Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Humor dvojice Marcin a Kraus môžem a Uragán som v detstve zbožňoval. Na druhej strane, keď som si ho pozrel dnes tak som zistil, že to už zďaleka nie je taká sranda ako kedysi a že všetky tie 5*  sú tak ako aj u mňa spôsobené hlavne ružovými okuliarmi ktoré máme pri spomínaní na reláciu nasadené. I tak ale tých 5* nechávam v platnosti, pretože vo svojej dobe bol  Uragán naozaj ojedinelý zjav a postavy ako Malý Mirko, pani Mária a Koloman Kudlček, Dr. Exitus, či poľovník František a maďar László (z ktorých neskôr vlastne vzišli Susedia) sa nezmazateľne zapísali do histórie a aj pamäte viacerých divákov. No a ten kto ako malý nežral Krímeš a nepozná spamäti aspoň 1 ich cover pesničku, ten akoby ani nemal detstvo... 90% ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[10/10] Najlepší zábavný program, ktorý sa na Slovensku natočil. Nedovolím si porovnávať dvojicu Kraus Marcin s dvojicou Noga Skrúcaný, toto sú moji najoblúbenejší humoristi, ktorý medzi sebou nemôžu bojovať. Ale k Uragánu.. Pre mňa je to niečo úžasné, skvelý program, nabitý perfektnými scénkami, postavami, originálne, zábavné, to čo tu vytvorili hlavní protagonisti sa už nikdy nezopakuje a je to to najlepšie, čo mohlo v našich končinách vzniknúť. Niečo, načo sa nedá zabudnúť a čo ma baví aj po dlhých rokoch. Uragán na STV je rovnako kvalitný ako ten Markízackýs polu s radiovým Twisterom kde Kraus s Marcino začínajú a Susedmi je to tá najlepšia Slovenská zábava. Jedine Hurikán v roku 2006 ma až tak nebavil ako všetko ostatné, ale trvalo to krátko a naštastie po nom prišiel najlepší slovenský komediálny seriál. ()

Reklama

japekli 

všetky recenzie používateľa

Až do tohodle pořadu jsem měl Slováky v oblasti "dělat si srandu sami ze sebe" za suchary, přehnaně citlivý na národnostní otázky. Jsem rád i za ně, že jsem se mýlil a jestli je to neurazí, dmu se pýchou za takový "bratry". Pravdou sice je, že s přibývajícími díly se leccos šilo horkou jehlou a něco mělo stejnou šablonu, ale i tak pro mě jeden z nejlepších porevolučních zábavních výrobků ČESKOSLOVENSKA. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Najstarší a zároveň aj najlepší televízny počin dvojice - Andy Kraus a Peter Marcin. Takmer hodinová relácia, v podobe javiskového kabaretu, bola svieža, originálna a naozaj zábavná. Humorné scénky striedali známymi piesňami s vtipne upraveným textom, do programu dokázali zapojiť aj svojich hostí a spolu s nimi v "Uragáne" účinkovala aj šikovná Zuzana Šikulová. Vôbec to nebolo zlé. Ďaľšie ich projekty, či už spoločné alebo aj tie sólové, mali výrazne klesajúcu tendenciu. *** ()

mirec2211 

všetky recenzie používateľa

Toto je šou "mojich mládí". Pamätám sa, ako som na tom fičal a smial sa na tom ako bláznivý. Pre mňa kultové postavičky Malý Mirko, Pani Mária Bystrá, skupina Krímeš, František Stromokocúr a Lászlo Komárom a ďalšie. Ešte teraz keď to ide v TV sa na tom dá dobre pobaviť. Chýba mi táto dvojica na obrazovkách. Mohli by sa odobriť a urobiť veľký comeback. U mňa majú najvyššie možné hodnotenie, ale len to čo sa vysielala STV. Markízu nehodnotím. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • Spolu s reláciou vznikla skupina Krímeš v zložení Peter Marcin a Andy Kraus, ktorej vystúpenia dopĺňali šou. Skupina parodovala známe lokálne aj zahraničné skladby so svojimi vtipnými textami, niektoré narážali aj na originálny text a z niektorých bola vybraná len inštrumentálna verzia piesne. (PATWIST)
  • Historicky prvá epizóda Uragánu bola odvysielaná 8.4.2001 na kanáli STV1. Hosťom v relácii bol Peter Lipa. (VasylDeBylak)
  • Relácia vznikla na základe úspešného rozhlasového cyklu Twister, ktorý sa vysielal na Rádiu Twist. (PATWIST)

Reklama

Reklama