Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

elisheva 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle seriál se moc povedl. Herecké výkony se mi líbí (žádné přehrávání), dobré zápletky postavené na skutečných případech a všechno stmeluje výborná hudba, kde se opět zaskvěl Muchow (a další). Takže i když ten díl trochu ztrácí dynamiku, hudba to úspěšně zamaskuje :) Ještě bych vyzvedla skvělou kameru pana Žiarana, tohle tajemné nasvícení tomu dodává opravdu kriminální nádech ;) ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mesto tieňov je kriminálny seriál, ktorý aspoň trochu pomohol vylepšiť reputáciu "novej vlny" tuzemských seriálov, hlavne seriálov vyrábaných súkromnými televíziami. Myslím, že už bolo fakt nutné prísť s niečim normálnym a myslím, že to takto chápali aj samotní producenti a je to hneď aj vidieť na solídnych scenároch. Určite sa niektoré epizódy až tak nevydarili a celková kvalita (a herecké výkony) je mierne kolísavá. Ale celkovo považujem Mesto tieňov za relatívne dobrý seriál a hlavne, konečne jeden z pozeratelných, za čo mu patrí úprimná vďaka. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Konečne TV seriál hodný maximálnej pochvaly. Je natočený s vkusom, scenár je trendový a hlavne ho písal niekto, kto má skutočné ambície o vývoj televíznej tvorby. Páči sa mi, že sa celkovo neopiera o žiadne tradície ani herecké ikony a má vlastnú identitu. Možno TV Markíza popri piatkovej lacnej zábave nedosahuje primeranú úroveň diváckej sledovanosti, keďže do výroby investovala nemalý obnos peňazí, no som spokojná, že viacerí dokážu oceniť skutočnú kvalitu a akási pomyselná latka sledovanosti v atraktívnom vysielacom čase nezostane jediným kritériom úspechu tohto seriálu. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)

Reklama

Reklama