Reklama

Reklama

VOD (1)

Nové dobrodružstvá známej dvojky, hazardéra Martina Riggsa (Mel Gibson) a jeho usadlého kolegu Rogera Murtaugha (Danny Glover), začnú vo chvíli, keď si chcú užívať chvíle pohody na Rogerovej jachte. Nielenže je tu s nimi Leo Getz (Joe Pesci), ktorý sa teraz živí ako súkromný detektív, ale okrem toho sa stretnú s čínskou mafiou, keď ich jachtu takmer zničí veľká nákladná loď. Policajti zasiahnu a objavia v podpalubí desiatky čínskych prisťahovalcov, ktorých tu čínska mafia predáva ako lacnú pracovnú silu. Celú akciu má na starosti chladnokrvný a nemilosrdný hongkongský zabijak Wah Sing Ku (Jet Li), ktorý dokonale ovláda bojové umenia a bez milosti zabije každého, kto by mohol jeho poslanie ohroziť. Jeho úlohou je zohnať dostatočné množstvo peňazí a podplatiť čínskeho generála, ktorý má za financie prepustiť Štyroch otcov - vodcov povestných triád, zatknutých a exportovaných do Spojených štátov. Riggs s Murtaughom si poradia s niekoľkými Singovými zabijakmi. Napriek tomu si uvedomujú, že nebezpečenstvo nehrozí len im, ale aj ich rodinám. Zhatia plán na odkúpenie Štyroch otcov, keď pred generálom odhalia Wah Sing Kuov podvod s bankovkami. V následnej masakre zahynú nielen gangstri a generálovi vojaci, ale aj traja zo štyroch mafiánskych vodcov. Jedným z nich bol aj brat Wah Sing Kua, ktorý je odhodlaný sa kruto pomstiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (511)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj ked nie tak dokonale, ako by som si zelal, dokoncil Donner skvelu seriu Smrtonosnych zbrani, ku ktorym sa budem vzdy rad vracat. Opät ma rozosmiala hned uvodna scena pri sialencovi, ktory nici plamenometom co sa len da a pocas tejto akcnej jazdy sa dozvie Murtaugh od Riggsa, ze jeho dcera je tehotna a zase Riggs od Murtaugha, ze Lorna v podani Rene Russo je taktiez tehotna. Lepsie miesto na tuto diskusiu si ti dvaja najst nemohli. Pribudli nam tu dalsie hviezdy a to hned dve. V ulohe zaporaka skvely Jet Li a detektiv Chris Rock. Pri akcnej scene, kde vlak narazi do auta si vlak ide spokojne dalej, akoby sa nic nestalo a pri nahanacke skoku autom do kancelarskej budovy si neviem predstavit, ze by sa niekto hrnul tak obrovskou rychlostou do neznameho. To su mozno dve chybicky krasy, ktore mi tu trosku vadili, ale na druhej strane prave ta nahanacka bola efektne natocena. Po prvykrat som tu videl ukecaneho Joea Pesciho vo vaznej ulohe na konci filmu, co ma celkom prekvapilo, ale tym sa tato seria vlastne aj nadherne ukoncila ako taka velka rodinka. Este by som chcel spomenut taku malu narazku na tuto seriu a to westernovu komediu MAVERICK (1994) , ktoru tiez natocil Richard Donner a scenu, kde zamaskovany Glover vykrada banku a Gibson sa po nom pozera, akoze ,, Nevideli sme sa uz niekde?"... 03.12.2008 ________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Rene Russo - (Lorna Cole) +++ Chris Rock - (detektiv Lee Butters) +++ Jet Li - (Wah Sing Ku) +++ Steve Kahan - (kapitán Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Kim Chan - (Benny ´strýc Benny´ Chan) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kdo to je? – „Ňákej pacifista.“ Ak štvorku porovnávame s jednotkou a dvojkou, tak katastrofa, ktorá s predchádzajúcimi filmami (až na postavy) nemá ako keby nič spoločné. Už trojka sa brutálne odklonila od drsného krimitrileru s vtipnými hláškami a stala sa čistou, akčnou a neškodnou komédiou. No oproti sitkomovej štvorke to bola dráma roka. Nič proti sitkomovému scenáru. Ak je dobrý. Tento je mizerný. V lete 1998, kedy sa štvorka dostala do našich kín, šlo o jednu z udalostí roka a i keď táto séria nikdy nebola mojou srdcovkou, všetky časti som videl a celkom sa mi pozdávali. Tak som na štvrtý návrat úderného dua Riggs/Murtaugh zašiel do kina... a teda nič moc, vážení. Humor v čele s megaotravným Joeom Pescim je jedným slovom ZLO (jediná jeho dobrá scéna je absurdná spoločná pasáž s Chrisom Rockom o vytáčaní čísla na pevnej linke). Ak situáciu niečo zachraňuje, tak snáď len solídna akcia. Štvorka sa fakt nedržala späť a prvú polhodinu netvorí v podstate nič iné, než dve veľké akčné scény (!). No pravdupovediac už otvárací moment pôsobí dojmom: „Tak OK chalani, dali nám 140 miliónov, čo sme v sérii ešte nemali?“ – „Plameňomet s cisternou.“ - "No neviem, to k sebe nejde." - "počkaj šéfe, nejak to polepíme, šak uvidíš."  Najlepšia je ale "ručne stručne scéna“ s Jetom Li a masívna automobilová naháňačka. Obohatenie štvorky o ázijský prvok je fajn, vtedy to bolo v móde (viď. Tvár toho druhého, Rómeo musí zomrieť alebo Double Team), na druhej strane je štvorka vinou toho ešte patetickejšia, než by (zrejme) bola bez neho. Našťastie to má i dobrú správu a tou je angažmán Jeta Li, hoci tie jeho dlhé vlasy sú taktiež ZLO. Bohužiaľ, vtipné okamihy sú trápne, dialógy sa nedajú počúvať a všetky tie tony rodinných momentiek (obludného finále v nemocnici) sa postarali o to, že som mimoriadne vďačný za to, že sme sa nedočkali päťky. Film síce zarobil na celom svete fajnových 285 miliónov, ale zas mal drastický rozpočet 140 (na porovnanie: trojka stála 35 a zarobila 175), takže úspech to síce bol, ale s miernou pachuťou, takže nečudo, že nikdy nevznikla. Nezameniteľná džezová atmosféra ostrého originálu je preč. Nahradil ju Glover v červených trenírkach a strašná Rene Russo. Aspoňže hlášky sú celkom fajn („Ak raz zistím, kto to robí, nakopem ho do riti.“; „Kde sú tie časy, keď ma postrelili podomácky vyrobenou búchačkou?“; „No a zrazu sa tam objavil ten sku*vený žralok.“; „A to ma má upokojiť?“). Kino Považan NMnV 1998 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja som nikdy prehnane nefičal na prvých troch filmoch, považoval a považujem ich za solídnu víkendovú zábavu a preto ma ani štvorka ničím nesklamala. Že je to už horšie a príliš komediálne? Nie je to jedno? Ako samostatný film je to stále zábavné a dôležité predsa je, že záporák je charizmatický. Asi jediný americký film, v ktorom má účasť Jeta Li nejaké opodstatnenie. Pre mňa je táto séria vzácne kvalitatívne vyrovnaná. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtá “zbraň” je pořád ta stará dobrá zbraň, i když už trošku rezavá. Přeci jen přebrala nešvary z třetího dílu a tak jsou i zde k vidění lapsy v logice vyprávění děje, typu toho proč čínská mafie policisty rovnou neoddělala a dala jim zbytnečně příležitost zachránit se z hořícího domu, nebo proč sakra Riggs zcela zbytečně jde při honičce do přístavku na korbě, když by to šlo mnohem snáz z auta. Jasně je to akční film, ale na jedničce a dvojce bylo sympatické to, že byly tak vybroušené, že nenutili diváka přemýšlet. Jinak je čtyřka ve znamení přechodu z mladické nerozvážnosti k vyzrálosti a to v několika rovinách. A také je ve znamení loučení, jako by ná, chtěli tvůrci dát najevo, že tentokrát je to již opravdu naposledy. Možná bych dal i jen 3 hvězdičky, ale tu čtvrtou dávám za obsazení Jet Liho, jež se tak stal nejvýraznějším padouchem celé série. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Úžasný návrat legendy.Stále vtipné,svižné a akční.Můj 2hý nejmilejší díl.Řiká se rejže,čuláku :-) Skvělý návrat a skvělé zakončení,v rodinném duchu,který je znát v každém záběru.Pár výtek by se našlo,určitě to nemuselo být tak moc komediální a dost nechápu že Riggs je tady jako unavený stařík,když ještě ve trojce lámal otočky a sprintoval jako maratonec a tohle je o pouhých 6let později,nic méně je to královská zábava a opravdu povedený a hlavně i dojemný konec nejlepší akční série všech dob.95% ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (40)

  • Richard Donner byl nucen požádat Jeta Liho (Wah Sing Ku), aby při akčních scénách zpomalil své pohyby, protože kamera je nebyla schopna zaznamenat. (HellFire)
  • Murtaughova (Danny Glover) hláška "Tak na tohle už jsem starej" byla použita v každém dílu Smrtonosné zbraně. (BloodMax)
  • Laserový paprsek z Riggsova (Mel Gibson) zaměřovače se ve filmu odráží od železného válce. Ve skutečnosti by však k odrazu nedošlo. (CrownThomas)

Súvisiace novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (viac)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama