Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Wow! C.S.I.- Brátyslafa. ;-) Dialógy miestami zľahka bľabotavé, ale v rámci slovenskej seriálovej produkcie aj tak nadpriemer. A zvyšok len chválim. Herecké výkony výborné, snaha napodobniť americký vizuál prekvapivo fungujúca, prvý prípad veľmi zaujímavý a človeka fakt zaujíma, ako to dopadne a kto vraždil. Lepšie a autentickejšie ako nemecké "rozbombardované diaľnice". A aby toho nebolo málo, ešte je tu aj poučenie: sadistickým zabijakom je človek, ktorý holduje hongkongským akčným filmom (v tomto prípade to bolo Hard Boiled) ;-) ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zo vsetkeho toho hnoja /ordinacia, VKV, Panelak ....../ je toto prekvapivo na urovni. Prevedenie a herecke vykony su casto na povazenie a dialogy obcas vzbudia usmev, ale furt lepsie ako Krausov retardovany Panelak .......... Hoci stale to na komunisticku normalizacnu serialovu tvorbu nema. Proste nema. 70 % ()

elisheva 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle seriál se moc povedl. Herecké výkony se mi líbí (žádné přehrávání), dobré zápletky postavené na skutečných případech a všechno stmeluje výborná hudba, kde se opět zaskvěl Muchow (a další). Takže i když ten díl trochu ztrácí dynamiku, hudba to úspěšně zamaskuje :) Ještě bych vyzvedla skvělou kameru pana Žiarana, tohle tajemné nasvícení tomu dodává opravdu kriminální nádech ;) ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

Reklama

Reklama