Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Skutecne povedena komedie. Ano komedie, ne nejakej historickej nebo dobrodruznej film, protoze pokud bych ho mel tak brat, je to jednoznacne odpad, ale jako komedie to je vice nez dobre. Herci jsou takovy prijemni na pohled, vecne se usmivaj, takze to je fajn, ale nejakej uzasnej vykon nepredvedli. Pribeh je hodne spatnej. Vlastne jen dve hodiny turnaju prolozeny nejakejma forkama a romantickejma blbinkama. I kdyz jsou suboje hodne naivni a skoro az pohadkovy a zadnej drsnej stredovek se nekona, jsou diky moderni hudbe a sviznosti dobre. I kdyz jak se vzdycky ty drevce rozmlatily jak naky paratka mi prislo krapet prehnany. Ono je tu vic takovejhle divnejch veci. Syn doskare se hned nauci bojovat a krome toho je ze vsech nejlepsi, okamzite se nauci tancovat, s nejakejch hadru si usije vecerni kostym atd. Navic dobredu je jasny jak to vsechno dopadne. Ale presto jsem byl prekvapen jak ty dve hodky co film ma rychle utekli a ja se vubec nenudil. Hodne dobre 3*. ()

sepp odpad!

všetky recenzie používateľa

Prominte, ale tenhle film je nejvetsi omyl v historii kinematografie. Je to vysmech jak filmarskemu, tak hereckemu a i kostymarskemu remeslu a hlavne, coz me stve nejvic, jde o totalni vysmech evropske historii, stredoveku a vsemu, co k tomu patri. A nelze to obhajovat tim, ze se jedna o "pouhou oddechovku" ci snad snahou o osloveni mladsich divaku modernim pristupem. O to vic me mrzi, ze tuto slataninu natocil reziser me velmi oblibene Odplaty, nemluve o svatokradezi v podobe pouziti hudby od Queen. Tfuj, naplivu tvurcum tohoto paskvilu na hroby. ()

Reklama

Morien 

všetky recenzie používateľa

Komediální snímek s akčním akcentem v zatáčkách, jehož slzopudné finále je oproti předchozí srandě tak nevýrazné, že mi ani příliš nevadí. Tolik skvělých herců na jednom místě prostě je zárukou kvality, respektive dobré zábavy, minimálně pro mě. Zejména Alan Tudyk je mi velmi blízký, také bych často lidem ve svém okolí nejraději nakopala nebo jim hodně, hodně ublížila. Prvotřídní konverzačka. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)

Reklama

Reklama