Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

golfista 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Pěkný film o rytířích, pojatý vskutku komediálně. Navíc je tu vložena i nějaká ta romantika. Vesměs úsměvné scénky, souboje rytířů úchvatné, hudba mi tam pravda moc neseděla, ale divákovi nejspíš dávala najevo, že se přeci jen jedná o komedii a ne o nějaké historické drama, takže to beru jako plus. Heath Ledger potvrdil skvělou hereckou formu, Rufus Sewell je můj oblíbený záporák a Paul Bettany je jedním z mých oblíbených komiků, který dokáže zahrát jakoukoli roli. Hlavní hrdinka byla pro mne poněkud anorektická a nevím, zda bych pro ni chtěl absolvovat takovou šílenost. Nicméně je to opravdu pěkná pohádka, která se trefuje v publiku především do náctiletých, kteří to opravdu musí žrát. Oddychovka.. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Taková milá, zábavná oddechová blbůstka. Trochu jiný (popcornový) pohled na středověk. Schválně, kolik napočítáte českých tváří. Možná zbytečně dlouhé, ale během sledování to ani tak nepřijde. Navíc, tenhle film má velké plus již v tom, že přivedl k herectví Shannyn Sossamon. Jen měli složit nějakou tu báseň na její prsy :-) ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Slušná a vtipná romantická oddechovka, i když mohla být kratší. Zvláštní spojení moderní hudby s minulostí vůbec nerušilo. Williamovo "služebnictvo" bylo jak parta HIC, moc se mi líbil Mark Addy. Záporák Rufus má na to ten správný ksicht. Ale nejvíc to jiskřilo mezi rytířem a Jocelyn, slušelo jim to. A ta líbací scéna nakonec....!! ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Skvělá oddechovka, která ničím neurazí. Roztomilý Heath Ledger se usmívá jako sluníčko, charismatický Rufus Sewell je na zabití, sympatický Paul Bettany by dokázal ukecat i mrtvolu a tak dále. Hudba perfektní (ať žijou Queeni!!!), kamera taktéž. Vtipy doslova miluju - jsou trefné a inteligentní. Co dodat? Snad jen: "HE WILL ROCK YOU!!!".:-) ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)
  • V každé scéně má Jocelyn (Shannyn Sossamon) jiný účes a jiné šaty, které se ve stejné kombinaci nikdy neopakují. (eltazar)
  • Hoci Ulrich (Heath Ledger) súťaží iba v disciplínach s mečom a kopijou, turnaje obsahujú šesť podujatí. Sú to meč, kopija, sekera, luk, palcát a kopija. (Arsenal83)

Reklama

Reklama