Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sú síce partneri, ale nemohli by byť rozdielnejší - losangeleskí policajti Martin Riggs (Mel Gibson), výbušný bitkár s dušou romantika, a jeho partner Roger Murtaugh (Danny Glover), vyrovnaný otec rodiny s jediným prianím - dožiť sa v pokoji dôchodku... To však s Riggsom nie je vôbec jednoduché. Keď sa jedného dňa dostanú k náloži v podzemí jednej z mnohých luxusných kancelárskych budov, výsledkom Riggsovej horkokrvnosti je kopa trosiek a vzápätí degradácia na obyčajných pochôdzkárov. Tak si Murtaugh určite posledný týždeň pred dôchodkom rozhodne nepredstavoval... S Riggsom sa však ani na ulici nenudí. Hneď v prvý deň sa stanú svedkami prepadnutia banky. Obaja detektívi dostanú šancu prípad vyšetriť a okamžite sa dostanú do konfliktu s temperamentnou agentkou Lornou Coleovou (Rene Russo), ktorá má s nimi spolupracovať. Kým sa hádajú, je ich jediný zdroj informácií zavraždený bývalým policajtom Jackom Travisom (Stuart Wilson). Do prípadu sa samozrejme zapletie aj starý známy Leo Getz (Joe Pesci), živiaci sa teraz ako realitný agent. Dvojici detektívov prezradí, že Travisovi zaobstaral permanentku na hokej a vydá sa spoločne s nimi na štadión. Tu Travisa skutočne objavia, ale ten im utečie. Vzťahy medzi sebavedomou Lornou a oboma kolegami sa pomaly otepľujú, a to nielen pri vyšetrovaní - ale pokiaľ ide o Riggsa, i v súkromí... Pátranie sprevádzané množstvom dramatických naháňačiek a prestreliek zavedie detektívov až na Travisom financovanú stavbu domu v Mesa Verde, kde sa rozpúta finálna prestrelka, pri ktorej musia Riggs, Murtaugh i Coleová dokázať nielen odvahu a presnú mušku... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (465)

classic 

všetky recenzie používateľa

Smrtiaca zbraň 3” je momentálne z doposiaľ troch videných častí → zatiaľ vari tou úplne najslabšou, ktorej vskutku nechýbalo príliš veľa na to, aby odomňa vyfasovala ešte o čosi nižšie hodnotenie, než si v skutočnosti (možno) zaslúži, teda už s práve kolísavou tendenciou celkového zaujatia, keďže ani príchod novej kolegyne na pracovisko -  Lorny Coleovej, či povedzme i "nevyspytateľné eskapády" už etablovaného »kolaboranta« Lea Getza, čím sa výsledné dojmy určite nespasia smerom do vyšších sfér, a to ani nehovoriac o ich bývalom kolegovi z L.A.P.D. , Jackovi Travisovi, teraz mimoriadne skorumpovanom fízlovi-kriminálnikovi, ktorý sa dal tentokrát zlákať na zlé chodníčky, keď bude neskoršie vytvárať → obzvlášť dusnú atmosféru nielen na cikcakovitých diaľniciach, spočívajúcu v tom, že trebárs takému Martinovi Riggsovi, utečie medzi prstami až dvakrát, pokým ho na tretí pokus konečne dostane, ale to aj hodnú chvíľu potrvá, pretože si zaobstaral špeciálne projektily, ktoré bohužiaľ nezadržia ani nepriestrelné vesty, a tak by sa mali mať tým pádom všetci policajti na veľkom pozore, no nie ? V podstate ide o jav: „Kto z koho ?” / Už v predchádzajúcej »recenzii« som mimochodom (s)kritizoval → (na)ozaj zjednodušený scenár Jeffreyho Boama, pričom nebude tomu inak ani včuľ, čo je pre film ako celok - ďalšie veľké mínus. Herci, t. j. Gibson s Gloverom, sa taktiež už trochu prehrávajú, alebo Joe Pesci, sa do svojej postavy ani extra nehodí, ale to som už asi spomínal, však ? Spríjemnenie v podobe Rene Russovej, je stopercentne opodstatnené, skrátka, viem si to aj následne obhájiť, no zároveň dodávam, že vo všeobecnosti nemá bohužiaľ ani čo hrať, ak aspoň nepočítam → ovládanie čínskeho bojového umenia Kung-fu, vďaka ktorému položí svojich súperov doslova na lopatky ! Radosť sa tomu prizerať, ale či už tomu divák aj následne (u)verí, to je iná vec na hlboké zamyslenie. Summa Summarum: „Zrejme som z týchto štrukturovaných akčných filmov už dávno vyrástol, ale i napriek tomu si ich raz za uhorský rok doprajem” PS: A). Za zmienku stojí aj kamera holandského DP - Jana de Bonta, ktorý čochvíľa zrežíruje i jeden komerčne úspešný hit. B). U Mela Gibsona zase pozorujem takú (pred)prípravu na jeho neobyčajný majstrovský kúsok. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. Pravděpodobně nejúchvatnější úvodní titulky co jsem kdy viděl, fantastičtí herci, snad nejlepší záporák ze všech dílů, vynikající akce, skvělá hudba, jedna z nejromantičtějších scén co znám a další a další bomby uštědřuje Richard Donner divákovi po celých 118 minut. První dva díly byly vynikající, ale postrádaly srdce, či nějaký výraznější ženský element. Tím myslím samozřejmě vynikající Renne Russo, která svým příchodem oživila tuto skvělou sérii. Scénář je poměrně jednoduchý, avšak to v tomhle případě není tak podstatné. Akce tu je, humor tu je. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Zboznujem uvodne sceny tejto serie. Tentokrat to bola bomba v budove, ktoru chcel Gibson odstranit a dopadlo to tak, ako dopadlo :-) Uuuups. Po Pescim je tu nova hviezda a to skvela Rene Russo, ktora v tejto ulohe dokazala chlapov svojimi udermi poriadne prekvapit. Tentokrat sa tu jedna o predaj zbrani s nebezpecne ostrymi nabojmi, ktore dokazu smrtelne prestrelit neprestrelnu vestu. Oblubenych scen je vo vsetkych castiach dost, ale tu sa mi ratalo Gibsonovo priatelstvo so psom alebo akcna jazda na motorke, kde sa takmer zabil. Na konci si pockajte az po koniec zaverecnych titulkov, film este neskoncil... 18.11.2008 __________ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Rene Russo - (Lorna Cole) +++ Stuart Wilson - (Jack Travis) +++ Steve Kahan - (kapitán Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Damon Hines - (Nick Murtaugh) +++ Hudba: Michael Kamen, Elton John, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Tihle kluci ušatí prostě umí, jsou to nehorázní baviči. Tihle cajti neztratili nic ze smého homoru, hádek a parádní akce. Jestě jim přidali půvabnou Rene Russo, jako drsnou cajtku, ta role jí prostě sedla. O nic horší než první nebo druhý díl, bavil jsem se výtečně. Nejlepší krimi série (filmy), co byla kdy natočená a troufnu si tvrdit, že zůstane nepřekonaná. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (Makky)
  • V scéne, keď Leo (Joe Pesci) príde na návštevu do nemocnice, má zafixovanú pravú ruku, aj keď bol postrelený do ľavej ruky. Po odchode a opätovnom príchode do nemocničnej izby má už opäť zafixovanú ľavú ruku. (ZetDaElO)

Reklama

Reklama