Reklama

Reklama

Columbo - Season 7 (1977) (séria)


Skús ma chytiť (S07E01)

(epizóda)
  • Česko Zkus mě chytit (viac)

Obsahy(1)

Abigail Mitchell je známou autorkou kriminálních příběhů. Doteď se nešťastná žena nedokázala vyrovnat se smrtí své neteře před čtyřmi lety a její život se stále točí kolem této duševní újmy. Jedno odpoledne, krátce před posledním uvedením její divadelní hry Der Mord des Jahres (Vražda roku), má schůzku s Edmundem Galvinem, manželem zesnulé, který je podle ní za neštěstí zodpovědný. Druhého dne sekretářka objeví jeho mrtvolu v trezoru spisovatelky. Poručík Columbo od prvního okamžiku nevěří teorii o nešťastné náhodě: poplašné zařízení bylo uvedeno do provozu, což je možné pouze zvenčí. U mrtvoly bylo nalezeno šest vypálených zápalek a manuskript ke knize Ich wurde zweimal ermordet (Byl jsem dvakrát zavražděn). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (46)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Abigail Mitchellová, nejlepší ve vraždách a Columbo, dokonalý profesionál, to musí byť súboj. A teda bol, až po skutočne dojemný záver. Nakoniec najdokonalejšiu myseľ predviedla obeť vraždy a obaja profesionáli vo vraždách, aj ja ako divák, sme museli uznanlivo prijať riešenie. –––– Dokonce i některé z vrahů, které jsem poznal, jsem měl rád. Někdy. Ne proto, co udělali, proto určitě ne. Ale protože byli třeba inteligentní nebo zábavní, prostě milí. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Možno trochu škoda, že to medzi poručíkom a Abigail neiskrilo tak, ako medzi mladíkom a starenkou vo filme Harold a Maude. Ale nechajme oplzlosti stranou. Štandartné, typicky columbovské vyšetrovanie vraždy v mojom prípade vyťahuje na najvyššie hodnotenie prítomnosť Ruth Gordon (pretože som videl nedávno HaM) a výborné zakončenie. Také literárne, ako z Agathy Christie. Nesmieme zabúdať, že na poručíkove dobré srdce sa nedá vždy spolahnúť, predovšetkým je to profesionál. ()

Reklama

fugyx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z pár dielov, v ktorom je vrah sympatický Columbovi aj divákovi. Sám to povedal v svojom príhovore - zatvoril aj ľudí, ktorých mal rád, lebo boli inteligentní, vtipní, milí. Tentoraz mal statnú súperku a bez odkazu od obete by asi mal problémy niečo dokázať. "Just one more thing, lieutenant." "Yea, ma'am?" Pre mňa výnimočná epizóda. ()

majec4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zase v niecom ina cast, ktora mi vsak pride trochu podhodnotena. Dovodom je urcite vrahyna, ktora vie byt neskutone otravna. Chapem to. Na druhej strane sa mi tato cast aj vdaka nej pacila. Ich rozhovory boli plne uznania a miestami boli poriadne funny. Islo opat raz o protivnika na urovni, ktoreho si porucik dokonca aj oblubil. Pacilo sa mi ako odkazal na predchadzajucu cast o vysokom IQ. A zaverecne usvedcenie nemalo chybu. Tolko kritizovane tempo ma vobec nehnevalo. Podla mna to odsypalo krasne a pri tej dlzke som mal skor pocit ze to bolo az sitcomovo kratke. Necakal som, ze v hodnoteni budem az takto pozitivny, ale neda sa mi inak. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie je veľa častí Columba, ktorým som dal štyri hviezdičky, ale v tomto prípade nemám pocit nadhodnocovania. Súboj dvoch inteligentných protivníkov sa môže zvrtnúť na maličkosti a tak sa to aj udeje. Správa zo záhrobia je efektným rozlúštením vraždy, o ktorej si páchateľka, ako to už u nich býva zvykom, myslela, že je dokonalá. A Columbo ma potešil tým, že okrem trvalého hulenia cigary dokázal existovať bez ostatných bezdomoveckých zvyklostí. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • Abigail Mitchell (Ruth Gordon) je jediným vrahem, který požádal Columba (Peter Falk), aby ji nezatknul. Zeptala se ho, jestli může udělat výjimku poté, co řekl, že pochopil, proč zabila oběť. Columbo zdvořile odmítl. (Epistemolog)
  • Ruth Gordon, která ztvárnila postavu Abigail Mitchell, byla ve svých 80. letech nejstarším hercem, který hrál vraha v seriálu Columbo. (Epistemolog)

Reklama

Reklama