Reklama

Reklama

VOD (1)

Nové dobrodružstvá známej dvojky, hazardéra Martina Riggsa (Mel Gibson) a jeho usadlého kolegu Rogera Murtaugha (Danny Glover), začnú vo chvíli, keď si chcú užívať chvíle pohody na Rogerovej jachte. Nielenže je tu s nimi Leo Getz (Joe Pesci), ktorý sa teraz živí ako súkromný detektív, ale okrem toho sa stretnú s čínskou mafiou, keď ich jachtu takmer zničí veľká nákladná loď. Policajti zasiahnu a objavia v podpalubí desiatky čínskych prisťahovalcov, ktorých tu čínska mafia predáva ako lacnú pracovnú silu. Celú akciu má na starosti chladnokrvný a nemilosrdný hongkongský zabijak Wah Sing Ku (Jet Li), ktorý dokonale ovláda bojové umenia a bez milosti zabije každého, kto by mohol jeho poslanie ohroziť. Jeho úlohou je zohnať dostatočné množstvo peňazí a podplatiť čínskeho generála, ktorý má za financie prepustiť Štyroch otcov - vodcov povestných triád, zatknutých a exportovaných do Spojených štátov. Riggs s Murtaughom si poradia s niekoľkými Singovými zabijakmi. Napriek tomu si uvedomujú, že nebezpečenstvo nehrozí len im, ale aj ich rodinám. Zhatia plán na odkúpenie Štyroch otcov, keď pred generálom odhalia Wah Sing Kuov podvod s bankovkami. V následnej masakre zahynú nielen gangstri a generálovi vojaci, ale aj traja zo štyroch mafiánskych vodcov. Jedným z nich bol aj brat Wah Sing Kua, ktorý je odhodlaný sa kruto pomstiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (511)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Už tomu schází originalita zápletky a spojení buddy detektivky s rodinnou komedií nefunguje jako ve skvělé trojce, ale pořád je to zábava. Chris Rock i Joe Pesci jsou tentokrát do počtu, ale atraktivitu zase výrazně navyšuje záporácký řezník Jet Li, který si tu střihá možná nejlepší roli své hollywoodské etapy. A na finále je vidět, že tahle série byla pro všechny zúčastněné velká srdckovka - pro mě koneckonců též. 70% ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nejslabší díl, naštěstí se v něm v dostatečné míře objevuje hongkongský démon Jet Li (za celý film řekne sotva tři věty, což skvěle napomáhá jeho auře tajemného chladnokrevného zabijáka), který dá Gibsonovi s Gloverem pořádně na pr#el (famózní závěrečný souboj je jednou z nejlepších scén celé série). Naprosto geniální mi (poté co jsem za poslední dobu viděl několik Jetových HK pecek – viz Fist of Legend, Twin Warriors aj.) přijde scéna, ve které si z něj Gibson dělá srandu. Nejde o ty fórky, jde o ty jejich pohledy, ten střet dvou naprosto odlišných akčních bohů – jednoho z vyměklého a provařeného Hollywoodu a druhého z osobitého a naturalistického Hongkongu. Jedinečný filmový moment, pro mě skoro stejně silný a nezapomenutelný jako například první filmové setkání Ala Pacina s Robertem De Nirem v Nelítostném souboji. ___ Celkově vynikající série na kterou nedám dopustit, ovšem s nepřehlédnutelnou (i když občas velmi mírnou) sestupnou tendencí jednotlivých pokračování - první dva díly patří mezi vrcholy akčně-komediálních kriminálek, trojka je jen o kousíček za nimi, no a čtyřka je akční krimikomedie, která je už "jen“ velmi dobrá (což je ale pořád zatraceně dost!). 75 % ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nejslabší ze smrtonosných zbraní,ale pořád je to kvalita. Gibson s Gloverem jsou sice už starší, hlavně na Gibosnovi to je znát, ale to vůbec nevadí, protože jsou stejně úžasný a na jejich výkonu se to neprojevuje. Příběh je tentokrát míň vtipnej a celkově nedosahuje na předchozí díly. Už je to tady moc přrplácaný a i když je tady jet-li, tak se mi akce taky nelibila tolik jako v minulých dilech, ale jako čtvrtý pokračování to je dokonalý, neznám moc čtvrtých pokračování který by byly takhle kvalitní, ale při srovnání s ostaími díly nemůžu dát víc než 4* ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj ked nie tak dokonale, ako by som si zelal, dokoncil Donner skvelu seriu Smrtonosnych zbrani, ku ktorym sa budem vzdy rad vracat. Opät ma rozosmiala hned uvodna scena pri sialencovi, ktory nici plamenometom co sa len da a pocas tejto akcnej jazdy sa dozvie Murtaugh od Riggsa, ze jeho dcera je tehotna a zase Riggs od Murtaugha, ze Lorna v podani Rene Russo je taktiez tehotna. Lepsie miesto na tuto diskusiu si ti dvaja najst nemohli. Pribudli nam tu dalsie hviezdy a to hned dve. V ulohe zaporaka skvely Jet Li a detektiv Chris Rock. Pri akcnej scene, kde vlak narazi do auta si vlak ide spokojne dalej, akoby sa nic nestalo a pri nahanacke skoku autom do kancelarskej budovy si neviem predstavit, ze by sa niekto hrnul tak obrovskou rychlostou do neznameho. To su mozno dve chybicky krasy, ktore mi tu trosku vadili, ale na druhej strane prave ta nahanacka bola efektne natocena. Po prvykrat som tu videl ukecaneho Joea Pesciho vo vaznej ulohe na konci filmu, co ma celkom prekvapilo, ale tym sa tato seria vlastne aj nadherne ukoncila ako taka velka rodinka. Este by som chcel spomenut taku malu narazku na tuto seriu a to westernovu komediu MAVERICK (1994) , ktoru tiez natocil Richard Donner a scenu, kde zamaskovany Glover vykrada banku a Gibson sa po nom pozera, akoze ,, Nevideli sme sa uz niekde?"... 03.12.2008 ________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Rene Russo - (Lorna Cole) +++ Chris Rock - (detektiv Lee Butters) +++ Jet Li - (Wah Sing Ku) +++ Steve Kahan - (kapitán Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Kim Chan - (Benny ´strýc Benny´ Chan) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

A síce som si trochu odvykol sledovať presne takýto druh amerických filmov, ale ešte proste ostal zhliadnuť posledný diel zo série Smrtiaca zbraň, ktorý ma mimochodom veľmi prekvapil, keďže som to vôbec ani neočakával, že mi môžu práve títo dvaja páni ešte niečo zaujímavé ponúknuť, respektíve traja, a teraz mám zrovna na mysli i režiséra Richarda "Dicka" Donnera, ktorý, čuduj sa svete, tentoraz nakrútil - akýsi mimoriadne hyperaktívny, ďalej, akčno-komediálny, následne pokračujem, s nekonečnými slovnými prestrelkami, ukončujem, nostalgický počin, aký snáď nemá ani žiadnej obdoby? Jednoznačne bol neustále nabitý samou výbušnou akciou v priamej konfrontácii/kombinácii s dynamickým adrenalínom, z ktorého doslova tuhla krv v žilách, pričom týchto článkov bolo možno až nadmieru, no zároveň na margo celej tejto veci iba podotknem, že som sa aspoň dostatočne zamestnával mnohými scenáristickými vychytávkami, alebo najmä častými - akčnými a nebezpečnými sekvenciami, ako trebárs hneď v úvode, ako vystrihnutej z počítačovej (konzolovej) hry Grand Theft Auto, vďaka čomu som sa automaticky naladil na nasledujúce udalosti, ktorých bolo počas dvoch hodín, vskutku neúrekom, kedy som si v duchu často hovorieval : „Čo ten bláznivý Hollywood ešte nevymyslí?”. Určite mi je viacej sympatickejšia, povedzme táto štvor-dielna séria s Gibsonom & Gloverom, ako práve tá, konkurenčná, s Willisom v hlavnej úlohe, ktorá sa v podstate iba "priživila" na svojom predchodcovi, a veď sa ani nie je tomu čo čudovať, keď obidve produkoval Joel Silver. Okrem ústredných dvoch protagonistov - seržanti/kapitáni Riggs s Murtaughom, týmto šikovným hercom, rovnako zručne sekundovali i Joe Pesci a Chris "fackovací panák" Rock, no predovšetkým antagonista v podaní Jeta Liho, je vari tým úplne najlákavejším lákadlom pre diváka, na čo by sa mal teda začať tešiť. Áno, a svojej povesti neostal nič dlžný. A na záver môžem túto "zbesilú jazdu" len smelo odporúčať, a to buď konkrétne takým divákom, ktorí ju doposiaľ ešte nevideli, alebo naopak aj tým, ktorí by si ju mohli kľudne znovu pripomenúť. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (40)

  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)
  • Murtaughova (Danny Glover) hláška "Tak na tohle už jsem starej" byla použita v každém dílu Smrtonosné zbraně. (BloodMax)

Súvisiace novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (viac)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama