Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

marcina som neznasal, ale vcera ma pobavil na udelovani cien slavik 2007 :). styri hviezdy vsak davam dole hlavne za absolutne nesympatickeho krausa, ktoreho mam chut zaskrtit. trapny humor, prehravanie na kazdom centimetri..nuda, shit.. za zmienku stoji asi len vystrih viki rakovej. viac sa bavim pri teleshopingu. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

Reklama

Aven odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepatřím mezi ty, kteří dávají odpady z principu nebo z pozérství nebo z jiných pochybných důvodů - moc jsem jich ještě během své čsfd kariéry nerozdal, ale u tohoto počinu mě prostě nic jiného nezbývá. Tohle je prostě absolutně strašné, trapné, nevtipné, neoriginální, neherecké, debilní a otravné. Na seriál jsem narazil náhodou v televizi v období, kdy jsem se připravoval na státnice a vždy po 10 minutách sledování jsem to vypnul a šel se radši učit - může mít nějaký film či seriál vůbec horší vizitku? ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál , mnoho krát opakovaný na jednej TV , patril v dobe vzniku k tomu lepšiemu čo sa vysielalo. Ja som sa na tento program díval , ako na zábavný program v ktorom sa dalo očakávať čo sa bude diať... Na niektorých častiach som sa schuti zasmial a zabavil som sa... Páčila sa mi aj M.Sládečková, bola naozaj dobrá.... 60%. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (130)

  • V prvej sérii Františkova mamička nadáva Zuze, že nebola na pohrebe jej milovanej mačky Diany. V tretej sa však dozvedáme, že mamička vždy chcela mačku a vyslovene hovorí, že toto želanie jej nebolo nikdy splnené. (matthew.17)

Reklama

Reklama