Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oproti sebe stoja dvaja zásadoví, nekompromisní muži. Jeden má za sebou obyvateľov chudobnej dediny, druhý zákon. Konflikt čaká na vyvrcholenie v záverečnej prestrelke. Výstrely z pušiek nakoniec padnú, no nestane sa tak na divokom západe ale na slovensko-poľskom pohraničí. Michal Dočolomanský v úlohe pašeráka koní a Radoslav Brzobohatý ako pražský colník sa v Hollého Nočných jazdcoch stretli v takmer westernovej konfrontácii, zasadenej do neistých a často dramatických rokov novozaloženej Československej republiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Sľúbil som že vzhliadnem, tak som vzhliadol. Film dobrý, o tom potom, no tématicky ma úplne minul, pričom ani sám som nevedel, komu mám vlastne fandiť. Či tomu, čo kradol, alebo tomu, čo naháňal toho čo kradne. Záverečné myšlienka je ale viac než slušná, a tak čas strávený pri samotnom filme nijak mimoriadne neľutujem. Nakoniec, prírodu máme krásnu, herecké obsadenie je viac než slušne. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

O okolnostiach na pohraničí v medzivojnovom období som nevedel prakticky nič, takže ma Noční jazdci bavili aj ako historický film, nielen ako vydarená variácia na western. Všetko je dokonale zladené, medzi hlavnými protagonistami to poriadne vrie a najmä je to zasadené do nádhernej tatranskej krajiny. Aj na miesta, kde som si počas túr urobil fotky. Kedysi som počas štúdií veľakrát brigádoval na stavbách a malo to blahodárny vplyv na medziľudské, postunpe utužujúce sa vzťahy. Bohužiaľ tu sme na inom mieste v inom čase a tak niet divu, že muselo prísť k nutnej chybe v komunikácii. Inak by sa z chlapov stali kamoši na život a na smrť. O tom tiež tento film vypovedá. ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Ja zapájam viac moje subjektívne hodnotenie a budem kritickejší. Zlý film to rozhodne nie je, ale stále sa mi nepáči ako je podaný príbeh, či ako je vyrozprávaný dej. Všetko je také nevýrazné a trocha zmetené, akoby režisér nevedel čo alebo ako to chce povedať. Netrápi sa iba režisér, ale aj herci a kameraman. Myšlienku má film dobrú, mohol to byť slovenský skvost, no neschopnosť alebo skôr neskúsenosť tvorcov film mierne pochovali aj keď určitá kvalita je zachovaná. 50% ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Ta jedna hvězdička je lehce nakřáplá, ale když může film z roku 1981 vypadat na led obrazovce v roce 2022 takhle, tak s tím nemám problém. Tohle je ten typ filmu, u jehož sledování snad každýho diváka- nevím, jestli i ze Slovenska, ale věřím, že o nás z Česka to platí- napadne otázka: co se ti to v té svobodné éře stalo, česká kinematografie..? ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je mi ľúto, ale film bol pre mňa sklamaním. Na dobrý pocit mi nestačí stretnutie so známymi tvárami spred tridsiatich rokov, na obdivovanie Tatier nepotrebujem vidieť Nočných jazdcov, na dobrodružný film to malo nedobrodružnú atmosféru a easterny nemajú šancu dosiahnuť úroveň westernov. Celkovo som mal dojem nie príliš vydareného pokusu. Zaokrúhlení bratislavskí herci mi v ničom nepripomínali drsných horalov a česká ekipa stvrdla na pozícii figúrok panoptika. Škoda, veď Hollého filmy mám rád. Ale aj majster tesár sa utne. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (5)

  • Během natáčení filmu potkala Hana Gregorová svého osudového muže Radka Brzobohatého. (Roman.Ticka)
  • Nakrúcanie filmu bolo realizované v lokalitách Vysoké Tatry, Spišská Magura a Belianske Tatry. (dyfur)
  • Michal Dočolomanský bol rodákom z obce Nedeca, ktorá bola na základe Trianonskej mierovej zmluvy pričlenená k Poľsku rovnako ako dedinka, z ktorej je jeho postava Marek Orban. (milhouse86)

Súvisiace novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (viac)

Reklama

Reklama