Reklama

Reklama

Columbo - Season 10 (1990) (séria)


Vražda škodí zdraviu (S10E02)

(epizóda)
  • Česko Vražda škodí zdraví (viac)

Obsahy(1)

Televízna pátracia reality-šou s názvom Pozor, zločin! vďačí za svoj fenomenálny úspech moderátorovi Wadeovi Andersovi. Jeho neúspešný konkurent Budd Clarke však náhodou získa nahrávku starého pornofilmu, v ktorom hral hlavnú úlohu práve Wade. Budd začne Wadea vydierať - ak mu v neprenechá svoje miesto v moderátorskom kresle úspešného televízneho programu, verejnosť sa dozvie o jeho dávnom prehrešku, čo zničí jeho popularitu. Wade sa rozhodne vydierača zbaviť a zavraždí ho pomocou smrteľnej dávky nikotínu, vpravenej do jednej z Buddových cigariet. Na mieste nálezu mŕtvoly si však poručík Columbo všimne, že tu niekoľko drobností nehrá. Je to vražda! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (53)

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalší z dielov Columbovskej série, ktorý som doteraz nevidel. A musím dodať, že som o nič neprišiel.  Pozorujem, že sa mi s každým dielom zosilňuje alergia na  Columbovské stereotypy.  V tomto diele mi už Columbo pripadal ako porovnateľný záporák s tým, ktorý ho hral. Ale keď som si predsavzal, že si pozriem komplet Columbovskú sériu, tak musím niečo aj pretrpieť. ()

majec4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Cisty filter cigariet bol dost velky fail. Nechapem, ze ho dostal az ten pes. Ide fakt o slabsi diel, co sa tyka vrazdy. Vrah bol naivny, vysetrovanie je lepsie. Opat sa ukazuje Colombov cit pre detail. Aj ked ho mal chytit asi skor :-). Zaporak bol ale fakt dobre obsadeny. Hamilton uz raz hral a zahral to opat super. Toto hodnotenie davam hlavne vdaka hereckym vykonom. ()

Reklama

d-fens 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie slabý diel, George Hamilton je veľmi charizmatický herec (nedokážem pochopiť, že má na konte tak málo významných filmov) a Columbov "protihráč" (spolu vystupovali aj v časti "Vrah zavolá v deset"), ale záverečný "korunný" dôkaz so škrabancami bol predsa len tak trochu pritiahnutý za vlasy... myslím že scenárista mohol trošku viac popremýšlať :-/ tak isto k samotnému motívu vraždy (kazete) sa poručík dostane až pozoruhodne ľahko.... raritkou je decentne vyštafírovaný Columbo na plese a takmer uvidíme konečne aj jeho manželku :) ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A je tady opět jeden z fakt charismatických vrahů, „uhlazený, dokonale úlisný, hladký jako úhoř“ George Hamilton. Jeho humor po vraždě („Říkal jsem, že nemáš kouřit.“ ) je skutečně jednou z perel seriálu. Tento díl mám rád z mnoha důvodů. Například ta scéna z prodejny DVD („Dneska večer si užijeme, jak doufám...“ ), ty dva baloňáky v jednom záběru a nový význam, který dostal ten Columbův... :-). Nebo scéna chvilku předtím, opět „baloňáková“ („Hej fešáku, nechceš mi ukázat, co máš pod tím pršákem?“). Jinak k ději: Vrah měl sice dobrý nápad, navíc měl, co se týče zločinů, dobré vzdělání z titulu své práce, přesto ale udělal mnoho nepatrných chyb, a taky nepočítal s Columbem. 5 hvězdiček - 100%. A nezapomeňte: Je třeba mít oči otevřené a být ve střehu... :-) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri predchádzajúcich zhliadnutiach mi záverečný usvedčujúci dôkaz nepripadal zrovna nepriestrielný, ale musím uznať, že by sa z toho vrah na súde nakoniec nevyškrabal. A špeciálne s vizážou Georga Hamiltona. Jedná sa o najslizkejšieho Columbovho protivníka v celom seriáli a preto (a pre niekoľko nezhôd, stôp a detailov) musím aj tejto časti udeliť plný počet hviezdičiek. To, že sa Hamilton s týmto výrazom stal hercom, musel byť osud. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • Pri preháravaní dôkaznej kazety je okrem iného strihu živého plota vidieť aj to, ako je pri odchode vypínané svetlo vrahom, pričom pri vstupe ho nezapínal. (zoot3r)
  • Columbovo auto je Peugeot Model 403 kabriolet z roku 1959. (ČSFD)
  • V této epizodě jsou vražedným nástrojem otrávené cigarety a představitel záporné role, George Hamilton, zde v konfrontaci s Columbem (Peter Falk) doplatí na to, že je nekuřák. Hamilton se jako vrah představil i v epizodě Vrah zavolá v deset (1975), kde se mu naopak stane osudným, že je kuřák, čímž nechtěně navede Columba na stopu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama