Reklama

Reklama

Je známy len podľa posledných dvoch čísel čiarového kódu, ktorý má vytetovaný vzadu na krku. Agent 47 (Rupert Friend) nie je obyčajný človek , predstavuje vyvrcholenie desaťročie trvajúceho výskumu. Stojí na konci vývojovej rady, jeho existencia nadväzuje na štyridsať šesť predchádzajúcich agentov obdarených neuveriteľnou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou. Agent 47 je elitným a dokonalým zabijakom, ktorý bol, pomocou genetických experimentov vyšľachtený ako dokonalý vražedný stroj. Jeho najbližším cieľom je korporácia, ktorá má v úmysle zmocniť sa vytvoreného génu a pomocou neho vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti prekročia dokonca aj vlastnosti agenta 47. Uspeje? Alebo sa stane ich korisťou a zdrojom ďalšej skazy? Vo svojom osamelom boji sa 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, ktorá je schopná zodpovedať väčšinu otázok týkajúcich sa jeho pôvodu a zároveň stráži tajomstvo umožňujúce odhaliť a predovšetkým zničiť nepriateľskú korporáciu. Všetko smeruje k záverečnej epickej bitke, v nej proti nim stojí v čele armády protivníkov pomstychtivý John Smith (Zachary Quinto). (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (399)

VojinRyan 

všetky recenzie používateľa

Agent 47 po druhý krát. Ale nič extra. Rupert ho vie hrať veľmi dobre, kde mu stačí len jeden výraz a sem tam zdvihnúť jeho obočie. Ale Scenár bol taký slabý, že sa ani nedalo usúdiť, o čo tvorcom vlastne išlo. Tým pádom to pôsobilo len ako obyčajný akčný film, ktorý Vás ničím neupúta a ide len o slepú strielačku jednej postavy. Keď si porovnáte hry a filmy, tak hry vyhravajú na plnej čiare. Len aby aj táto séria nedopadla, ako séria Transportera so Stathamom. Čím ďalej to bolo horšie a potom sa to dočkalo zbytočného reštartu s ešte horším hercom a scenárom. Dúfam, že nie. 55% - 3* ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Niekedy ten Hollywood vážne nechápem! Ok, v roku 2007 natočím prvý pokus o filmového Hitmana. No diváci šomrú, kritika film strhá, nevrátia sa mi milióny ktoré so do filmu investoval a tak namiesto toho, aby som sa do budúcna snažil použiť z chýb, tak o osem rokov povolám k druhému pokusu o Hitmana zase toho istého scenáristu, ktorý mi už skazil prvý film, ďalšieho neskúseného režiséra a naivne dúfam, že budem mať úspech? Navyše, keď to opäť s hernou predlohou nemá takmer nič spoločné okrem ikonického výzoru ústrednej postavy s plešatou hlavou a oblekom s červenou kravatou?! A to podotýkam, že nie som fanda Hitmana, hral som asi tak jednu hru nejakých päť minút, aj to ešte na Playstation 2, no to, že s ňou má pramálo spoločné je mi zrejmé po prvej minúty filmu. Nuž, na rozdiel od hollywoodskych producentov by aj slepý videl, že to takto ani po druhý krát fungovať nemôže a prekvapivo ani nefunguje. Hitman tak zas a znova svojou nekvalitou naštve okrem bežných divákov a kritiky, aj jeho herných fanúšikov. Agent 47 síce na prvý pohľad má všetko čo podobný B-éčkový akčný výplach má mať. Je dostatočne akčný, videoklipovo nastrihaný a prepálený. V rámci takej guilty pleasure zábavky je prvá polhodinka celkom stráviteľná, no aj napriek kratšej, deväťdesiatminútovej stopáži po nej film rapídne povoľuje a už na seba nabaľuje iba čoraz dementnejšie scény, zvraty pri ktorých sa z postáv stávajú takmer Terminátori a čoraz prestrelenejšie situácie, kde len dúfate, že sa to ďalej stupňovať už nebude. Nuž, bude a s každou pribúdajúcou sekundou je z Agenta 47 čoraz tupejší akčňák, kde vás nezaujíma ani jedna postava a aj z potenciálne ako tak pútavejších akčných scén nedokáže strnulá réžia nič vyťažiť (napríklad také zahákovanie auta na križovatke). Keď medzitým všetkým dochádza k situáciám typu „sorry, kým si spal, tak som ti rozobrala zbraň na malé kúsky, pretože keď nemôžem spať rozoberám veci .... tak teraz chvíľu bojuj holými rukami aj keď nám ide o život“ alebo riešeniu situácie tým, že dievčinu uviažem v helikoptére, s ktorou v plnej rýchlosti narazí do budovy, aby som jej pomohol, tak neostáva nič iné iba sa chytať za hlavu, či tieto scénky (ehm, takmer všetkými nenávidený) scenárista Skip Woods skutočne môže myslieť vážne. Rupert Friend síce v roli agenta pôsobí celkom okej, no absolútne nefunguje chémia medzi ním a totálne nevýraznou Hannah Ware a tak celý Agent 47 po prvej polhodinke už svojou dementnosťou skôr otravuje, než by akokoľvek bavil. Dúfam, že o pár rokov nenapadne nikoho tretí pokus ako oživiť túto značku s rovnakým scenáristom a ďalším priemerných režisérom. Už vážne stačilo! To radšej nech tie milióny obviažu červenou kravatou a spláchnu do hajzlu, efekt a ich „návratnosť“ bude podobná. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Co naplat, Rupert Friend je skvělý herec, ale ať dělá, co dělá, do kůže bezvlasého zabijáka se dostat nedokáže. Jako omluva mu slouží útrpné repliky, které musí pronášet, a v první řadě za vlasy přitažený scénář. Nenáviděný Skip Woods mi doposud vždy přišel jako více než zručný autor, protože první díl mě baví dodnes a třeba pro Wolverinův origin mám těžkou slabost. Tady ale ve spolupráci s Michaelem Finchem berou ony mikro sci-fi prvky z herní série až ostudně daleko za únosnou mez a nejrůznějšími logickými dírami, béčkovými zvraty nebo neprůstřelným zlosynem ze sebe dělají bezmála hlupáky. V takové mizérii nepomohou ani trademarky typu gumové kachničky nebo originálních (byť pro zápletku zcela zbytečných) převleků, ani zbytečně přepálená (a tím pádem fatálně nehitmanovská) akce. Druhá hvězda z lítosti k Friendovi a Quintovi, ale do třetice už bych podobný zážitek raději neriskoval. Sedmačtyřicítka si zaslouží všechno, jen ne filmové peklo. ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

A to jsem si myslel, že po trojice 96 hodin šílenější střih neuvidím a omyl byl teda pravdou. Do tohodle dílka se musel pustit minimálně sám střihoruký Edward a navíc musel bejt řádně zhulenej. Chvilkama mi to přišlo, že jsem někde na house párty, jak mi blikala obrazovka, navíc film, už tak slabé jedničce nesahal ani po kolena. Teď už je mi jasné, proč ho většina multikin, stáhla z programu už po 3 týdnech... ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Bezmozková akce přesně jak se dalo očekávat. Nakonec, ale kupodivu lepší než jsem čekal a o dost podařenější než verze z roku 2007. Hlavní hrdina se s tím nesere každýho odpráskne na potkání a nehne při tom brvou. Rozhodně je ve své úloze přesvědčivější než Olyphant. Akční sekvence musím určitě pochválit jsou přehledný, nápaditý a Rkový provedení tomu dalo šťávu. Navíc film má velice slušnej tah na branku, akce střídá akci a furt se něco děje. Příběh je samozřejmě debilita na entou, ale ten tu není vůbec podstatnej. Ono vůbec scénář jako takovej nemá smysl moc rozebírat, protože prostě Skip Woods... Nicméně jako nabušenej akčňák to obstojí a stopáž je přiměřená. Co se postav týče, tak hlavní představitel moc charizma nepobral, ale jak už jsem napsal akci si dává z přehledem no někdy možná až moc. On tu vůbec úplně odpadá strach o hlavní hrdiny když jeden z nich je agent se super schopnostmi a doprovází ho frajerka co vidí do budoucnosti. Jenom záporák v podání Zacharyho Quinta mi přišel dost nevýraznej a víceméně zbytečnej. To můj oblíbenec Thomas Kretschman to je jiný kafe, ale ten má bohužel dost omezenej prostor. Tak jako tak pokud si chcete užít kvalitní akci, neřešit žádný kecy a je vám fuk, že neakční děj je mírně řečeno retardovanej, tak do toho jděte. Jako jednohubka pro nenáročný diváky to určitě obstojí. Jinak díky uživateli sotek za zorganizování předprojekce. Původně jsem na to nechtěl jít vůbec, ale řekl jsem si zadarmo? proč ne? a nakonec jsem se překvapivě dobře bavil. Ano milý sotku vím, že ty si se nebavil sledoval jsem tvůj protáhlý obličej, ale tak co už soucit z tebou.60% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • V Singapure jazdia autá po ľavej strane a autá majú tým pádom volanty na strane pravej. Po príchode do Singapuru však hlavní hrdinovia a rovnako aj ich prenasledovatelia majú autá s volantmi na strane ľavej. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (viac)

Reklama

Reklama