Reklama

Reklama

Bandy Jesseho Jamesa (Robert Duvall) a Colea Youngera (Cliff Robertson) sa preslávili prepadávaním vlakov, dostavníkov a bankovými lúpežami v Missouri. V skutočnosti však pomáhali chudobným roľníkom v boji proti mocným železničným spoločnostiam. Jedni ich považovali za hrdinov, iní za chladnokrvných zločincov. V roku 1876, keď sa k nim spravodlivosť opäť raz obrátila chrbtom, šéfovia Jesse a Cole sa dohodli, že spoja svoje sily a vylúpia prvú národnú banku banku v minnesotskom Northfielde, najväčšiu banku na západ od rieky Mississippi. Plán bol celkom dobrý, lenže potom sa stalo niečo, s čím nikto nerátal. A následky boli desivé... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (19)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Westernov, pojednávajúcich o Jamesovsko-Youngerovskom gangu bolo natočených viacero, v máloktorom sú však ústrednými postavami bratia Youngerovci (najmä Cole), pričom Jesse a Frank Jamesovci sú odsunutí na vedľajšiu koľaj. Duvallovo stvárnenie Jesseho Jamesa je možno blízke reálnej podobe tohto legendárneho banditu, z filmového hľadiska je však absolútne nezaujímavé. Inak je ale Veľká Northfieldská lúpež vo všetkých ohľadoch iba priemerným westernom, v ktorej sa divák iba zriedka dočká nejakých dramatických momentov či pútavých prestreliek. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Westerny uz v 70. rokoch nemali co ponuknut, nevideli sa mi ani westerny s velikanom marlonom Brandom ....... to uz radsej spagetaky ....... plana westernova maketa a este horsie dialogy ......dal bych jedneho spunta, len ma aspon oslovilo to, ze cast obyvatelovo US statu Missouri povazuje istu tlupu za zlocincov, druha polka ludi tu tlupu chvali .......40 % ()

Reklama

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +dobré přestřelky -zdlouhavé/// Docela zvláštní, podivný western. V některých momentech dobrý, v jiných průměrný a zdlouhavý. Cliff Robertson měl charisma, zato Robert Duvall byl dost nesympatický. Zpracování docela ušlo, ale znám mnoho lepších westernů, tohle je jen zajímavý průměr./// Celkem 50%/// ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Poněkud drsnější kousek, který se asi navždy vryje do paměti postavou muže se zahalenou spodní čelistí a českým divákům i vcelku povedeným dabingem s výrazně dominantním vypravěčem. V českém znění: Aleš Procházka - Cliff Robertson (Cole Younger), Vladislav Beneš - Robert Duvall (Jesse James), Kamil Halbich, Stanislav Lehký, Rudolf Jelínek, Karel Urbánek, Rostislav Čtvrtlík, Otto Rošetzký, Viola Zinková, Marcela Nohýnková, Jan Skopeček, Zuzana Fišárková, Karel Hlušička, Jiří Havel, Ivo Kubečka, Hana Ulrichová, Adolf Filip, Jiří Krejčí. ()

Ravi 

všetky recenzie používateľa

Filmařsky nezvládnutý film s nepřesvědčivými výkony herců. Asi tak bych charakterizoval tento western, který je chvilku komedií, chvilku trillerem, chvilku westernem a to bez jakýchkoli spojek nebo důvodů. Dlouhé záběry skrz keře, na záda mluvících lidí, podivné střihy, hudba s elektrickou kytarou, dialogy ustřižené v půlce, pražádná dramatizace (vlastně ani nevíte, proč se na to díváte), atd. K tomu snad nejhorší výkon Duvalla, kterého jasně zastiňuje Robertson. Filmu však nejde upřít zajímavou atmosféru a příběh na pozadí postupující průmyslové revoluce, no a konečně i dialogy nezklamou. Celkově vzato mě film vůbec nenadchl, ale do odpadu také rozhodně nepatří 40% = 2/5 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Když Youngerův (Cliff Robertson) gang dorazí do Northfieldu, v blátivé ulici jsou jasně viditelné stopy po pneumatikách automobilů. (Marek06)
  • Když během baseballového zápasu hráč zvedne rozstřelený míček, v pozadí je vidět auto, které se v dálce pohybuje po silnici. (Marek06)

Reklama

Reklama