Reklama

Reklama

Kate (Reese Witherspoon) a Brad (Vince Vaughn) sú spolu veľmi šťastní a žijú spokojným a naplneným životom v malebnom San Franciscu aj bez obrúčok, ktoré na základe osobných skúseností – keďže obaja pochádzajú z rozvedených rodín – rozhodne nepovažujú za záruku večnej lásky a dokonalého šťastia, ale skôr naopak za ich zaručený, ehm... Hrob. Tohtoročné vianočné sviatky – podľa rovnakého scenára ako každý rok – plánujú stráviť na nejakej krásnej exotickej dovolenke, ďaleko od svojich svojráznych a z viacerých dôvodov pomerne náročných príbuzných – ibaže tento rok má s nimi zjavne osud iné plány! Presne na Štedrý deň totiž ich let do dovolenkového raja kvôli nezvyčajne hustej hmle výrazne znižujúcej viditeľnosť, jednoducho zrušia - a keďže ich pritom na letisku ako na potvoru zachytia televízne kamery a následne tento príspevok odvysielajú v celonárodnej televízii, Kate a Brad už skrátka nemajú na výber - musia Vianoce stráviť so svojou široko rozvetvenou rodinou! A akoby to nestačilo, nečakajú ich len jedna či dve vianočné oslavy so zástupmi rodičov, nevlastných rodičov, súrodencov, neterí a synovcov, ale hneď štyri! Nečudo, že s pribúdajúcou panikou a v konfrontácii so zžieravým strachom z potenciálneho potomstva v kombinácii s vlastnými dosiaľ nespracovanými traumami z detstva sa zrazu vo vážnom ohrození ocitne aj ich spoločná budúcnosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (329)

bourec 

všetky recenzie používateľa

Tak u tohodle jsem se vážně pobavil.První plus je herecký obsazení v čele s V.Vaughnem,kterej snad nehrál ve špatný komedii.Druhý plus je zběsilej děj a spousta gagů,který jsou až na hranicí vkusu,ale nejdou pod ní.Ty dva pokrytci spolu žijou,ale vlastně neznaj jeden druhýho,ale vlastně neznaj ani vlastní rodiny.No a třetí plus je střídmá stopáž,80minut bohatě stačí.No a konec taky dobrej.Celkově 70%. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Obsah vypadal slibně - minimálně jsem čekal, že se budu bavit jako u Základu rodiny s S.J. Parker. Ale bohužel. Na jednu stranu jsem rád, že jsem se tu nesetkal s přespříliš tupým a trapným humorem, ale ani útrpné "vtipné scény", které mě spíš vytáčí, nejsou nic pro mě. A není to chyba herců. Celkově vzato něčemu jsem se ze začátku zasmál, ale bylo toho dost málo a po hodině a půl mám pocit, jako by ze mě někdo vysál dobrou náladu. Znova bych si to už nepustil. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všetky recenzie používateľa

Pro mě nejlepší scénka je jak Brad přidělává staelit na střechu a postupně taťkovi v domě kabelem vše shodí.. Jak už to drží na posledním vlásku a odnese mu to tím i televizi a celou s pokojem rozbije zařve skvěle: TY PITOMČE! To jsem se zasmál a směju se ještě teď :-))) Jinak celkově průměrná, či mírně podrprůměrná romantická komedie, odehravájící se u rodin o vánocích, což ale bylo v tomto filmu na druhém či třetím místě... 50% ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Zo snímku aj keď je ovešaný vianočným pozlátkom necítiť ani štipku vianoc, nie je vidno ani jednu snehovú vločku, nedýcha z neho ani za mak romantiky a vlastne toto vôbec nieje romantická komédia...ale americká, filmárska kvázi vianočná a hlavne tragédia...kto by totiž čakal, že vianoce sú hlavne o rodine a vzájomnej blízkosti...hm.. ()

dezorz 

všetky recenzie používateľa

V celku by ma zaujimala analyza niekoho zasveteneho. Na kolko pri standardnych filmoch na vysledok ma vplyv bezny filmovy stab, ktory robi to co ma naucene robit, a na kolko to dokaze ovplvyvnit rezer. A kto uci ten stab. A co ich uci? MOyno je to jeden jediny clovek, ktory yasadne ovplzvnuje preco co dekada, to iny look americkeho filmu. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (14)

  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Podľa správ a médií sa Reese Witherspoon a Vince Vaughn počas natáčania navzájom nenávideli, hoci nikto nevie prečo. Počas výroby uniklo do tlače množstvo príbehov o napätí na scéne medzi nimi. (S.Kok.i)

Súvisiace novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (viac)

Reklama

Reklama