Reklama

Reklama

V super akčnom thrilleri sa zo všedného bistra pri ceste stáva bojisko pre vojnu o prežitie ľudskej rasy. Keď Boh stratí všetku svoju vieru v ľudstvo, posiela na zem svoju légiu anjelov, aby zachránili planétu Zem a zabránili vyhynutiu ľudskej rasy. Posledná a zároveň jediná nádej ľudstva, spočíva v sile a šikovnosti pozoruhodnej skupinky na čele s Archanjelom Michaelom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (762)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Kch, tak to bylo fakt něco. Jestli budem dál dočit takovýhle filmy, tak nás ten pánbu jednou fakt nechá vyhladit, to je snad úplně všem jasný. Proč se ty zrůdy nevrhly na kiosek a neumlátily jeho pošahané osazenstvo pantoflema? Kdyby to udělaly, dejme tomu ve čtyřicáté minutě, ať nežeru, mohla jsem mít hodinu života k dobru. -- Takže, po třech letech se dívám na film znovu s odhodláním vykládat si ho jako člověk, který všude vidí znamení. Ale i tak je pro mě těžké utřídit si smysl. Máme tu Michaela. Máme tu dítě. Máme tu lidi-ovce, vedené bohem. Máme tu bohem opuštěné, izolované místo. Máme tu čiré fanouškovské nadšení filmařů. Pořád tu máme podlehnutí snaze býti blockbusteroví, raději než osobití, ačkoliv náznaky by byly. Však si také režisér sám plive na svoje dílo, když nechá, aby poslední slovo filmu o andělích bylo "bullshit". ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Myslim, že námět skýtal daleko větší potenciál a možnosti než co z toho nakonec vylezlo a proto asi u mě zavládlo trochu zklamání, navíc závěrečnej duel by si zasloužil být daleko grandiöznější, parta na záchranu sympatičtější a celkově nepřátele by potřebovali znebezpečnit, taKový, až na pár výjimek, neškodný mi přišli, ale přesto dobrý akšní fantasy, kde se rozhodně kulkama nešetří ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Prvý vážny kandidát na titul "sračka roku 2010". Nehorázna zlátanina bez zmyslu, bez nadhľadu a bez elementárnej logiky (prečo sú všetci posadnutí, len tí v moteli nie? prečo Starý nepošle na ten motel rovno tú namakanú letku anjelov? prečo... atd), ktorá mimoriadne zle natočenú a príšerne zostrihanú akciu strieda s dlhánskymi stupídnymi dialógmi, v ktorých sa postavy smrteľne vážne pokúšajú filozofovať o viere a zmysle živote, ale sú to všetko len neopísateľné kydy. K tomu si pridajte príšerné herecké výkony (Quaidov preslov nad telom mŕtveho kuchára vojde do dejín), mizerné triky a čudnú hudbu. Bettany sa snaží, ale s tými samopalmi mu to veľmi neverím a celkovo nie je zďaleka až tak cool, ako vám niektorí budú tvrdiť. Ešte pouvažujem, či som to s tou jednou hviezdičkou neprehnal. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

"Hííír ááá jééém, vil Jůů send míían ejndžl..", vyju opojen kulantním trailerem! A On mi ho seslal! Stylově! V krabici s kusem mýdla. Je to filantrop. Tváří se bezpohlavně a jmenuje se Majkl jako ... jako?? ...jako??? ... ááá, dzisisit, jako ten béžový pedofil. Ale nevadí, vypadá drsně a kérku má jak z Valdic! A pak mi seslal druhého. V kataklyzmatickém rozmaru. Má podmalované oči a jmenuje se Gej-bríjel. Trochu homojméno, ale nevadí! Je vybaven posledním modelem motorového palcátu "Apocalypse 1" s teleskopickým bodákem a pancéřovanými turbokřídly třetí generace! A pak jim seslal komparz. Bandu posedlých lidí, kteří umí kmitat hlavou jako já na koncertě Megadeth!! Tak, je nás tu dost, dáme si do držky! .... A teď pěkně popořadě: Chorál alá Orf. První sqělá scéna z traileru, druhá sqělá scéna z traileru, třetí sqělá scéna z traileru (***), chorál alá Orf, trailer over, film over, nálada over... Tak to bychom měli tři scény na hodinu třicet, to je matematicky naprosto přesně ... ??? !!! MÁLO! Nehledě na to, a teď opět trochu aplikované matematiky, že logika závěru v intervalu selského rozumu limitně konverguje k prdeli (viz. J.Milota, Matematická analýza I, SPN, Praha, 1984). "Aj viš ajhed jóór péér ofvings..." skřehotám si sebemzkačsky při závěrečných titulcích. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Námet nebol vôbec zlý, režisér slušne zvládol akčné scény a takisto aj béčková atmosféra mala vo filme svoje miesto. Niektoré scény skutočne stoja za zapamätanie, hudba veľmi dobre formovala horrorové ľakačky a herecká aktivita tiež nebola úplne na bode mrazu. Niekde na opačnom protipóle k týmto veciam však boli aj také dôležité veci ako nekonečné množstvo klišé a smrteľne nudné dialógy, čo zabíjalo veškerú snahu ostatných zúčastnených na tomto experimente. Podobný mix žánrov a námetov v jednom filme je naozaj odvážnym ťahom pre začínajúcich tvorcov a je vidno, že si toho naložili na plecia viac ako mohli uniesť, ale do budúcna držím palce. Nejaká nádej tam snáď je. 65%. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 40. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Choreografiu súboja medzi archanjelmi Michaelom a Gabrielom určoval špecifický bojový štýl, ktorému ľudia zo štábu začali hovoriť anjel-fu. (drake31)
  • Většina filmu se natočila v Novém Mexiku v létě 2008. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (viac)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (viac)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (viac)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené