Reklama

Reklama

Columbo - Season 10 (1990) (séria)


Vražda s príliš mnohými notami (S10E13)

(epizóda)
  • Česko Vražda s příliš mnoha notami (viac)

Obsahy(1)

Findlay Crawford (Billy Connolly) je slávny a úspešný hudobný skladateľ a dirigent, ktorý má nesmierne talentovaného učňa Gabriela (Chad Willett). Po piatich rokoch sa však Gabriel rozhodne vystúpiť z Crawfordovho tieňa a získať uznanie za hudbu k filmom, ktorú napísal on, ale ceny a uznanie si privlastnil Crawford. To, samozrejme, Crawford nemôže dovoliť, a preto využije Gabrielov zvyk, ktorý počas skúšok a nahrávania hudby k filmom vylezie na strechu štúdia a diriguje imaginárny orchester. Crawford ho pod rúškom dobroprajnosti otrávi pohárom šampanského a jeho smrť narafičí ako pád zo strechy a to práve počas Crawfordovho koncertu. Vyzerá to naozaj ako náhoda, poručíkovi Columbovi (P eter Falk) však nie je jasné, prečo Gabriel počas pádu zo strechy ani len nevykríkol a prečo má na ruke poranenie, ktoré s pádom nemôže súvisieť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (55)

pravo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento diel mám veľmi rád aj keď isté atribúty starších dielov postráda. Columbo sa totiž viac ako páchateľovi venuje zhromažďovaniu dôkazov a tak viac-menej chýba psychologická vojna medzi detektívom a podozrivým. Aj humorných situácií je pomenej, ale zato to vynahradzuje poručíkovo šoférske umenie. Dozvieme sa aj ako má vyzerať dobrá filmová hudba, ale ohľadom Columbovho záujmu o profesiu skladateľa filmovej hudby je určite najzaujímavejšia pasáž keď si pri počúvaní hudby niečo predstaviť.( sprcha, ryba). Hlavným plusom okrem prostredia filmových štúdií mi pripadá stvárnenie páchateľa a jeho pohnútok k vražde. Na záver musím podotknúť, že to nie je prvá epizóda Columba, kde dôležitú úlohu pri usvedčení páchateľa zohrala obuv obete. ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tenhle díl sice mám rád, ale neřadím ho k těm lepším. Faktem je, že Billy Connolly v roli Findlaye Crawforda je velice schopný, ne jen jako hudebník, ale i jako vrah, nicméně je to vrah typu leklé ryby. Oproti jiným padouchům z jiných částí seriálu je to jen takový slabší odvar. Tento díl zaujme hlavně svými hudebními motivy, zapálení mladého hudebníka Gabriela pro muziku bylo fakt hezké. Na Columbovi (a v realitě na Peteru Falkovi) je už trochu poznat věk, už to není ten akční poručík, jak kdysi, což mu ale v žádném případě neubírá na velikosti. Škoda jen, že to byl poslední výstup před finále. A škoda, že byl už i trochu slabší, než bychom si přáli... 4 hvězdičky - 80%. ()

Reklama

DocBrown 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z nejslabsich dilu. Spatny motiv (proc by ho mel hned zabijet, kdyz mu stacilo jen trocha uznani) a jeste horsi rozuzleni bez zadneho primeho dukazu. I kdyz Connolly vypada jako dirigent slusne a nahlednuti do tvorby filmove hudby je taky zajimave. Konecne se dozvime, odkud pochazi Columbova ustredni melodie. * Davam bonusovou hvezdicku za Connollyho uzasny skotsky akcent v originale. ()

majky19 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mně se tato epizoda velmi líbila, i když samozřejmě byla velmi dobře předvídatelná. Nicméně mi v této části nechybělo nic, co je pro poručíka Columba tak charakteristické. Jeho nadhled, přirozenost, vtip, mazanost a samozřejmě vysoká míra inteligence a důvtipu. Musím přiznat, že jsem se při této epizodě skvěle bavil, zejména potom v okamžicích. kdy Columbo přišel na nahrávacího studia za Finlaym a celý případ rozlouskl. A pasáž, kdy Finlayho Crowforda autem doprovázel domů, kde předstíral, že mu došel benzín, byla rovněž velmi povedená a vtipná. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobře zosnovaný vražedný plán versus policejní eso. Columbo tentokrát řeší případ, který je zajímavý, leč vyšetřování je velmi průhledné a k žádné překvapivé pointě či triku poručíka nedojde. Šediny Peteru Falkovi sluší a působí v této epizodě na jednu stranu více jak blázen, ale na druhou také značně charismaticky. Papírově možná slabší díl, ale za vidění stojí už kvůli hudbě a hudebním odkazům (Čajkovskij, Psycho, Čelisti,...). ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Poté, co Columbo (Peter Falk) řešil ve studiu problematiku bot oběti vraždy Daniela McEneryho s Findlayem Crawfordem (Billy Connolly) a ze studia odchází, upozorňuje Crawforda, že Daniel měl velikost bot číslo 43. Ihned poté zahraje Crawford na klávesy basový hudbní motiv. Tento motiv hraje ale na špatné straně klavíru, kde jsou vysoké tóny, nikoliv basy. (pjotri)

Reklama

Reklama