florentine dokazuje za sa narodil pre snimanie akcnych scen sposobom, ktory vam pumpuje adrenalin do zil a bojove techniky do hlavy (a vsetkym ackovym reziserom radim, dajte tomu chlapovi priestor aj v svojich blokbasteroch pri akcnych pasazach a spravi vam ich mozno o triedu lepsie nez vy samotni). Choreografia Larnell Stovalla potom zdima z repertoara borcov na place ich najlepsie kusky. Toto je film pre fanusikov zanru od fanusikov zanru, ktori vedia co za "klenoty" v podobe hviezdnej zostavy (v danom zanri) maju na placi a vyuzivaju ich na doraz. Veeelmi velke nadsenie. 8-9/10 ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Tohle rozhodně není můj oblíbený žánr, přesto se Undisputed III celkem líbilo. Minimálně ty souboje jsou perfektní. Víc než málo mi však vadilo to černobílé přátelství, které se tam opravdu příliš nehodilo. On je ten film od základu vlastně dost přiblblý, mozek "kupodivu" zabrat fakt nedostane... ale to jsem čekal. Nad tři hvězdy nepůjdu, ale pobavil jsem se obstojně. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (17)

  • Prvý film, kde herec Lateef Crowder (Santiago Silva) vyhral svoj súboj. (ywo666)
  • Natáčalo sa od 18. mája do 20. júna 2009 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Celkově se na plátně mihne 73 ženských postav, ale ani na jednu není záběr a ani jedna neřekne jediné slovo do kamery. (Kuny27)

Reklama

Reklama