Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(viac)

Recenzie (160)

Němi 

všetky recenzie používateľa

Vynikající stand-up comedy, která si udrží pozornost celou hoďku a půl. Dylan Moran je úžasný komik (i když nevěřím, že to hraje:). Charakteru Bernarda Blacka se tu dál drží a je to jen dobře. Špinavej, nasranej, hulvátskej a s vopicí. Přesně takhle ho zbožňuju. Občas sice něco není tak dokonalé, ale když si zpětně uvědomím od čeho k čemu se vlastně dostal a probral to... a jak jsem se u toho zasmál... no úžasný. Za jeho hlas bych střílel. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Ojedinelé stand-up vystúpenie, ktoré ma zaujímalo len preto, že ho má na svedomí Dylan Moran alias Bernard Black z Black Books. Počas 90-tich minút hovorí snáď o všetkom - o ženách, náboženstve, alkohole, deťoch, hudbe a o živote ako takom, pričom zo seba sype veľmi originálne a dosť neortodoxné názory. Častokrát sa zamotá a hovorí o blbostiach, miestami sa zasekáva, no aj tak je vo výsledku veľmi vtipný a trefný. 8/10 ()

Reklama

casioa.... 

všetky recenzie používateľa

Pri sledovaní stand-up počinov Dylana Morana som začal nanovším, a skončil najstarším. A musím skonštatovať, že práve tento najstarší, bol pre mňa najlepší. Oproti novším, mi tu síce chýbalo: viac Fuckovania (ako v Like, Totally) alebo "hang-over vagus look" (ako v What It Is), ale aj tak, skvelá prvotina. Dnes to schytali najmä náboženstvá, všetky druhy alkoholu, a tradične aj vďačná téma muži VS. ženy.///////////////////////////// "I got my pecs, I got limos, I got bitches, and all my limo's powered by bitch juice, and my spare pecs are in the limo." ... "I'm gonna fuck you up. I'm gonna dig up your dad, and shove him up your mum and drink your blood from a drinking cup, you fuck!" (Dylanov príklad textu rapovej hudby :)..........I don't want to make any huge generalisations about women, I'm not here to do that, it's — it's vulgar. But all I'll say is that they have no feelings. Because it's actually men, you'll find, who are the far more romantic. Men are the people you will hear say, "I've found somebody. She's amazing. If I don't get to be with this person, I'm fucked. I can't carry on, no, I mean it, she's totally transformed my life. I have a job, I have a flat, it means nothing. I can't stand it, I have to be with her. Because if I don't, I'm going to end up in some bedsit, I'll be alcoholic, I'll have itchy trousers. I can't — I can't walk the streets any more." That is how women feel about shoes. (o ženách, a kurva výstižne :)).............................."Death before dishonour." I always used to wonder, Hey, exactly how much dishonour are we talking about here? 'Cause I could handle quite a lot. I would, for instance, fellate a Smurf before I picked death. I'd cook him a little Smurf omelette as I was doing it, you know, I'd be perfectly happy doing that. Seasoning it with thyme, you know, listening to his happy satisfied Smurf lip smacks. But every man thinks about Smurfs. They don't say it, but they do. That's why I'm here—to be honest. Just once, you know, what would it be like? Nobody needs to know, you go away for the weekend. Just once, to have the blue salty bulb lolling on your tongue... if I don't say it, nobody else will." (zosmiešnenie motta britskej špeciálnej jednotky SAS :))) A čo Vy, aj Vy by ste dokázali vyfajčiť Šmolka? :D lebo Dylan ÁNO :P ()

smrtacik 

všetky recenzie používateľa

Bavme sa spolu pri pivku a pusťme si k tomu dobrú stand-up comedy pod taktovkou ,,hajzlíka“ Dylana Morana. Kto nepozná Dylana Morana, mal by to hneď napraviť. Nie je to typický predstaviteľ komediálnych rolí, je to skôr taký seriálový pustovník. Pamätať si ho môžete najmä z anglického seriálu Black Books (myslím, že ho vysielala aj ČT niekedy vo večerných hodinách), kde stvárnil rolu večne ufrflaného, ľudí cynicky urážajúceho predavača kníh, ktorého prioritou boli cigarety a alkohol. Za týmto seriálovým počinom stal pre mňa geniálny Graham Linehan, ktorý vytvoril seriály ako Father Ted (1995) a IT Crowd (2006). Táto rola bola tak dokonale hulvátska a beznadejná, že si ju prose ľudia zamilovali, pričom si osobnosť tejto postavy akosi stotožnili s Dylanovým ksichtom. A herec to využíva spôsobom nevídaným pre svoje vystúpenia ,,jedného muža“ tak ako v prípade Dylan Moran: Monster. Hneď ako začnete sledovať záznam jeho vystúpenia je vám nanajvýš jasné, že ten chlap nemôže byť úplne normálny a iba to hrať, on musí k takémuto životnému štýlu inklinovať. Počas 85 minút si Dylan berie do huby všetko možné a nič mu nie je sväté. Na programe dňa je napríklad alkohol, drogy, výchova deti, homosexuáli, náboženstvo či politika. Načo sledovať desiatky dokumentov o týchto témach, pustite si Morana a máte hneď vo všetkom jasno, prinajmenšom ako on. Zbytočne rozoberať, čo a ako vníma, treba si to pozrieť, ale je jasné, že držať sa jeho filozófie je cesta do horúcich pekiel. A my aspoň trocha civilizovaní ľudia si to radšej vychutnáme takto z pohodlia domova. Takže zhrnutie na záver. Tento Írsky komik a jeho vystúpenie je niečo na čo sa nezabúda, taký komplexný monológ na normálne aj bizarné témy ste určite ešte nevideli. A ten jeho ,,blbý kukuč :-) Hodnotenie: 100% ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Moran skáče od tématu k tématu a Vám to ani nepřípadá nepřirozené, neboť Dylan to ze sebe chrlí tak rychle, že je zkrátka nemožné přemýšlet nad strukturou jeho projevu. Jediné, co jste schopní zachytit je spousta výborného bezbariérového humoru. Bohužel některá témata jsou slabší a Monster není dokonalou zábavou, ovšem i přes těchto několik zaškobrtnutí se jedná o výbornou zábavu. ()

Zaujímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama