Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

sepp odpad!

všetky recenzie používateľa

Prominte, ale tenhle film je nejvetsi omyl v historii kinematografie. Je to vysmech jak filmarskemu, tak hereckemu a i kostymarskemu remeslu a hlavne, coz me stve nejvic, jde o totalni vysmech evropske historii, stredoveku a vsemu, co k tomu patri. A nelze to obhajovat tim, ze se jedna o "pouhou oddechovku" ci snad snahou o osloveni mladsich divaku modernim pristupem. O to vic me mrzi, ze tuto slataninu natocil reziser me velmi oblibene Odplaty, nemluve o svatokradezi v podobe pouziti hudby od Queen. Tfuj, naplivu tvurcum tohoto paskvilu na hroby. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Chaucer (Paul Bettany) poprvé představil „Sira Ulricha“ (Heath Ledger), dav lidí nejdřív vůbec nereagoval, protože čeští komparzisté nerozuměli tomu, co herec říká. Tato reakce byla ve filmu nakonec ponechána. (Karlos80)

Reklama

Reklama