Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemer v každom ohľade. Priemerné herecké výkony aj priemerné príbehy. Detektívka, ktorú si môžete len tak večer pozrieť. No nestrhne a zajtra bude zabudnutá. Možno je to aj nesúvislosťou jednotlivých častí a malo nadväznosťou. Hodnotenie je tu premrštené, asi je to tým, že ide o slovenskú produkciu, tak je to trochu nadhodnotené, pretože to u nás tak kvalitne u nás nebýva. Nezamená to, že je to ale dostačujúce. Hlavne výkon Hrušovského je tu odpadom a scenár, ktorý mu je napísaný má byť akože vtipný, no je skôr trápny. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovenský krimi-seriál křížený Případy prvního oddělení ( z těch si bere to lepší - inspirace skutečnými případy, snaha o věrohodné kriminalistické postupy) s Kriminálkou Anděl ( z těch si bere to horší - ploše vykreslené osobnosti a někdy sterilnější nudný způsob vyprávění). Trochu je škoda, že inspirace skutečností je velmi volná a některé případy nepoznají ani sami sebe skuteční pachatelé. Podtrženo sečteno přes drobné výtky jeden z nejlepších krimi seriálů. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silné príbehy. Keď pozeráte tento seriál máte husiu kožu a skvele sa bavíte. 1. séria bola trochu akčnejšia, potom prišla druhá (od ktorej som veľa neočakával) a príjemne ma prekvapila. Hlavne posledná časť s bielym mäsom bola naozaj silným zážitkom a ešte dva dni po pozretí som rozdýchaval skutočnosť, že to čo som videl je len skrytá realita. ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria bola veľmi dobrá a po prvom dieli druhej série som rovnako unesený. Je pre mňa nepochopiteľné, že Markíza držala druhú sériu v archíve viac ako 2 roky, ale čo už, hlavné je, že sa do vysielania znovu pustili. Všetko už asi bolo napísané, takže to skúsim napísať trochu inak: DNA sú super, Mesto tieňov je najlepší hraný slovenský seriál a všetky ostatné sú ďaleko za ním. Dokonca aj česká verzia bola slabšia. Ostatné pseudokomediálne seriály sú veľmi priehľadné a je vidieť, že s ich scenárom sa tvorcovia trápili omnoho menej ako so scenárom Mesta tieňov. Veľmi sa mi páči atmosféra, ktorá je podporená tým, že prípady sa zakladajú na skutočnosti. V tejto súvislosti odporúčam seriál Najväčšie kriminálne prípady slovenska, ktorý majú na svedomí tiež ľudia z DNA. Páči sa mi aj vizuálna stránka, ktorá je originálna a je v nej vidieť inšpirácia z amerických seriálov. Do kriminálky to sedí výborne. Herci hrajú, hudba dej vhodne dopĺňa a do všetkého veľmi dobre zapadajú aj osobné príbehy postáv. Som jednoducho nadšený, rovnako ma zaujalo aj prvé CSI, len potom toho bolo až príliš a nemal som čas na to, aby som sledoval každý diel z každého mesta. Ale CSI: Bratislava si vždy rád pozriem už len preto, aby som sa uistil, že aj v slovenskej televíznej tvorbe môže vzniknúť niečo hodnotné. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama