Reklama

Reklama

Neriadená strela

  • Česko Neřízená střela (viac)
Trailer

Victor Maynard (Bill Nighy) je jedným z najobávanejších a najdrahších nájomných vrahov v krajine. Zároveň je najstarším zabijakom, ktorý pokračuje v rodinnej tradícii založenej už jeho starým otcom. Problém však tkvie v tom, že práve toto rodinné remeslo so sebou nesie príliš málo príležitostí na stretnutie vysnívanej ženy. Rosie je zase nezávislá, škodoradostná a veselá zlodejka, ktorá prišla na dokonalý podfuk. Po tom, čo sa neúspešne pokúsi okradnúť bohatého Fergusona (Rupert Everett), stane sa Victorovým terčom. Victora však okamžite zasiahne jej zlodejská drzosť, šokujúca zmyselnosť a nakoniec aj vlastné zistenie, že nie je schopný zabiť ju. V tej chvíli sa z neho stáva ochranca, ktorý sa so svojou korisťou vydáva na nekonečnú bezcieľnu cestu, aj keď sa im ju pokúsi skrížiť nejeden neprajník – či už Victorova matka, úhlavný nepriateľ, prípadne potenciálny Victorov nástupca. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Po vykonaní kontraktu na začiatku filmu nájde Victor  finančnú odmenu v skrinke číslo 47. Číslo 47 je pravdepodobne narážkou na hru „Hitman“, rovnako ako aj na rovnomenný film o nájomnom vrahovi menom Hitman: Agent 47 (2015). (martincba)
  • Pištoľ, ktorú objavila Rose (Emily Blunt) spolu s albumom polepeným výstrižkami z Victorovych (Bill Nighy) vrážd, je nemecký Mauser C96 vyrábaný už od konca 19. storočia. (abraxas)
  • Filmári sa okrem Londýna a neďalekého štúdia Pinewood vybrali natáčať aj na britský ostrov Man ležiaci v Írskom mori. (MikaelSVK)
  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)
  • Bill Nighy trpí Dupuytrenovou kontrakcí, tj. dědičným onemocněním, které zasáhlo dva poslední prsty na obou rukou. Proto je možné vidět, že drží zbraně poněkud nezvykle. (Strzengon)
  • Před dvojicí homosexuálů v baru, kam Victor (Bill Nighy) pronásleduje Rose (Emily Blunt), je možné všimnout si lahve dvanáctky Budějovického Budvaru. (Illuminare)

Reklama

Reklama