Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Nepoviem nič nové, keď prehlásim, že pokiaľ bol tento program vysielaný na jednotke, bolo to neskutočne zábavné, rovnako ako keď ešte Kraus, Marcin a spol robili reláciu Twister v jednom rádiu. Potom však nastal prestup do Markízi, odišla Zuzana Šikulová, názov sa zmenil na Hurikán a celý program bol v zadnej časti tela, niekde tam, kde končí chrbtica. Hurikán zanikol, po dlhom čase vznikol seriál Susedia, ktorý bol založený na postavách zo spomínanej relácie Twister, alebo neskorší Uragán vysielaný v telke. A nakoniec sa dvojica Kraus a Marcin rozpadli (20. 01. 2008). Našťastie, pretože ich humor čoraz viac upadal a už nikdy sa nevyrovná pre mnoho ľudí kultovému Uragánu.... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Najstarší a zároveň aj najlepší televízny počin dvojice - Andy Kraus a Peter Marcin. Takmer hodinová relácia, v podobe javiskového kabaretu, bola svieža, originálna a naozaj zábavná. Humorné scénky striedali známymi piesňami s vtipne upraveným textom, do programu dokázali zapojiť aj svojich hostí a spolu s nimi v "Uragáne" účinkovala aj šikovná Zuzana Šikulová. Vôbec to nebolo zlé. Ďaľšie ich projekty, či už spoločné alebo aj tie sólové, mali výrazne klesajúcu tendenciu. *** ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svojho času top zábavný program, ktoré jeho pokračovania v podobe Hurikánu už nepredčili. Malého Mirka som nemusel, ale pošovník Stromokocúr a skupina Krímeš boli vrcholom zábavy. Zakomponovanie známych osobností veľmi dobre sadlo. Škoda humoristickej dvojice, ktorá sa neskôr rozdelila. Následne to šlo s Marcinom dolu vodou a Krausa ako scenáristu radím do odpadových záležitostí. ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Za čias keď sa vysielalo na STV1 bez pochýb najzábavnejšia show široko ďaleko. Doteraz s kamarátmi spomíname na mnohé vtipy a humorné situácie, ktoré si ešte z Uragánu pamätáme. Škoda, že prešli neskôr na Markízu, kde ich kvalita v mojich očiach pekne klesla. No ale peniaze sú peniaze a bez nich je ťažko v tomto svete existovať. ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Marcinovsko- Krausovské postavičky ešte boli vtipné, aj keď nie úžasné, no bol som na základnej a...no totálne som ich žral :) S odstupom času mi to už tak vtipné nepríde, ale ľudia sa menia, doba sa mení a vkus tiež. Ale už len za to, že som hral malého Mirka na školskom predstavení na základnej škole dávam 3*. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • Každý diel bol zároveň hraný pred divákmi v publiku. (PATWIST)
  • Spolu s reláciou vznikla skupina Krímeš v zložení Peter Marcin a Andy Kraus, ktorej vystúpenia dopĺňali šou. Skupina parodovala známe lokálne aj zahraničné skladby so svojimi vtipnými textami, niektoré narážali aj na originálny text a z niektorých bola vybraná len inštrumentálna verzia piesne. (PATWIST)
  • V úplne prvej vysielanej časti mali postavy iné mená. Lászlo sa volal Aladár Lekvároš, František Stromokocúr mal meno Bedrich Bobor a pani Mária bola pani Júlia. Marcin a Kraus tak spravili z obavy, že by rádio Twist mohlo mať výhrady, keďže tieto postavy boli prevzaté z Twisteru. Deň po vysielaní za nimi prišiel vtedajší generálny riaditeľ rádia Andy Hryc a vynadal im, že nenechali pôvodné mená z Twisteru. (Zdroj: rtvs.sk) (kacer4)

Reklama

Reklama