Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (211)

bassator 

všetky recenzie používateľa

45th KVIFF 2010 - CZECH FILMS 2009-2010 - České filmy 2009-2010 (Hodinu nevíš... / UNKNOWN HOUR / Hodinu nevíš...) - Tak takto se to stalo? Můj názor je takový, že tento film má s „heparinovým vrahem“ společnou snad jen jeho osobu (a ani už nevím zda ta postava ve filmu se jmenoval Petr Zelenka) aby na sebe přitáhl pozornost, ale ostatní je snad úplně jinak? A to ztvárnění postav? Nenašel jsem jedinou postavu která by byla přirozeně zahrána. Vše tak přehrávané, nesympatické... - červenec 2011 - 35% ()

Murrro 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mizernú réžiu mohol ospravedlniť nadhľadom Dana Svátka a scenár (Svátek, Skačáni) faktom, že jeho autori zatiaľ nedokončili povinnú školskú dochádzku, za najväčšie mínus filmu by som považoval herecky bezradného Jiráčka. Tvorcovia však majú štúdium už istý čas za sebou, preto som očakával, že pojmom "motivácia", "psychologizácia" a "štylizácia" rozumejú. Mýlil som sa. Možno ma zmiatol už názov filmu. Hodinu nevieš? Vyše hodinu a pol som nevedel, či sledujem seriózne nepodarený film alebo za vlasy pritiahnutú čiernu komédiu. Bavil som sa totiž kráľovsky! "Jseš norbální? Kurvo!" ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Temný výlet do temné mysli maniakálního Václava Jiráčka. Hororově vykreslené nemocniční prostředí mělo něco do sebe a film nutil k zamyšlení. Celkově jsem byl příjemně překvapen vyzrálým přístupem ke kontroverznímu tématu. Výsledkem je zajímavý, působivý a hodně zvláštní film. Nečekejte ovšem nic ve stylu idylické Ordinace v růžové zahradě. ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Oceňujem najmä charakterovú premenu vnímavého a ľudského čudáka na pomstychtivú beštiu, ktorá kvôli malichernosti začne svoju hru na boha. Chladné farby sa mi zapáčili a umocnili depresívny zážitok, takisto aj pekné zábery a sympatické dialógy. Koniec je perfektný, no k nadpriemerným štyrom * mi stále niečo chýba. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Úplne najlepšie je použiť marketingový slogan "podľa skutočných udalostí", veď ľudí najviac zaujíma to, čo nie je vymyslené, ale naozaj. O pravdivosti inšpiračných zdrojov však nemôže byť ani reči. Film Hodinu nevíš... nie je natočený podľa skutočnosti, ale z druhej ruky na základe knihy psychiatra M. Skačániho Vraždy zo závisti (2008). Príbeh heparinového vraha je značne skreslený. Petr Zelenka je prezentovaný pomaly ako neuznaný génius, ktorý v mizernej nemocnici nie vlastnou vinou robí „blbého pošuka“ a vyzbrojený injekčnou striekačkou sa snaží pomstiť nenávideným doktorom, ktorí ho ustavične využívajú, tak, že postupne vyvražďuje ich pacientov. To, či vražedné besnenie Zelenku bolo motivované jeho závisťou a mindrákmi nie je až také jasné ako si to myslia tvorcovia filmu. Svátek sa príliš spolieha na jednostrannú psychiatrickú hypotézu a neberie veľmi do úvahy svedectvá. Mimochodom, Zelenka bol odsúdený na doživotie, ale v base sedí od roku 2008, takže je to aj čerstvý a konkrétny prípad. Pre pozostalých jeho siedmich obetí, môže byť preto nedôstojné pozerať sa na takýto povrchný film, ktorý navyše obsahuje niekoľko klišé. Napríklad kamera používa slizký zelený žabací filter a vnucuje predstavu pochmúrneho príbehu, ktorý sa odohráva v ošumelej nemocnici, teda v prvoplánovo traumatizujúcom prostredí. Temné chorály, V. O. Bauera – špecialistu na filmovú hudbu, sú použité tak naivne, že je hneď každému jasné, že Zelenka ide opäť niekoho zavraždiť. Herecké výkony nemá hlbší zmysel hodnotiť, veď ani nebolo čo hrať, pretože postavy sú schematické (jedna je ako druhá a obete ako vrah) a miestami pôsobia až neživotne. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmu si zahrál jednu z vedlejších rolí (poloslepý pacient) také nejvyšší Čech, Tomáš Pustina. (Langy)
  • Herec Václav Jiráček se kvůli natáčení musel naučit píchat injekce. (DorianGreene)
  • Natáčelo se v havlíčkobrodské nemocnici, kde se příběh skutečně odehrál. (M.B)

Súvisiace novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené