Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stavitelé železnice nelítostným způsobem okrádají farmáře o jejich pozemky, jež stojí v cestě budoucí trati. Když se železniční agent drsným způsobem pokouší získat svolení k levnému odprodeji majetku také na paní Jamesové, dostává se do sporu s jejími syny Frankem a Jessem. Oba hájí majetek rodiny proti přesile a neobejde se to bez zranění agenta. Zatímco ostatní usedlící přijímají jejich odpor jako hrdinský čin, stavitelé železnice si na pomoc proti nim přizvou dobře placené právníky. Z Franka a Jesseho jsou přes noc štvanci... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • V čase voľna hviezdy a štáb, vrátane Tyrona Powera, Henryho Fondu a Randolpha Scotta, hľadali relax v rezorte Shadow Lake v Noel, Missouri, na brehu Elk River (Oklahoma). (westerns)
  • Veľká časť natáčania sa odohrávala v okolí mesta Pineville, Missouri v McDonald County, pretože v tom čase mesto a jeho okolie vyzeralo takmer rovnako ako v 80. a 90. rokoch 19. storočia. (westerns)
  • Film sa do istej miery preslávil scénou, v ktorej kôň padá na smrť dolu skalnatým svahom. (westerns)
  • Henry Fonda si počas natáčania filmu mierne popálil ruku. Pre nedostatok dôvery lekárov z malého mesta Fonda trval na tom, že ho odvezú do Kansas City (takmer 200 míľ ďaleko) na ošetrenie. (westerns)
  • Tento film spolu aj s filmom Stagecoach (1939), kde hral John Wayne, sa stali v roku 1939 veľmi vplyvnými westernami. (westerns)
  • Pre neprimerané, koňom životy ohrozujúce scény musela filmová obchodná organizácia MPAA odsúhlasiť pripustenie ochranárskej organizácie American Humane Association k natáčaniu. Tá ustanovila smernice určujúce ako možno využívať zvieratá vo filmoch a dohliadala na ich dodržiavanie. (whack)

Reklama

Reklama