Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Kliatba Judášovho kalicha

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (viac)

Knihovník Flynn Carsen (Noah Wyle) se po rozchodu se svou přítelkyní vydává na dovolenou do New Orleansu. Mezitím se v rumunských Karpatech snaží skupina bývalých KGB agentů v čele se Sergejem Kubichkem (Dikran Tulaine) najít pozůstatky slavného upíra Vlada Draculy. Jejich plánem je obnovit bývalou slávu Sovětského svazu pomocí nesmrtelné armády upírů. Na vzkříšení prince Vlada je ale potřeba dle pověstí Jidášův kalich. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě k tomuto účelu unesou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (203)

Greenpeacak odpad!

všetky recenzie používateľa

Nedokázal som to dopozerať dokonca , pretože to začína byť neuveriteľne nudné, nezáživné a od veci. To nehovorím o hercoch, o deji ( zase nejaký upíri ) a o efektoch, ktoré by som snáď aj ja lepšie dokázal spraviť. Už druhé pokračovanie nestálo za moc a týmto ďalším len vyburácali môj hnev voči tomuto filmu ! ()

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre túto "trilógiu". A hoci je "kliatba" lepší počin, než predošlé "bane", kvality prvého Flynna nedosahuje. Narvať upírov všade, kde to má aspoň aký-taký význam je dnes moderné a tak bola viac-menej otázka času, kedy sa s nimi stretne aj Flynn. Každopádne sériu nezachránia ani oni. A aj keď nechať sa vysať do sucha upírkou Katic by nemuselo byť vyslovene nepríjemné, predsa len bude fajn nechať Flynna odpočívať na dovolenke a nevolať ho na záchranu sveta aj po štvrtý krát. ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Cca 50%. Po fiasku "dvojky" jsem raději nečekal nic a z tohoto pohledu to bylo docela pozitivní překvápko. Nicméně klasická klišé celé série se nevyhnula ani třetímu dílu, takže Carsen opět (nechtěně) rozesměje svou minuto-genialitou (kdy do minuty objasní cokoliv se mu zamane). No, aspoň že už těch harrypotterovských scének ubylo na úkor trochy pravé a nefalšované upířiny. Tedy, raději to upřesním - "pravé a nefalšované" jen ve srovnání s rádobymysterióznem předešlých dílů, jinak jsou to silná a nevhodně zvolená slova... Máte-li se 80 minut nudou kopat do zadku, klidně se na tohle podívejte místo onoho kopání. Jinak to moc nedoporučuji. Tak nějak celkově bych Carsena označil po vzoru kino-přístupnosti cedulkou "nad 12 let nevhodné"... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Vzácny príklad série, v ktorej sú všetky tri filmy rovnakej kvality. Síce sú všetky 3 len priemerné, ale aj to je úspech. Zrejme životná úloha Noaha Wylea, ktorého si neviem vybaviť nijako inak, len ako Flynna Carsena. Neviem, čo viac k tomu napísať. Kliatba Judášovho kalicha je znova záležitosť, ktorá ma vo výsledku nijak neurazila, ale ani nevytrhla zo stoličky. 55% ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Jedine prvá časť mala aké-také dobrodružné Indiana Jonesovské čaro, tento diel toto žiaľ veľa neponúka. Pobavil akurát úvod s dražbou vzácnej vázy ukrývajúcej kameň mudrcov. Inak je film rovnako tupý a nudný ako predchádzajúce bane. Vrchol absurdity nastane vo chvíli keď sa Flynn zviazaný na stoličke behom sekundy vyslobodí alebo keď mu v poslednej chvíli príde na pomoc superfast vampire girl ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)

Reklama

Reklama