Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

V prvých troch štvrtinách je film dosť kúskovitý, po dvoch nudných teenagerských dialógoch nastupuje jedna vražda a tak to ide dookola. Chvalabohu finále, príjemné rozuzlenie, úžasný posledný záber a ďalšie drobnosti v poslednej štvrtine to zachraňujú. Gore je dosť slabé, zväčša sa gro udeje mimo záber a my len sledujeme výsledný "produkt". Ale divák sa môže tešiť na kvalitnú dávku mizerných hereckých výkonov a absurdných dialógov. Príjemný 80s slasher štandard. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak řekl bych, že tohle je jeden z těch lepších osmdesátkovejch slasherů. Do poslední chvíle vlastně není jasný kdo je vrah. Můžete si myslet, že jo ale konec vás vyvede z omylu. Samotný vraždy jsou celkem různorodý. Škoda jen absence gore efektů. Kdyby to mělo kratší stopáž, víc krve a gore dám klidně 5 hvězd. Takhle to jsou slabší 4. I tak spokojenost. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Typický osmdesátkový slasher s pěknou kamerou, dobrou hudbou a podařenými vraždami, i když ani ty z průměru nijak nevybočují. Autoři počítali s tím, že divák se bude jen bavit a sledovat přímočaře děj, nikoliv přemýšlet. Jak dokázal vrah tak rychle uklízet mrtvoly a zahlazovat stopy, mi stále vrtalo v hlavě. Aktivita policie rovněž minimální, nálada ve škole veselá, jako by se nic nedělo. Odhalení vraha je nápadité, i když podobnou oslavu již bylo možné vidět ve více filmech, byť tenhle byl možná mezi prvními. Krve sice není tolik (i když jedna slušně ohozená stěna se najde), ale její absenci vyvažují pohledné herečky... ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Výborná vec s lišiackym vyvstavaným scenárom.Mám rada snímky ktoré ma oklamú ,,telom" z jednoduchého dôvodu a síce ako sa zvykne vravievať ,,to najlepšie prichádza na koniec".Celé tajomstvo úspechu tkvie v zapeklitej pointe i názov divákovi čo to napovedá,ale zároveň neodhaľuje to,čo má byť odkryté v správny čas.Sám detektív Colombo by mal problém rozlúsknuť tento tvrdý oriešok.Ako z jednej kníh od Agathy Christie.Dostali ma! ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Čakal som to síce o niečo lepšie, no aj tak tento kanadský slasher nedopadol vôbec zle. Herci sú fajn, vraždy sú nápadité, miestami to je zábavné a miestami absurdné (finálny zvrat). Problém som mal akurát s dĺžkou, film je zbytočne zdĺhavý a byť ho skrátiť o polovicu, šiel by som s hodnotením aj vyššie. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (8)

  • Vo svojej dobe to bol finančne najúspešnejší kanadský film. O prvenstvo ho chvíľu nato pripravila komédia Porky's (1981). (beso74)
  • Operácia mozgu bola uskutočnená pravým neurochirurgom, samozrejme nie na skutočnom mozgu. (beso74)
  • Existujú tvrdenia, že tvorcovia, aby udržali koniec filmu v tajnosti, natočili niekoľko variant záveru. Pravda je však taká, že samotní tvorcovia počas veľkej časti natáčania ani len netušili, čo so záverom. Scenár síce jeden obsahoval, no producenti s ním neboli spokojní. Mal síce logiku, ale chýbal mu zvrat. To vysvetľuje vyznenie záveru, ktorý bol nakoniec zvolený. (beso74)

Reklama

Reklama