Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Osudy rôznych ľudí... celé je to postavené na vypätých okamžikoch a psychologických pochodoch daných situácií. Podobných snímkov je mnoho a ani tento popravde nevyčnieva z rady. Veľmi snaživí herci mňa osobne nepresvedčili... chémia tu asi nefungovala tak ako mala, pretože v konečnom dôsledku mi to prišlo skôr povrchné ako citovo dramatické... 6-7/10 ()

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*POSLOVIA SMRTI* Hrôzy vojny podané sprostredkovane cez prácu poslov a reakcií pozostalých zapôsobia rovnako silno (a možno oveľa silnejšie), ako priamy pohľad na bojisko. Film veľmi smutný a uplakaný a najmä pri scénach, kedy dochádza k oznamovaniu smutných skutočností tým najbližším, je ťažké nechať oko suché. Film bez čo i len náznaku oslobodzujúceho úsmevu na tvári ktorejkoľvek postavy. Ponurá atmosféra sa nesie celým príbehom a nedá sa jej uniknúť ani po dopozeraní, rezonuje vo vás a núti vás si v hlave práve pozreté prehrávať znova a znova. Mdlá postava Olívie nedáva Samanthe Morton príliš priestoru na preukázanie hereckých schopností, avšak Woody Harrelson rovnako ako Ben Foster hrajú prvotriedne, smútok a trauma z prežitého z nich priam sála. Verdikt v 1 vete: Pochmúrny film nie len o "obetiach" v podobe pozostalých. 01.10.2010 ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Nebýt velmi emotivních scén při sdělování úmrtí blízkým je The Messenger vcelku prázdný a nudný film. Občasné střípky dobrého herectví zde zaznamenávám u Woodyho Harrelsona a naopak mi připadá, že Benu Fosterovi odumírají všechny mimické svaly a již nedokáže vyjádřit žádnou jinou emoci než jeho standartní nasraný ksichtík. Nedošel jsem k žádnému výraznějšímu poznání, snad jen ,, Ti Američané si za všechno můžou stejně samy.'' ()

leon_id 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajimave tema, z ktereho slo podle meho nazoru vytriskat mnohem vic. Psychologicke drama si predstavuju precejenom trosku jinak. Vsichni ustredni predstavitele zahrali presvedcive, ale jejich postavy se chovaji tak iracionalne, ze by tomuhle pribehu neuverily ani malinke vnoucata veteranu. Urcite potesil muj velky oblibenec Buscemi, mozna bych pro nej ocenil malinko vetsi prostor, ktery by si jiste zaslouzil. Na rezijni debut to nebylo ovsem vubec spatne, proto davam slabsi 4 * za velmi prijemne obsazeni a neotrely scenar, ktery ovsem utrpel nekolik der v akci. ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film a prohlídka reakcí při střetu s osnámení úmrtí nejbližších. Celým filmem prochází určitý nadhled do kterého, ale časem zabřednete. Kupodivu, ale vše funguje jak má a vy začínáte sympatizovat s hlavními postavami, které jsou také komplikované, což je evidentní hned od počátku a všechno se vám to celou dobu rve do ksichtu. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (viac)

Reklama

Reklama