Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Cement73 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie sezóny. Veľmi kvalitné herecké výkony a dobrá atmosféra krimi seriálu, porovnanteľná so svetovou produkciou. Čakám na pokračovanie. Pokračovanie prišlo a je výborné. Za taký seriál sa nemusíme hanbiť a myslím si, že by sa dal predať aj von. Mimoriadne dobre zahrané ak to porovnám z výkonmi SK hercov v tupoidných seriáloch ako panelák alebo ružová záhrada... ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Wow! C.S.I.- Brátyslafa. ;-) Dialógy miestami zľahka bľabotavé, ale v rámci slovenskej seriálovej produkcie aj tak nadpriemer. A zvyšok len chválim. Herecké výkony výborné, snaha napodobniť americký vizuál prekvapivo fungujúca, prvý prípad veľmi zaujímavý a človeka fakt zaujíma, ako to dopadne a kto vraždil. Lepšie a autentickejšie ako nemecké "rozbombardované diaľnice". A aby toho nebolo málo, ešte je tu aj poučenie: sadistickým zabijakom je človek, ktorý holduje hongkongským akčným filmom (v tomto prípade to bolo Hard Boiled) ;-) ()

Reklama

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

Prvej sérií dávam [9/10] - Mesto tieňov je najlepší slovenský krimi seriál. Aj ked´ v podstate v rámci podobných seriáloch je veľa a myslel som si že tento ma neprekvapí, ale prekvapil ma, a to veľmi milo. Všetky príbehy čerpajú inšpiráciu zo slovenských trestných činov, každá časť prvej sérií je zaujímavá, dlžka jednej časti je primeraná a dej sa zbytočne nijak nezdržuje, ale nieje ani priamočiary, má aj svoje napätia, gradáciu. Celkové podanie každej jednej časti v prvej sérií je veľmi nadštandartne zlávdnutá, hudba a obzvlášt sountrack ma zaujal, herecké obsadenie je výborné, obsadenie kriminalistov je zaujímavé, dobrí herci a majú zaujímavé úlohy, Pavel Višnovský ako vodca je veľmi dobrý a ani zvyšok nesklame a Sona Norisová ako psychologička sa tiež hodila. Prvá séria je veľmi dobre zvládnutá po všetkých stránkach či už zápletky, kamera, strih, herci, s akčnými scénami sa tiež tvorcovia slušne popasovali. Celkovo hodnotím tento seriál veľmi pozitívne, slovenská tvorba seriálov dosiahla týmto vrchol svojho žánru a dúfam že čoskoro si doplním aj druhú sériu na ktorú som zvedavý a očakávam úroveň prvej série. ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria bola veľmi dobrá a po prvom dieli druhej série som rovnako unesený. Je pre mňa nepochopiteľné, že Markíza držala druhú sériu v archíve viac ako 2 roky, ale čo už, hlavné je, že sa do vysielania znovu pustili. Všetko už asi bolo napísané, takže to skúsim napísať trochu inak: DNA sú super, Mesto tieňov je najlepší hraný slovenský seriál a všetky ostatné sú ďaleko za ním. Dokonca aj česká verzia bola slabšia. Ostatné pseudokomediálne seriály sú veľmi priehľadné a je vidieť, že s ich scenárom sa tvorcovia trápili omnoho menej ako so scenárom Mesta tieňov. Veľmi sa mi páči atmosféra, ktorá je podporená tým, že prípady sa zakladajú na skutočnosti. V tejto súvislosti odporúčam seriál Najväčšie kriminálne prípady slovenska, ktorý majú na svedomí tiež ľudia z DNA. Páči sa mi aj vizuálna stránka, ktorá je originálna a je v nej vidieť inšpirácia z amerických seriálov. Do kriminálky to sedí výborne. Herci hrajú, hudba dej vhodne dopĺňa a do všetkého veľmi dobre zapadajú aj osobné príbehy postáv. Som jednoducho nadšený, rovnako ma zaujalo aj prvé CSI, len potom toho bolo až príliš a nemal som čas na to, aby som sledoval každý diel z každého mesta. Ale CSI: Bratislava si vždy rád pozriem už len preto, aby som sa uistil, že aj v slovenskej televíznej tvorbe môže vzniknúť niečo hodnotné. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)

Reklama

Reklama