Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (175)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ODPLATA, JE VĚC OSOBNÍHO STYLU. OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, BUDE NAVŽDY UDRŽOVAT ROVNOVÁHU LÉPE, NEŽ KDYBY LIDÉ NASTAVOVALI DRUHOU TVÁŘ“....... /// Japonec co vypadá japonsky je vždycky podezřelej. A do tý doby, než Yoshi vyhodil tři rudý obleky (plný chlapů) z restaurace, se toho zase tolik nestalo. Barevný omalovánky a svět z leporela plný akce a věcí, na který se dobře dívá. Zvláštní chorea soubojů a někdy tak strašlivě kýčovitý prostředí, že člověk spíš přemejšlí, jak to kurva ta Demi dělá (pořadí slov je možno volně zaměnit), že ..... Mám rád J.Hartnetta, ale velkej herec z něj nebude. A Gackt? Taky mu to sluší! Nutno podotknout, že si všichni svý role užívaj. Škoda, že ve zvláštní atmosféře (s hlasem vypravěče) není víc prostoru pro fórky. Třeba by pak nevadilo, že muži, kteří udržují rovnováhu a uvědomují si osobní zodpovědnost, nevzbuzují pražádný emoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzpomínám na Sin City. 2.) Zjistím, jestli by Ron Perlman mohl založit black metalovou skupinu. 3.) Thx za titule ,,Rublenka“ a ,,Kardinál Tyšerié de la Teplice“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Takze tu mame dalsi prestylizovany experiment v ktorom tvorcovia vsadili hlavne na vizual. Ten je bezchybne prevedeny a prvu polhodinu sam o sebe stačí na to, aby divaka film dostatocne bavil aj napriek absencie putaveho pribehu. Kedze je zapletka nielenze banalne jednoducha, ale je hlavne nezazivne podaná s rozvlacnymi monotonnymi dialogmi, tak s pribudajucimi minutami zacina film nudit. Nezachrania to ani herci, ktorych postavy maju daleko ku komplexnemu prekresleniu a su iba jednoducho nacrtnute figurky. Bohuzial nie natolko zaujimave alebo infantilne, aby divaka bavili. Mna zaujal jedine Kevin McKidd v ulohe pravej ruky hlavneho zaporaka, ktory je zaujimavym mixom brutalneho a uchylneho elegana u ktoreho nikdy neviete, ci si s vami chce zatancovat, alebo vas zabit. Nastastie dalsim velkym plusom filmu su bitky, ktorych je dost vela a hlavne su fantasticke. Nečudo, keďže ich mala na starosti sucasna americka choreograficka spicka Larnell Stovall. Su prehladne natocene (dokonca tu mame par dlhsich scen bez strihu) a choreografia je bezchybne prevedena. Stovall dokaze urobit aj z tuctovych krasavcov ako su Josh Hartnett a Kevin McKidd bojove masiny. Len vdaka bitkam som vydrzal film dopozerat do konca. Takze vysledne hodnotenie filmu je cisty priemer za 5/10, aj ked ziadnu jednotlivu stranku filmu by som rozhodne neoznacil za priemernu. ()

Reklama

Redi odpad!

všetky recenzie používateľa

Jak hodnotit něco, co se nedá dokoukat snad ani na podesáté? Ta snaha tam byla, ale prostě to nejde. To je mizerné se vším všudy, a to i s velkou dávkou nadhledu. Herci ze sebe udělali jen totální kašpary, že to šahalo až na samotný konec trapnosti. A to jsem se na to docela těšil právě kvůli nadsázce a divadelnímu stylu, který to určitě nezachránil. ()

TeeAge

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Guy Moshe | Hudba: Terence Blanchard | Produkcia: Keith Calder, Ram Bergman, Alex McDowell, Nava Levin, Jessica Wu | Distribúcia: ARC Entertainment, XLrator Media | Štúdio: Snoot Entertainment, Bergman Productions, Picturesque Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ďalší príklad toho ako dokonalá a inovatívna forma ničí obsah. V prvom rade musím ale priznať, že sa na to dobre pozeralo. Každé miesto, priestor, maketa, alebo scéna boli podfarbené účelovým vizuálom a celý koncept spadal do príbehu perfektne. Moshe tak vytvoril živé mesto plné uličiek, zákutí, barov a temných miest, ktoré doslova núti po turistickom autobuse. Teda presne to čo Sin City. Hartnett, Harrelson a dokonca aj Gackt po hereckej úrovni znesiteľný. Dokonca by som povedal, že sa do filmu hodili ako nikto. Ženské postavy sú na tom horšie. Moore nevyužitá a rovnako aj kráska Kaiho. Na druhú stranu záporáci ako McKidd a Perlman sú konečne správny sonofabitches akých by mal mať každý film o hrdinoch. Myšlienky vo filme sú prezentované bez pátosu, alebo klišé. Doplňujú príbeh a dopomáhajú celému konceptu vytvorenia hrdinu. Problém je dĺžka. V nej sa bohužiaľ Moshe stráca natoľko, že sa dostáva do príbehu logika a tá nepustí. Niektoré scény totiž vďaka nej prestanú dávať zmysel - ako sa McKidd dostane vždy rýchlo do úkrytu, keď hrdinov čaká naozaj strastiplná cesta, aby sa tam vôbec dostali? Podotýkam niekoľkohodinová. Nebyť tohto a tiež konceptu oddych, súboj, oddych, súboj a skrátenie o 20 minút bolo by to seriózne a nedocenené guilty pleasure. Takto je to bohužiaľ priemer, ale vnímam ho omnoho pozitívnejšie ako väčšinu filmov čo dostanú odo mňa tri hviezdy. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)
  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)
  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)

Súvisiace novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (viac)

Reklama

Reklama