Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku určitě zajímavý nápad a téma o tom jak vlastně vykonávat tuhle nevděčnou práci. Bohužel se film začne odklánět jiným směrem než jsem čekal a tak místo originality a sledování toho co vše se může stát našim dvěma hrdinům při výkonu služby, jsme svědky toho jak v druhé polovině řeší jejich soukromý život. Škoda. Film měl našlápnuto skvěle. 60% ()

Orthank 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku slušne budovaná dráma stojí na bravúrnych výkonoch Harelsona a Fostera a na vývoji ich vzájomného vzťahu založeného vyslovene na svojsky vlastnej komunikácii medzi dvoma vojnovými hrdinami. Mimo hudobného doprovodu a zauzleného deja číha číra pravda a šialenosť z práce posla smrti. Toto je podstata tohto filmu. Tento rok akoby sa s nimi "vrece roztrhlo"( Posledná cesta, The Hurt Locker....), no až teraz sa to skutočne podarilo. Je síce pravdou , že na Woodym som sa smial dokonca aj vtedy, keď sa v závere filmu rozplakal, no myslím, že to tak proste malo byť. Jeho herecký štýl ho už od podstaty predurčuje na osudovú postavu vážneho životom poznačeného absurdistu ala Zombieland. Napočudovanie dokonca i tu funguje tento fakt dokonale, a s Fosterom tvoria niečo ako "buddymovie" dvojicu, ktorá sa do záveru rozrastie viac, ako by bolo pre danú situáciu vhodné. Nevadí. Záver už napokon trošku uchádza zo zabehnutej silne dramatickej pol druha hodiny, ale ako odľahčovák, po sérii dosti silných citových reakcií pozostalých, ktoré na nás tvorcovia s počiatku chŕlia jeden za druhým, tá ostatná časť určite zabodovala. Prirodzene len za zvuku reálných ľudských vonkajších ale i vnútorných ruchov sa hrá na poctu vojakom a zamyslenie nad utrpením nie len padlých, či príbuzných, ale najmä tých, ktorí tie neblahé správy musia tým pravým doručiť. A to minimálne stojí za pozornosť.... ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

" V našom povolaní nič také ako spokojný zákazník neexistuje. Zásadne nečakáme,nepýtame sa na cestu, rozprávame úplne s najbližšími a zásadne nezdravíme dobrý deň, pretože na tom , čo prinášame, nič dobré nieje". Film O. Movermana prináša na vojnu opäť pohľad z iného uhla na ktorom rozhodne niečo zaujímavé je. Príbeh dvojice mladých vojakov, ktorým začína trošku "hrabať" a majú prácu o ktorú by sa s nimi delil málokto. Kto by chcel byť poslom zlých správ...zlých je asi slabé slovo, skôr tých najhorších. Nikdy nevieš kto ako zareaguje, kto ti vynadá, kto opľuje a či niekto nájde pochopenie a pár slov k tomu, že ani pre nich to nieje ľahké. Woody Harrelson je ostrieľaný chameleón a nesklamal, ale mňa viac zaujal Ben Foster, ktorý na seba výrazne upozornil vo filme Alpha dog. Má talent, charizmu a časom určite zaboduje viac. Ja mu to prajem. 70%. ()

SydneyB 

všetky recenzie používateľa

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Výborné drama. Během filmu mi častokrát naskočila husí kůže, holt tahle práce je dost hnusná. Všichni herci předvádějí skvělé výkony, ať už jde o hlavní či vedlejší role. Ani samotné režii není moc co vytknout, všechny scény vyznívají tak, jak mají. Ale přece jen si musím trošku postěžovat na posledních zhruba 20 minut, kdy filmu šíleně rychle došel dech a nastala nic neříkající nuda. Nicméně ty 4 hvězdy si určitě zaslouží. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (viac)

Reklama

Reklama