Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí, avšak stále velice atraktivní tanečnice Grace Wheelerová-Willisová plánuje společně se svým bývalým partnerem a režisérem Nedem Diamondem velkolepý návrat na broadwayskou muzikálovou scénu. Její zámožný muž však z ničeho nic odmítne comeback své ženy financovat, přestože je pro Grace světlo reflektorů tím nejdražším na světě. Tanečnice si svůj sen nenechá vzít a manžela důmyslně zavraždí. Vyšetřování se ujímá inspektor Columbo a jeho bystrý úsudek mu napoví, že v případu Willis něco nehraje. V dokumentech zavražděného najde zmínku o stále se zhoršujících výpadcích vědomí jeho ženy. Ani falešné přiznání Neda Diamonda nezabrání odhalení pravého pachatele. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (59)

majec4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dost zvlastna cast. Koniec bol fakt prekvapujuci a nezvycajny. No uz od zaciatku mi to prislo akesi divne. Nie ze by sa mi to nepacilo, ale inokedy som si istejsi v pocitoch. Az ten samotny zaver ma presvedcil. Tento krat mal Columbo vzhladom na okolnosti silneho supera, no neni takeho co by mu presiel cez rozum. ()

KukulienkaHO 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Klasická columbovská epizóda so všetkým, čo má dobrá Columbovka mať (dobrá hudba, pôsobivá atmosféra, skvelý Peter Falk). Ale preboha, čo mal znamenať ten koniec. Keď už si tá ženská po večernom vykonaní vraždy na druhý deň ráno nič zo včerajšieho večera nepamätala, prečo sa správala po celí čas vyšetrovania ako keby chcela priviesť Columba na zlú stopu a bola celí čas nervózna ako keby jej horelo pod kotlom? Zrazu prišiel večer, keď k nej mal prísť Columbo na návštevu a ona sa zrazu začala správať ako keby bola úplne mimo, ale dovtedy sa správala ako čistá vrahyňa. Možno je to nedomysleným scenárom alebo nepresvedčivým výkonom herečky, ale ten koniec bol fakt divný. ()

Reklama

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Trochu poodhalené zákulisie showbiznisu. Starnúca hviezda chce byť zasa na vrchole a urobí pre to všetko. A ako Columba naháňali kvôli strelbám, tak to ma dorazilo. "Kde máte zbraň, poručík." "V prádelníku" "Za to by Vás mohli vyraziť" To som už fakt šiel do kolien. A tá rekonštrukcia na konci, paráda. Takto to vie len Columbo. Poirot mohol zvolať do knižnice nejakého zámožného hradu všetkých podozrivých a potom ukázať po nejakej tej vysvetľovačke na vraha, ale tu to Columbo zmákol na 100 %. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Klasicky dobrý Columbo, tentokrát zo smotánky tej úplne najvyššej, a to priamo hollywoodskej. Prípad je to samozrejme veľmi zaujímavý, Columbo sa zapotí a na konci musí zapojiť aj emócie a akúsi trochu zvrátenú morálku. Kto videl, chápe. Ja by som taký milosrdný asi nebol, veď "ono" to predsa vraždu neospravedlňuje. Je to vymyslené chytro, ale práve kvôli záveru nepatrí Dáma medzi moje top časti. ()

šerminator 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zapomenutá dáma je tradiční klasický díl. Sice je děj takový průměrnější, žádné větší napětí, ale zato vtipný. K plusu je také to, že se Colombo netočí jen a jen kolem svého vraha, který by mu pořád dokola omílal své teorie. Dosti se mi líbil vskutku netradiční konec, kdy Colombo sice provede rozuzlení celé zápletky, přesto vraha nedopadne. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (6)

  • Ještě než vejde sluha do pokoje k doktoru Willisovi (Sam Jaffe) s práškem na spaní a sklenicí mléka na podnose, leží už plný tác na nočním stolku u jeho postele. (Fenk)

Reklama

Reklama