Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď študentom na katedre práv v Harwarde, Cooperovi a Justinovi, oznámi ročníkový učiteľ, profesor Rusk, že dá návrh na ich vylúčenie zo školy, nenájdu títo zhýčkaní synčekovia bohatých, vážených a prísnych rodičov iný spôsob, ako zabrániť hroziacej katastrofe, len zavraždiť nezlomného profesora. Inteligentní mladíci spáchajú takmer dokonalý zločin. Majú však smolu. Na univerzitu pozvú Columba z oddelenia vrážd, aby prednášal na kurze kriminológie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (64)

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri výbere častí columbovskej série si pomáham priemerným hodnotením, ktoré musí prevyšovať 80 %. Pri vlastnom hodnotení ma bohužiaľ dosť ovplyvňuje miera "bezdomovectva" Columba, miera prekombinovanosti spáchanej vraždy a krkolomných náhod pri odhaľovaní jej páchateľa. Preto sa pri hodnotení v tomto prípade uskromním s tromi hviezdičkami, ktoré vôbec neznamenajú, že by sa mi táto časť nepáčila. Ale kontrapunkt medzi ošuntelým, ale bystrým poručíkom a zhýčkanými študentmi z dobrých rodín už zachádzal do sociálno-kritickej roviny, pričom ten čierno-biely pohľad na aktérov nebol nevyhnutný. Ale možno aj v ľahkej identifikovateľnosti divákov tkvie časť úspechu columbovskej série. ()

Grogan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Protivníci v tomhle díle jsou docela rozporuplní, někdy působí dost inteligentně, ale svou aktivitou po vraždě až příliš okatě stahují pozornost na sebe. Určitě by od nich bylo rozumnější se od vyšetřování raději distancovat, Columbo by se k onomu poměru a profesorovým knihám jistě dostal i bez nich. Samotná vražda byla provedená chytře, ale až trochu moc překombinovaně, spoléhalo se tam najednou až na moc detailů. ()

Reklama

Yardie 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Cooper Redman a Justin Rowe sú prominentní vysokoškolskí študenti, ktorým hrozí vyhadzov z univerzity. Profesor D.E.Rusk im prišiel na ich podvody pri štúdiu a chce ich oboch vylúčiť zo školy. Jeho postoj je nekompromisný. Preto Cooper a Justin zosnovajú rafinovaný plán a profesora zavraždia. Zaistia si nepriestrelné alibi. Sú presvedčení o tom, že spáchali dokonalú vraždu. Lenže majú smolu. Vyšetrovania tohto prípadu sa totiž ujme policajný detektív poručík Columbo. **** ()

Colonist 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

U nějakého Columba jsem napsal, že jakmile je vrah nějaký mladý cucák, není to ono. Zde máme dokonce dva cucáky, ale mé tvrzení tu neplatí. Hoši jsou dobrými Columbovými protihráči. Myslí si, jak mají navrch a jak dělají z Columba vola, ale ve skutečnosti poručík dělá voly z nich ("Jen se smějte, chlapečkové"). Je pravda, že kluci to udělali celkem chytře (provedení vraždy se vlastně dozvídáme až při závěrečném odhalení, což je netypické), ale pak už to s vymyšlenými důkazy přeháněli. Povedená epizoda (ale hodnocení okolo 83% by si zasloužily jiné díly, které zde na CSFD mají třeba "jen" 75%). Mimochodem, otce jednoho z chlapců zde hraje Robert Culp, klasický columbovský záporák ze tří starých dílů. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (7)

  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)

Reklama

Reklama